Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odświeżenie alufelg gdzie ? Jaka metoda

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje odświeżyć alufelgi. Są proste,ale lakier jest już zmatowiały. Więc chodzi głownie o zrzucenie starego lakieru i położenie nowego. Nie będzie to standardowy kolor. Czy ktoś może polecić jakiś zakład. Jak ma się metoda proszkowo do malowania na mokro. Wszyscy się fascynują proszkiem. Ja mam jednak uraz. Malowałem kiedyś w skuterze proszkowo. I w tylnej feldze po roku lakier odpadł płatami od temperatury sportowego tłumika. Potem pomalowałem pistoletem i problemu nie było. Zimówki też malowałem proszkowo i jest już po sezonie parę odprysków.

Proszę o jakieś namiary na sprawdzone zakłady

Napisano
  • Autor

W mojej okolicy nie chce Bo juz sprawdzałem ich prace i nie bylem zadowolony. Chyba się pomyliłeś mówią ze proszek gorzej wygląda ale jest bardzo trwaly. Z pistoletem odwrotnie

Napisano

Jak pasują Tobie okolice Wawy to polecam ten zakład .

Trochę taniej niż w samej Wawie i robota profi. Robiłem na wiosnę swoje 17'stki i jestem zadowolony.

Napisano

> W mojej okolicy nie chce Bo juz sprawdzałem ich prace i nie bylem zadowolony. Chyba się pomyliłeś

> mówią ze proszek gorzej wygląda ale jest bardzo trwaly. Z pistoletem odwrotnie

A guzik jest trwały, felgi jeszcze na auto nie poszły a już odpryski pierwsze były.

Napisano
  • Autor

To jest opinia fachowców. Bo ja tez mam wątpliwości. No chyba ze trafialem na slaba jakosc

Napisano

> To jest opinia fachowców. Bo ja tez mam wątpliwości. No chyba ze trafialem na slaba jakosc

Za wielkiego doświadczenia nie mam, 2 kpl alusów, 2 różne zakłady, za każdym razem to samo, lekkie uderzenie, otarcie=odprysk. no.gif

Napisano

> A guzik jest trwały, felgi jeszcze na auto nie poszły a już odpryski pierwsze były.

No to albo żle zrobione, albo nie masz proszkowo, albo jeszcze inne albo zlosnik.gif

Porządnie proszkowo pomalowane jest beton!

Napisano

> No to albo żle zrobione, albo nie masz proszkowo, albo jeszcze inne albo

> Porządnie proszkowo pomalowane jest beton!

No beton, ale właśnie ten beton odpryskuje od felgi crazy.gif

Napisano

> No beton, ale właśnie ten beton odpryskuje od felgi

Mam pomalowane proszkowo na to lakier bezbarwny i nic sie nie dzieje. Moze na dziadowski warsztat trafiles? To nie ma prawa odpasc.

Napisano

> Mam pomalowane proszkowo na to lakier bezbarwny i nic sie nie dzieje. Moze na dziadowski warsztat

> trafiles? To nie ma prawa odpasc.

Ale dwa z kolei? niewiem.gif Być może i tak, przy jakiejś tam okazji dostanie inny warsztat 3 szansę.

Napisano

> Ale dwa z kolei? Być może i tak, przy jakiejś tam okazji dostanie inny warsztat 3 szansę.

tez mialem dwa komplety i potwierdzam z odpryskami. Tyle ze to tania metoda. Lakiernik przecietny jak za element bierze 300 to za 4 felgi wezmie 1200 to srednio oplacalne dla klienta zeby porzadnie pistoletem pomalowac.

Napisano

> Ale dwa z kolei? Być może i tak, przy jakiejś tam okazji dostanie inny warsztat 3 szansę.

Nie ma sie do czego przyczepic. Choc sa troche usyfione na tym zdjeciu przez gumiarza.

288141989-IMG_2433.jpg

post-45983-14352527802751_thumb.jpg