Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Op-com Chińczyk

Featured Replies

Napisano

Hej.

Z góry przepraszam, że kolejny raz piszę o interfejsach do aut ale w poprzednim wątku była mowa o innymTechu 2

Odpuściłem Opel Techa 2. Już mam chińskiego OP-coma.

Sprawa dotyczy świecącej się kontrolki poduszki. Jak wchodzę w zakładkę z Airbag to nie wyskakują żadne komunikaty, błędy etc. Nie mam jak tego wywalić. Przy automatycznej identyfikacji pojazdu nie wyszukuje, żadnych błędów bo : "Minął dopuszczalny czas dla odczytów błędów, powody - wyłączony zapłon, błąd komunikacji z ECU, sterownik odrzuca"

Soft jaki mam to Op-com china clone 08/2010. Kiedyś pisaliście o nowym sofcie KLIK (przepraszam, że nie odświeżyłem tematu, nie mogłem się zalogować przy wątku znalezionym w googlach a wyszukiwarka forumowa nic nie znalazła)

Który w końcu jest lepszy? China clone czy 100315f? Jeżeli o ten drugi chodzi to skąd mogę go zassać? Bo już sam nie wiem czy oryginał można zlosnik.gif Tam się upraszają o jakieś kody zlosnik.gif

Napisano

Fejs prawdopodobnie uszkodzony.Jesteś z Zabrza to możemy się jakoś umówić i na miejscu zobaczymy co i jak.Całkiem możliwe ze juz go uwaliłeś przez instalację oryginalnego softu.

Ale jak coś to naprawiam wszystkie możliwe przypadki.

Napisano
  • Autor

Właśnie wróciłem z garażu po kolejnych bojach.

Ściągnąłem jeszcze jeden soft Op-Com China i Vaux-com. Na każdym z nich to samo. Działa większość funkcji, silnik, abs etc. a z poduchami nie da się połączyć. Po wejściu w Airbag nic nie wyskakuje.

Co do oryginalnego softu to nie instalowałem ok.gif

Jak kupiłem złącze to pojechałem prosto do garażu i już tam nie mogłem połączyć się z poduchami.

Człowiek od którego kupowałem powiedział, że są dwie opcje gdzie można zajrzeć :

Airbag

Airbag SAB6

U mnie przy roczniku 99' jest opcja Tylko Airbag Sab6, od 2000r. jest możliwość wejścia w Airbag i Airbag Sab6. Nawet jeśli przełączę się na rok 2000 to w obydwóch przypadkach wyskakują puste okna.

Napisano

To nie wina softu tylko uszkodzonego przekaźnika.

Napisano
  • Autor

> To nie wina softu tylko uszkodzonego przekaźnika.

Oby tak było. Dzisiaj jadę podmienić na inny ok.gifzlosnik.gif

A co do softu to jak najlepszy teraz jest dla Op-coma?

Jak wygląda sprawa z tym 100315f ?

Tam w końcu wgrywane były oryginalne softy czy piraty? zlosnik.gif

Napisano

Najnowszy dostępny to 120309a, rosyjskie fora mają wszystko co człowiekowi potrzebne.

Napisano
  • Autor

> Najnowszy dostępny to 120309a, rosyjskie fora mają wszystko co człowiekowi potrzebne.

Vaux-Com 120309a to już mam 893goodvibes.gif

Ale na nim też poduch nie idzie ruszyć. Zobaczymy co dzisiaj zdziałam smile.gif

Napisano

> Najnowszy dostępny to 120309a, rosyjskie fora mają wszystko co człowiekowi potrzebne.

Czym to się różni od 08-2010?

Napisano

to w temacie interfejsów podpowiedzcie jakim zalogować - lub raczej włączyć opcję wyświetlania danych z radia w Corsie C? Radio CD 30 a wyświetlacz oryginalny jakimś kablem wszedłem w ustawienia i miałem tylko podgląd że jest off prawdopodobnie corsa wyszła z fabryki bez radia

Napisano

> to w temacie interfejsów podpowiedzcie jakim zalogować - lub raczej włączyć opcję wyświetlania

> danych z radia w Corsie C? Radio CD 30 a wyświetlacz oryginalny jakimś kablem wszedłem w

Tylko serwisowy Tech2 do zmiany indeksu w TIDzie albo zakup używanego wyświetlacza z ustawionym już odpowiednim indeksem.

Napisano

O 2 lata młodszy soft więc trochę funkcji dołożone, ma też wykresy ale jeszcze niedopracowane.

Napisano

Hmmm poza tematem.

Nie masz obaw, że zapuka do Twoich drzwi policial.gif ? Używasz clona i wcale się z tym nie kryjesz. Adako zrobiło porządek ze sprzedawcami clonów opcoma na allegroszu. 3-4 lata temu ktoś tutaj na AK pisał, że dostał wezwanie na komisariat w sprawie tego urządzenia.

AK jest obecnie forum otwartym i można dużo informacji z niego wyfiltrować poprzez wyszukiwarki.

Napisano

> 3-4 lata temu ktoś tutaj na AK pisał, że dostał wezwanie na komisariat w sprawie tego urządzenia.

> AK jest obecnie forum otwartym i można dużo informacji z niego wyfiltrować poprzez wyszukiwarki.

Nie "ktoś" tylko ja spy.gif

Napisano

> No to opowiadaj Jak było ?

Miło. Parę pytań i do domu.

Napisano

> Nie "ktoś" tylko ja

Widaw chyba też miał wizytę busted.gif jak pamiętam hmm.gif

Generalnie lubię funkcjonariuszy w Płońsku, tylko wiatrówki nie chcieli mi oddać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Broń Boże. To one są nielegalne? shocked.gif Nie byłem świadom. Kupiłem tylko sobie kabelek na użytek własny żeby lampke z deski zgasić.

zlosnik.gif

Napisano

> Broń Boże. To one są nielegalne? Nie byłem świadom. Kupiłem tylko sobie kabelek na użytek własny

> żeby lampke z deski zgasić.

ja też zlosnik.gif. Do dziś ciągają mnie po sądach oslabiony.gif

Napisano

> Do dziś ciągają mnie po sądach

ale jaja, piękny kraj, ciągać kogoś po sądach bo sobie kupił kabelek żeby nie płacić w serwisie za każde podpięcie kompa yikes.gif

Napisano

> ale jaja, piękny kraj, ciągać kogoś po sądach bo sobie kupił kabelek żeby nie płacić w serwisie za

> każde podpięcie kompa

Końca sprawy nie widać. Oskarzonych jest dwóch sprzedawców z Allegro.

"Świadków" jest ok 30 osób. Każdy z nich czeka na postawienie zarzutu paserstwa.

Wniosek na przyszłość. NIC nie kupować na Allegro. Kupując tam np: TV LG nie możesz byc pewien ze to oryginał...

Napisano

> Końca sprawy nie widać. Oskarzonych jest dwóch sprzedawców z Allegro.

> "Świadków" jest ok 30 osób. Każdy z nich czeka na postawienie zarzutu paserstwa.

> Wniosek na przyszłość. NIC nie kupować na Allegro. Kupując tam np: TV LG nie możesz byc pewien ze

> to oryginał...

Telewizor jak telewizor, ale strach pomyśleć że kupujesz T-shirt albo bluzę sportową... ech szkoda gadać mlot.gif