Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Waga kół 16"

Featured Replies

Napisano

Jaką przyjąć wagę koła alufelgi z oponą w rozmiarze 205/45/16 hmm.gif?? Oczywiście orientacyjnie zlosnik.gif

Napisano

> Jaką przyjąć wagę koła alufelgi z oponą w rozmiarze 205/45/16 ?? Oczywiście orientacyjnie

ok 20kg, do mnie teraz przyszły koła 16" 215/65/16 i takowa waga widniała na listach przewozowych

Napisano
  • Autor

Hm a przez co to wysłać? Bo tak patrzę na furgonetka.pl i gdybym chciał pojedynczo to 1 koło mnie wyjdzie 30, po 2 ponad 50... Czyli za komplet min 100 zł. To normalna cena??

Napisano

> Hm a przez co to wysłać? Bo tak patrzę na furgonetka.pl i gdybym chciał pojedynczo to 1 koło mnie

> wyjdzie 30, po 2 ponad 50... Czyli za komplet min 100 zł. To normalna cena??

kiedyś komplet za 50zł wysłałem. Jakimś pośrednikiem KurJerzy czy coś.

Napisano

> Hm a przez co to wysłać? Bo tak patrzę na furgonetka.pl i gdybym chciał pojedynczo to 1 koło mnie

> wyjdzie 30, po 2 ponad 50... Czyli za komplet min 100 zł. To normalna cena??

Moje szły Pocztą Polską każde osobo zapakowane ale nie wiem jaki koszt

Napisano

Niestety musisz to wyslac osobnymi paczkami bo do jednej dwie nie wejda wagowo. Koszt najtanszego kuriera to 14-15zł wiec wyjdzie kolo 60zł

Napisano

> Jaką przyjąć wagę koła alufelgi z oponą w rozmiarze 205/45/16 ?? Oczywiście orientacyjnie

zimówki takie kilka dni temu zdejmowałem - na oko (a raczej "na ręce") w 20 kg/szt bez problemu się zmieścisz.

Napisano
  • Autor

> Niestety musisz to wyslac osobnymi paczkami bo do jednej dwie nie wejda wagowo. Koszt najtanszego

> kuriera to 14-15zł wiec wyjdzie kolo 60zł

A ktoś poleci jakieś taniego i sprawdzonego pośrednika. Bo na furgonetce wychodzi za szt. 30 zł hmm.gif

Napisano

najlepiej wysłać przez brokera kurierskiego albo przez kogoś kto ma umowę z firmą kurierską. Inaczej się przepłaci.

Napisano

> A ktoś poleci jakieś taniego i sprawdzonego pośrednika. Bo na furgonetce wychodzi za szt. 30 zł

te co pocztą dostałem to widniał tam koszt około 25-27zł z ubezpieczeniem więc nie wiem czy gdzieś będziesz miał taniej, można powiedzieć że normalna cena ok.gif

Napisano

> A ktoś poleci jakieś taniego i sprawdzonego pośrednika. Bo na furgonetce wychodzi za szt. 30 zł

Niedawno kupowałem felgi 17' i płaciłem po 25pln za każda. Sprzedający powiedział, że może spakować po 2 szt i będzie taniej. Ale nie polecał, bo kiedyś taka podwójna paczka się rozpadła kurierowi i felga poważnie się zniszczyła. W związku z tym wybrałem opcję: kazda felga osobno. Przy cenie 2,5kpln to tak bardzo nie bolało. ok.gif

Napisano

sendit.pl - paczka dpd bodajże do 30kg wychodzi coś koło 15-16zł.

Napisano

Team Dynamics Pro Race 1.2 , 16x7 + opona falken ZE 914 205/45 = 15,9 kg

OZ alleggerita HLT 16x7 + Federal RSR 205/45 R16 = 16,2 kg

OEM NC 16" + Federal RSR 205/50/R16 waży 16,6 kg

16" z Unplugged/Euphonic + 205/45R16 XL Falken ZE914 = 17,1kg

16" OEM SilverBlues + Kumho K39 leSport 205/45R16 ważą 17.2 kg

16" alu enkei z unplugged 8,5kg + kleber hydraxer 205/45/16 83w 7,9 kg = 16,9 kg

OZ Ultraleggera 16x7 + Kumho V70 205/45R16 = około 15kg.

Team Dynamics Pro Race 1.2 16x7 + Bridgestone RE002 205/45/16 - 17,5 kg

to tak u nas w mazdach wygląda sytuacja na 16