Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Miss-a-bitchi Triton 2015 ....

Featured Replies

Napisano

1h 20 min na lotnisku do zabicia, dawno nie doswiadczylem - PL milosci na AK zlosnik.gifhehe.gif[...]

Here we go again ... Dzis nie bedzie o VeeDub lub GT86, ot beda taczki - zero emocji...(a moze)[...] Miss-mulher.gifa-bitchi Triton MQ 2015.IThankYou.gif[...]

vKe83Mf.jpg

Triton w tamtej czesci globu jest malutki AFAIK ... W tej jest wielki lizak.gif - mozna zazdroscic, mozna niepanic.gif[...]

Top 20 sprzedazy za 4-2015 daje Triton w pierwszej Top 10zlosnik.gif. Znalazlo sie 1,538 chetnych ... old.gif[...]

Pos Model Apr-15 Engine Cylinder

1 Toyota Corolla 3,238 1.8l 4

2 Toyota Hilux 2,789 4.0l, 3.0l, 2.7l 6, 4, 4

3 Mazda3 2,365 2.0l, 2.5l 4

4 Hyundai i30 2,298 2.0l 4

5 Ford Ranger 2,200 3.2l 5

6 Holden Commodore 2,043 3.0l, 3.6l, 6.0l 6, 8

7 Mazda CX-5 1,868 2.0l, 2.5l 4

8 VW Golf 1,728 1.4l, 2.0l 4

9 Mitsubishi Triton 1,538 2.4l 4

QZ2cHDi.jpg

10 Toyota RAV4 1,399 2.0l, 2.5l 4

11 Mazda CX-3 1,396 1.5l, 2.0l 4

12 Toyota Land Cruiser Prado 1,389 4.0l, 3.0l 6, 4

13 Hyundai ix35 1,389 2.0l 4

14 Toyota Kluger 1,262 3.5l 6

15 Nissan X-Trail 1,171 2.5l 4

16 Toyota Camry 1,141 2.5l 4

17 Jeep Grand Cherokee 989 3.0l, 3.6l, 6.4l 6, 8

18 Toyota Yaris 966 1.5l 4

19 Subaru Outback 925 3.6l, 2.5l 6,4

20 Honda HR-V 859 1.8l 4

Dlaczego?

Styl zycia jest inny, - nie tylko Abo tu bijemy - ale mamy zycie na weekend, duzy % spoleczenstwa ma w domu - wiem pewnie nie do pomyslanielizak.gif

- ski jet, lodko, camper, quad ... etc - TGIF - i to widac na drogach 30% luda gdzies cos ma na ogoniepanic.gif - straszeclown.gif

- jak tak mozna na hobby wydawac $$$nono.gif[...] - nie wspominajac ze codziennie tysiac utes sa uzywane do pracy, np pije sobie swoja kawe i jem lunch i prosze ...

FtV2T02.jpg

Nastepny Ute w pracy, narzedzia na pace... deski na gorze ...001.gif [...]

A wiec najwazniejsze - miejsce na zabawki na weekend ...

eAVS2Bf.jpg

A wiec Triton - coz stary byl dobry w 2006lizak.gif - pamietam jak go o malo nie kupilem, 3.5l V6 waytogo.gif, ach och, mial nowoczesny ksztalscrewy.gif[...]

Potem doszedl 3.2l Diesel, - hmm.gif porsty tani, dobry z Pajero. Juz nie pamietak ale tak ok 2011-12 roku dorwal go downsizing clown.gif - z 3.2l Diesel zrobil sie

2.5l Diesellizak.gif[...]

Przejezdzilem w starym Triton ok 10-15k km --panic.gif silnik jak z betoniarkino.gif[...] Co ciekawa down-sizing spowodowal, ze naprawde byl down, down, downnono.gif - proporcjonalnie do

ilosci utraconych cm3 wzrosla zuzycie Dieselzlosnik.gif -w przyrodzie musi byc rownowagawaytogo.gif[...]

Do tego doszla wytrzymalosc jak z legendarnych sinikow VeeDubwink.gif - znaczy, kazdy dealer mial/ma pare 2.5l u siebie na swapwaytogo.gif[...] 3 dni ... tyle to zajmuje..

FWD do 2015 rynek sie zmienil, masa miejskich aut np Golflizak.gif - dlaczego? - dzis np lot z Melbourne do Sydney to $99 o/w ... Rental $50 i za $250 mamy weekend w Melboune ...

(smieszna $$$ skoro przecietny 20 latek pracujacy w Maccas i nie sydajacy wszystkiego na piwo.gif ma ok $6-8,000 oszczednosci w banku001.gif[...]).

A wiec przecitne auto rodzinne to dzis SUV - 25% to pick up/ute, ok 3.0l 4-5 cylindrow.buu.gif - wiem jestem dinosuoremclown.gif[...]

Triton z nowym modelem przypelz i ... przypadl ludowi do gustuwaytogo.gif[...]

Wyglad

9aGHvKz.jpg

Nie ma tu na co patrzec - ot compact pick up, tysiace jakis codziennie drive.gif po drgoach Oz... Ot Pon do piat - zawiezie cie do pracy, na weekend

wrzucisz kayak, czy skuter, czy cokolwiek, zapakujesz statystyczne 2.3 piaskownica.gif do tylu, mulher.gif na przod i mamy dobry weekend.

LyLlm1L.jpg

Kolor - hmm.gif - teoretycznie steal-er-ship aka dealership - czyli miejsce gdzie skubia klienta z $$$ - z usmiechem na twarzy liczy za to $500. Praktycznie zalezy jak dobrze gadasz 001.gif[...]

VXqklLP.jpg

w1BbIFH.jpg

Wnetrze

Ok. mulher.gif nie moze byc rozczarowana - w koncu na 10 pick up jakie widze na ulicy w ciagu 5 min od opuszczenia domu - to 3 sa statystycznie prowadzone przez mulher.gif [...] panic.gif[...]

Czyli - zdechla krowa musi byc na siedzeniach - w wersji full. Climat control - AC dla leniwych - oczywiscie jestwaytogo.gif[...]

Co jeszcze, paddle shifts na kierownicy - jestok.gif... Auto wycieraczki na deszcz - tez sa, lampy HID reagujace na ciemnosc - tez. Minus jaki zauwazyla mojamulher.gif - nie zartuje - to brak lusterka dla

drive.gif w sunvisor, dla pasazera juz jest001.gif[...]

GRTy2j9.jpg

Jest nawet 25c elektryki Mad in China, pardon Thailand ... kiedys nie bylo001.gif[...]

Start/stop zeby sie nie przemeczyc ruszaniem rekigay.gif270747800-sex.gif[...]

qhrMOI6.jpg

O0ikjIl.jpg

Siedzenia, stare byly okropneooniee.gif- tylek, pardon a$$ bolal po 20 km. Trzymanie na boki?zlosnik.gif - po co - nie potrzebne.wink.gif

W nowym wiele sie zmienilo - jak dla mnie sa jeszcze ciut za waskie - wiem z dobrobytu oczka mi sie male robia i d..a rosnie001.gif - pewnie dlatego ...

jUSlQO9.jpg

Wersja bieda ...

BgR8VuI.jpg

Wersja bieda vs wersja za extra $4,500food.gif[...]

LxbRmhu.jpg

UgF7d20.jpg

SXAu7uc.jpg

-ale jest postep i to duzy waytogo.gif. Idealne, nienono.gif, ale te same co w Outlanderzlosnik.gif[...]

Cruise control, BT, radio - w kierownicy -tego nie mozna nawet dzis odmowic wersji biedanono.gif[...]

Moda na iPad dalej zywa - wersje bieda 7', wersja lepsza - tam gdzie zdechla krowa tez jest ma 9'

SO9DRkq.jpg

Bieda ...

6645gGJ.jpg

4aa6ZfM.jpg

Wersj Moo-moo!

Plastic dalej twardy, ale znow latwy do polewania wiaderkiem z h20waytogo.gif[...], niektorzy wola miekki ale taki co sie scirazlosnik.gif[...]

2Ew9ue6.jpg

Z miejscem z tylu nie jest zle IMVHO, tu odsuniete na max, a ja mam prawie 6'1 wzrostuskromny.gif[...]

IXFmGCZ.jpg

Niestety, z tylu brakuje vents dla luda z tylunono.gif[...]

Nu2BQbU.jpg

Gem! waytogo.gif

Pare lat temu mnie tu chaja.gif - nic nowego jak taki #$%^&*( co sobie sam na wszystko moze miec jepiej niz ja!) - za to ze GM Captiva aka Craptiva w wersji Rudlph Diesel zostala

przeze mnie jak i wielu ktorzy mieli pecha tym czyms sie przejechacpanic.gifbuu.gif[...] - jako najwieksza guana.. Coz lata potweirdzily moje zdanie, wiekszosc modeli z 2012 lezy juz na

zasluzonym smietniku, lub zostala przetopiona na stal sluzaca gospodarce PRC (znaczy China)[...]

Jezdzilem duzo ASX, auto totalna pomylka ... panic.gif z 2.4l 4 cylinder silnikiem... Ot taka trumna na kolkach... Wtedy chyba stwierdzilem ze Miss a Bitch i powinno trzymac sie Triton bo tego nie da sie klnie.gif[...]

I tu tez sie nie mylilem, nie lubi Diesel, moja preferencja jest zawsze min 3.0l z 6 cylinder.

A wiec publicznie, uwazam ze to co Mitsubishi zrobilo ze swoim Diesel z 2.4l jest jednym z lepszych silnikow napedzanych Diesel! Ba, wrecz chyba nie wiem co pisze - wiecej Campari pls - ten silnik jest swietny!waytogo.gif

2.4l jest cholernie malutko, 133kW i 430Nm od 1,500 rpm, calosc polaczona z 5s automatic...

oTViK32.jpg

Przerazo jaki on malypanic.gif[...]

Oficjalnie - i az dziwne ze prawdizwe, ok 8l w Aussie City001.gif - patrzac na pierwszych posiadaczyidea.gif[...] - zlopie ok 7l na 100km.

UD5DodY.jpg

zaskoczylo mnie dwie, wlasciwie 3 rzeczy:

-halas w srodku i vibracja - halas - zero - klekot, zero, wysiadlem wlasnie ze swojego Diesel - wiem szmata jestem - czy jak sie tych tu nazywa zlosnik.gif - i wskoczylem do Triton

Tylko od czasu do czasu slychac ze drive.gif Diesel. Vibracje sa minimalne - owszem czuc ze to Diesel, ale jakis metro-sexualgay.gif teraz jest 270747800-sex.gif

3 rzecz, to elastycznosc i lag, wyprzedzalem sobie 3.6l V6 kumpla obok mnie, i tak - przegralembuu.gif, - mina kolegi bezcenna jak Triton wcisnal w siedzeniezlosnik.gif ... S

jednak stare powiedzenie "there is no replacement for displacement" robi swoje.

Fakt jest taki, ze auto jak na swoj ksztalt, mase jest bardzo elastycznewaytogo.gif[..]

Silnik jest wyklepany - Made in Thailand -oczywiscie z aluminium[...]

Jeszcze ciut o drive.gif

Zawieszenie dalej typowo - bardziej na farm-e niz na metro sexualne drogi... Idealnie z tyl - dwa worki cementu i nie ma problemu. Druga rzecz to skrzynia - 5s automatic - hmm.gif - dzis standard to min 6

ale Mitsi i tak zrobilo postep bo w starym bylo 4szlosnik.gif[...] Generalnie w wiekszosc sytuacji nie czuc tego, ale na HWYs przydall by sie jednak ten pseudo 6 bieg. Diesel jest dosc zywy - te 430Nm od 1,500 rpm,

ale wsadzenie jednego extra IMVHO zmniejszylo by halas...

4WD on the fly, do 100km/h

eXN3qx0.jpg

Podobala mi sie kierownica, ani za cienka, ani za grubahmm.gif - wszelkie wersja - ta sama ...

073Ef8r.jpg

txWlKDz.jpg

Zima sie zrobilapanic.gif, ale Climat control - wersja bieda 1 streafa, wersja swinia/krowa - dwie - dziala dobrze, 45C w lecie to zweryfikujezlosnik.gif

HFOQ8qH.jpg

Rzecz wazna, malo juz dzis aut bez camer z tylu ... ale tu znow widze Amarok, kolory facepalm%5B1%5D.gif .... Aliexpress, ebay srzedaje dzis HD camere do cofania za $15, zysk pewnie z 1000%

Jednak dlaej koncerny karmia nas 1c camerafacepalm%5B1%5D.gif - WTFklnie.gif

ZZcTBGL.jpg

4x4

Nie mialem okazji w nowym ale stary nie byl zlywaytogo.gif

Mitsu IMVHO zrobilo krok w tyl, tylny diff-lock teraz to tylko w wersji ze swiniapad.gif... Pardon, krowaold.gif... A jak nie chce tej krowy?

74gEnpM.jpg

Jest dobrze ale ... konkurencja

Wiec jest nie zle, za 1/2 sredniej rocznej pensji dla kogos kto pracuje 38h na tydzienpalacz.gif[...] mozna IMVHO wyjechac na droge kawalkiem auta, ktore idealnie przewiezie 4 litery do pracy a na weekend spowoduje ze

piaskownica.gif i mulher.gif beda "happy"waytogo.gif.

Problem taki ze konkurencja poszla do przodu. Pare specs jak lud wybiera dzis auta:

-min 3.5 tonne ciagniecia przyczepki - yyy - nie - Triton ma tylko 3.1 tonne

-min 450Nm - jest blisko 133kW/430NM, ale konkurencja ma 147kW/450Nm001.gif[...]

-min ok 3l silnik - hmm.gif znow downsizing - glowny powod dla ktorego Amarok sprzedaje miesiecznie 500 aut, a Toyota z 4.0l V6 i 3.0l Diesel pomiedzy 3,000 a 4,000.

Wypsazenie, coz owszem sa LED - yeahhehe.gif, sa wycieraczki reagujace na deszcz, 7 airbags, w tym na kolana ... ale znow konkurencja odjechala do przodu...

Gdzie jest np kamera 360 stopni, gdzie jest BSM - Blind Spot Monitoring, radar cruise control ...etc. Konkurencja to dzis ma...

Wiec IMVHO Triton MN 2015 jest dobry, ale nie swietny. Dwa miesiace temu szukalem nowych taczek do pracy... I znalazlem, wlasnie 3.2l, 147kW, 450NM, 3.5 tonne do ciagniecia - w cenie ok $2k nizszej niz Triton.

Mitsubishi zwane jest krolem discount zlosnik.gif - wiec oczywiscie cennik nie ma sie nie jak do tego co lud placizlosnik.gif - ale wrazenie jest ze Triton znow sie zatrzymal w 2013 roku.

Jednak calkowicie szczerze, kupilbym Triton ... dla jednej rzeczy - silnik - czas tylko pokaze czy bedzie trwaly czy Mitsu znow bedzie trzymac pare u dealer-a.... Z wymiana nie ma klopotu ... zlosnik.gif[...]

PS...

Dochodzi tez wyklepanie001.gif[...] Zajelo mi 5 min - wiem inteligentny jestemclown.gif zeby wymysli ze schowek otwiera sie uderzeniem piescizlosnik.gif[..],

podwojnym i mocnymlizak.gifold.gif bo samo nacisniecie tego czegos nie powoduje niczego ... Zero akcjibuu.gif270747800-sex.gif[...]

IZii5wp.jpg

taraaaaaaaaaaaawazniak.gif[...]

8hTIY5R.jpg

Generalnie podobalo mi siewaytogo.gif[...] ale moje $$$ wygral nastepny Made in Thailand... Mazda BT-50. Pierwsze 10k km i jestem zadowolonywaytogo.gif[...]

72xFu1v.jpg

No dobra, teraz mozna mniechaja.gif - nothing like a good hate!clown.gif[...] Pewnie i tak nie bede mial czasu w Tokyo przeczytac ...zlosnik.gif

30.GIF

Ozi ...

Napisano

> No dobra, teraz mozna mnie -

Yyyy, ale co? confused.gif U nas w PL pickupy były/są popularne ze względów podatkowych. Jak można L200 się zachwycać? icon_eek.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Jest dobrze ale ...

Ciekawe, czy w porównaniu ze starym poprawili jakość zabezpieczeń antykorozyjnych - w takim, jak ja miałem, kabina i skrzynia były nawet w miarę zabezpieczone (tzn. nie zdążyły zardzewieć jak nim jeździłem), ale rama ooniee.gif

Jeśli dalej jest tak samo jak w starym, to na nasze solone drogi to auto się nie nadaje. grinser006.gif

Napisano

> Nastepny Ute w pracy, narzedzia na pace... deski na gorze ... [...]

To coś nazywasz narzędziami? z_lol1.gif

Bo my takich łyżek używamy do jedzenia zupy... biglaugh.gif

288404556-DSC00373male.jpg

post-1754-14352530486901_thumb.jpg

Napisano

> To coś nazywasz narzędziami?

> Bo my takich łyżek używamy do jedzenia zupy...

W jakim biznesie Ty robisz w KRK? Bo znam jedną firmę o bruku co jeździ takimi, a prowadzi ją kolega mojego teścia. zlosnik.gif

Napisano

Autko fajne, oczywiście jak na pickupa/ute

Podoba mi się to , że coraz ładniejsze są te woły robocze , co przy tej wielkości i potrzebie zachowania funkcjonalności chyba trudne jest .

A ta mazda na samym końcu jest beatifull zlosnik.gif

ps. zawsze lubiałem czytać / oglądać Twoje mini testy . Ostatnio jednak (bez obrazy ) coraz gorzej mi się czyta , przypomina mi to powoli teksty z translatora (muszę się zastanowić o co chodzi czasem ) blush.gif

Napisano
  • Autor

> To coś nazywasz narzędziami?

> Bo my takich łyżek używamy do jedzenia zupy...

waytogo.gif Me like!waytogo.gif...

Ale cos slabo pobrudzonyzlosnik.gif[...]

Tritoninmud.jpg

BTW - ile ten Made in Romania bierze kg? Bo widze ze nisko siedzi, ale dalej imponujace!waytogo.gif[...]

Pokaze ludowi i poczekam na reakcjezlosnik.gif[...mast2.gif

Napisano
  • Autor

> Autko fajne, oczywiście jak na pickupa/ute

Nie wiem co pisze ale, mnie sie silnik podobazlosnik.gif (chyba Campari jeszcze jest w systemiepanic.gifscrewy.gif[....], mniej samo wyklepanieidea.gif

> Podoba mi się to , że coraz ładniejsze są te woły robocze , co przy tej wielkości i potrzebie

> zachowania funkcjonalności chyba trudne jest .

One wlasciwie sa male... jak porownasz do full pick-up w USA.hmm.gif Ciekawe ze kazda generacja jest wieksza - ergo np RAnger jest wiekszy niz F150 dwie generacje temuhmm.gif[...]

img_1362.jpg

> A ta mazda na samym końcu jest beatifull

Mazda wg wielu jest brzydka - mnie tezwink.gif... Glownym powodem dla ktorego sie dobrze nie sprzedaje - 3x mniej niz Ranger jest wlasnie wyglad001.gif[....], nie jest podobno "agresywna"...

xmazda-bt-50.jpg.pagespeed.ic_.xZnha1ND79.jpg

Bullbar zalatwia ta sprawewink.gif[...]

51ad2277-fd81-4656-9f60-49ec35accc43-atlg.jpg

> ps. zawsze lubiałem czytać / oglądać Twoje mini testy . Ostatnio jednak (bez obrazy )

ok.gif

coraz gorzej

> mi się czyta , [...]

Przepraszam, Postaram sie zeby bylo lepiejskromny.gif nastepnym razem ...

Usprawiedliweinia: , generalny brak czasu ... idea.gif

i nie bylo mnie tu 1/2 roku ...hmm.gif - nie bede udawal ze jest dobrzehmm.gif ale ciezko mi sie to pisalobuu.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Ciekawe, czy w porównaniu ze starym poprawili jakość zabezpieczeń antykorozyjnych - w takim, jak ja

> miałem, kabina i skrzynia były nawet w miarę zabezpieczone (tzn. nie zdążyły zardzewieć jak

> nim jeździłem), ale rama

Sprawdze jak wroce do domu, mam cala przezentacje dla pismakow ... Jesli dobrze pamietam, 80% czesci jest nowych, pozosta srodkowa czesc ramy i hmm.gif - nie pamietam...

EDIT: znalazlemIThankYou.gif[...] na wrednym Apple001.gif[..]

.

288406062-tritonak.jpg

> Jeśli dalej jest tak samo jak w starym, to na nasze solone drogi to auto się nie nadaje

hmm.gif Masa tego w Asia-Pacific drive.gif - tam gdzie snieg... moze cos innego sypianiewiem.gif. AFAIK nie ma wiekszym problemow, ale to samo mozna powiedziec o mazdazlosnik.gif - wiem ze w EU ich rdza zarlo .... W Asia-Pacific bylo pare przypadkow, ale nie tak powszechne jak w EU...

post-1538-14352530497618_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Yyyy, ale co? U nas w PL pickupy były/są popularne ze względów podatkowych. Jak można L200 się

> zachwycać?

zlosnik.gif - zachwycac nieskromny.gif, docenic downsizing w wykonaniu Rudolph Diesel, tak ... 001.gif[...]

Mowilem ze Triton nie wywola emocjizlosnik.gif - zobaczymy jak pojdzie z Highlander aka Kluger 3.5l wink.gif[...] albo Amarokshhh.gif[...]

Napisano

> W jakim biznesie Ty robisz w KRK? Bo znam jedną firmę o bruku co jeździ takimi, a prowadzi ją

> kolega mojego teścia.

Faktycznie brukarstwo jeździ po Krakowie Daciami Pick-up'ami, ale na pewno nie takimi(!) jak moja. grinser006.gif A ja w ziemnych robotach zmechanizowanych. smile.gif

Pozdro

Napisano

> BTW - ile ten Made in Romania bierze kg?

W papierach jest tak:

Ładowność 800 kg.

Dopuszczalne obciążenie platformy ładunkowej 550 kg.

edfcdbfea3c04e05gen.jpg

Tutaj na pace leży 700-kilogramowa zagęszczarka.

> Bo widze ze nisko siedzi, ale dalej imponujace![...]

Z tyłu są sprężyny, nie resory więc siada, ale jedzie z takim obciążeniem bez dymu i krzesania iskier. wink.gif

Pozdro

Napisano

> Styl zycia jest inny

Styl życia to jedno, praktyczność to drugie, moda to trzecie, ale to też u Was chyba wybór z rozsądku. Kupowanie zwykłej osobówki jest chyba trochę szlaństwem, jeśli czasem chce się wyjeżdżać za miasto. W mieście OK, ale poza miastem to tam macie ciekawie smile.gif Brat od zeszłego roku mieszka w Sydney i trochę tam zwiedza weekendami. Mówił, że jak pierwszy raz pojechali małą, zwykłą osobówką poza Sydney (dotarli do Mt Kościuszko), to parę razy włosy na głowie im się zjeżyły, a oczy mieli jak 5-złotówka, jak im w nocy kangur tuż przed maską przeleciał, a inne takie wielkie stwory leżały martwe na poboczu. Jednak w pickupie z bullbarem bezpieczniej wink.gif

> Pewnie i tak nie bede mial czasu w

> Tokyo przeczytac ...

Udanego pobytu smile.gif . Fantastyczne miasto icon_rolleyes.gif

Napisano

> Nie wiem co pisze ale, mnie sie silnik podoba (chyba Campari jeszcze jest w systemie[....], mniej

> samo wyklepanie

> One wlasciwie sa male... jak porownasz do full pick-up w USA. Ciekawe ze kazda generacja jest

> wieksza - ergo np RAnger jest wiekszy niz F150 dwie generacje temu[...]

no w porównaniu z niektórymi amerykańskimi suvami ,to może i małe , ale jak na warunki PL to są wielkie kolubryny - u was i w us jest o tyle dobrze ,że możecie takimi potworkami bez dodatkowych kategorii jeżdzić , u nas pewnie będą się łapały na kategorie C (ciężarówki )

> Mazda wg wielu jest brzydka - mnie tez... Glownym powodem dla ktorego sie dobrze nie sprzedaje - 3x

> mniej niz Ranger jest wlasnie wyglad[....], nie jest podobno "agresywna"...

> Bullbar zalatwia ta sprawe[...]

no taka goła nie jest już taka fajna , ale tej wersji co wkleiłeś w pierwszym poście - z orurowaniem , innymi oponami i czarna , to napewno nie można jej zarzucić braku "agresywności" - wg mnie mogła by na planie Mad Maxa jeżdzić zlosnik.gif

> coraz gorzej

> Przepraszam, Postaram sie zeby bylo lepiej nastepnym razem ...

> Usprawiedliweinia: , generalny brak czasu ...

> i nie bylo mnie tu 1/2 roku ... - nie bede udawal ze jest dobrze ale ciezko mi sie to pisalo[...]

rozumiem , na codzień pewnie nie używasz wcale języka przodków lub rzadko , a pisanego ,to już pewnie tylko raz na jakiś czas jak tu tworzysz wątki

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Masa tego w Asia-Pacific - tam gdzie snieg... moze cos innego sypia. AFAIK nie ma wiekszym

> problemow, ale to samo mozna powiedziec o mazda - wiem ze w EU ich rdza zarlo .... W

> Asia-Pacific bylo pare przypadkow, ale nie tak powszechne jak w EU...

W takim Wrocławiu w jedną noc potrafili 200 ton soli rozsypać na głównych ulicach... zlosnik.gif

Ogólnie to fajnie mi sie tym autem jeździło, a problemy były trzy:

1. pękająca zabudowa skrzyni - wymieniłem w końcu na aluminiową roletę na własny koszt,

2. skrzypiące resory z tyłu - tutaj nie było dobrego rozwiązania, wszystkie patenty pomagały na chwilę i problem wracał,

3. rdza - i chodziło właśnie o ramę.

W niespełna trzyletnim aucie wiele elementów przyspawanych do ramy trzymało się na słowo honoru, w ASO zalecili rozebranie samochodu, pospawanie wszystkiego i zabezpieczenie ramy przed korozją - sami się nie podjęli, bo za dużo kłopotu. Gwarancja oczywiście tego nie obejmowała. grinser006.gif