Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzień dobry się z Państwem! :)

Featured Replies

Napisano

Moi Drodzy

W 20. tygodniu (sic! miało być w 14.) od wpłaty zaliczki odebrałam telefon i dowiedziałam się, że jest gotowa i czeka na mnie smile.gif

Poznajcie... Helenkę uzbroj_zlo.gif

Helenka została odebrana przez rzeczoznawce z PZM, który szczęśliwie nie stwierdził żadnych napraw lakierniczych ani mechanicznych i w dniu dzisiejszym wyjechała z salonu serduszka.gif

288439620-1.jpg

w pięknych okolicznościach przyrody cool.gif

288439620-2.jpg

do domku:

288439620-3.jpg

Tym samym oficjalnie zasilam grono dresów i wietrzę łokieć, co niniejszym potwierdzam hehe.gif

288439620-4.jpg

Dziękuję za uwagę i do zobaczenia na drodze drive.gif

post-72740-14352530913986_thumb.jpg

Napisano

Dobrze w niej wyglądasz ok.gif

Zadowolenia z auta 20.GIF

Napisano

W takim razie zycze duzo Freude am Fahren! drive.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrze w niej wyglądasz

Podziękowała 20.GIF

Tylko chyba trochę za malutka jestem do tego zimnego łokcia wink.gif ledwie dosięgam do tych drzwi wink.gif

> Zadowolenia z auta

Fajne jest smile.gif 5-tką w dieselu lepiej mi się jeździło, wyrywała się bardziej, a ta jest trochę grzeczniejsza smile.gif

Mam nadzieję, że uspokoi się z chlaniem paliwa, bo na tę chwilę spalanie mam 24l/100km wg kompa smile.gif

Napisano
  • Autor

> W takim razie zycze duzo Freude am Fahren!

20.GIF

Pierwsze 50 km za mną hehe.gif Lubimy się grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jaki silnik ?

Niestety mały. Trochę żałuję, że nie wzięłam większego - 184KM 1997 ccm benzyna.

Napisano

> Niestety mały. Trochę żałuję, że nie wzięłam większego - 184KM 1997 ccm benzyna.

nie bedzie zle smile.gif

gratuluje autka, fajny kolor, tez sobie kupilem opla w takim ph kolorze smile.gif

Napisano

> Dziękuję za uwagę i do zobaczenia na drodze

Może być wink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie bedzie zle

Musi byś dobrze smile.gif Przez najbliższe min. 3 lata musi mi wystarczyć zlosnik.gif

> gratuluje autka, fajny kolor, tez sobie kupilem opla w takim ph kolorze

Chciałam biały perłowy, ale nie można go wybrać w m-pakiecie, chyba, że na indywidualne zamówienie - dopłata 10 tyś. zł za lakier.

Napisano

> Cieszę się, że pasuje

To się okaże rotfl.gif

Napisano

> - dopłata 10 tyś. zł za lakier.

"Znam" takich co dopłacają tyle grinser006.gif

Napisano

> Podziękowała

> Tylko chyba trochę za malutka jestem do tego zimnego łokcia ledwie dosięgam do tych drzwi

BMW pomyślało i o Tobie, proszzz: zlosnik.gif

03_07_juniorseat_I_II.jpg

Napisano
  • Autor

> BMW pomyślało i o Tobie, proszzz:

Dziękuję smile.gif a wiesz, że idealnie pasowałby kolorystycznie do wnętrza? waytogo.gif Nie wiem tylko czy mają taki do wzrostu 164 cm wink.gif

Podniosłam trochę fotel i już jest lepiej. Co prawda czuję się jak kierowca autobusu, ale mogę z mniejszym trudem sięgnąć do automatu biletowego na bramkach, czy przy płaceniu w okienkach biglaugh.gif

Napisano

> Niestety mały. Trochę żałuję, że nie wzięłam większego - 184KM 1997 ccm benzyna.

Można małym kosztem zrobić na 300+ KM tyle że gwarancję zabiorą.

Napisano

> Podziękowała

> Tylko chyba trochę za malutka jestem do tego zimnego łokcia ledwie dosięgam do tych drzwi

> Fajne jest 5-tką w dieselu lepiej mi się jeździło, wyrywała się bardziej, a ta jest trochę

> grzeczniejsza

> Mam nadzieję, że uspokoi się z chlaniem paliwa, bo na tę chwilę spalanie mam 24l/100km wg kompa

sporo tego gazu pali zlosnik.gif

Napisano

> Można małym kosztem zrobić na 300+ KM tyle że gwarancję zabiorą.

lepiej napisz co z moim mozna zrobic bo juz zaczyna brakowac smile.gif

Napisano
  • Autor

Powiedz jak?

Napisano
  • Autor

> sporo tego gazu pali

Już się trochę uspokoił, aczkolwiek po przejechaniu 100 km mam 3/4 baku 70-cio litrowego. Jazda bardzo spokojna, po mieście.

Napisano

da się, ale ten motor się rozleci - strasznie się grzeje oslabiony.gif

Napisano

Gratuluje zakupu i koloru!!

Wszyscy że wiocha ale... nam się nie nudzi ale kolejne chyba będzie Niebieski Yas Marina zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Gratuluje zakupu i koloru!!

526.gif

> Wszyscy że wiocha ale... nam się nie nudzi ale kolejne chyba będzie Niebieski Yas Marina

Jaka wiocha? tuk.gif Kto tak mówi? Pokaż palcem! wpysk.gif

Napisano

> Jaka wiocha? Kto tak mówi? Pokaż palcem!

Zazdrośnicy... i Policja co chwila zatrzymuje, przynajmniej za czasów Bogusia kontrola była 2x w tygodniu. biglaugh.gif

Tak pilnują bryczki hehe.gif

Biały rządzi piesc.gif

Napisano

> da się, ale ten motor się rozleci - strasznie się grzeje

Kwestia jak się jezdzi. A chłodzić oczywiście trzeba. 150KM z litra to nie jest jakis kosmos. W standardzie ten silnik ma 245KM

Napisano

> Kwestia jak się jezdzi. A chłodzić oczywiście trzeba. 150KM z litra to nie jest jakis kosmos. W

> standardzie ten silnik ma 245KM

miedzy 20i (184km) a 28i (245km) jest trochę różnic konstrukcyjnych - nie samym softem to podciągnęli wink.gif

Napisano

> miedzy 20i (184km) a 28i (245km) jest trochę różnic konstrukcyjnych - nie samym softem to

> podciągnęli

Mnimalne, sprowadzają się do osprzętu typu wydech, IC.

Generalnie to jest tak, że silnik podstawowy to 245KM, a słabsze to kastraty - głównie softowe. Ze 184KM samym softem idzie ugrać ztpc ok 280 KM

Napisano
  • Autor

> Mnimalne, sprowadzają się do osprzętu typu wydech, IC.

> Generalnie to jest tak, że silnik podstawowy to 245KM, a słabsze to kastraty - głównie softowe. Ze

> 184KM samym softem idzie ugrać ztpc ok 280 KM

Jeśli to są zmiany wyłącznie softowe, to znaczy, że odwracalne i gwarancji można nie stracić? 245K by mi wystarczyło.

Napisano

> Jeśli to są zmiany wyłącznie softowe, to znaczy, że odwracalne i gwarancji można nie stracić? 245K

> by mi wystarczyło.

Zmiany są odwracalne, ale bmw i tak się dopatrzy. Zostają ślady w pamięci sterownika. To się da usunąć, ale trzeba by robić przed każda wizyta w aso.

Napisano
  • Autor

> Zmiany są odwracalne, ale bmw i tak się dopatrzy. Zostają ślady w pamięci sterownika. To się da

> usunąć, ale trzeba by robić przed każda wizyta w aso.

A ile taka zabawa kosztuje? Może lepiej nowy silnik kupić? wink.gif

Napisano

> A ile taka zabawa kosztuje? Może lepiej nowy silnik kupić?

Moim zdaniem opłaca się olać gwarancje po prostu i tyle. Nie zabierają jej na cale auto tylko na silnik, skrzynie, układ przeniesienia napędu i hamulcowy.

Napisano

> Moim zdaniem opłaca się olać gwarancje po prostu i tyle. Nie zabierają jej na cale auto tylko na

> silnik, skrzynie, układ przeniesienia napędu i hamulcowy.

A jak ktoś nie chce zostać bez gwarancji, to są firmy, które modzą silniki, ale z uwagi na to, że tracisz wtedy gwarancję producenta na silnik, to oni przejmują odpowiedzialność na siebie i odpowiadają za silnik jeśli coś się stanie. Tak - jest drogo: Hammann, Schnitzer itp wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak - jest drogo: Hammann, Schnitzer itp

Chyba to się nie opłaca w moim przypadku, chęci poprawy ze 184 na 245 KM?

Napisano

> Chyba to się nie opłaca w moim przypadku, chęci poprawy ze 184 na 245 KM?

Daj chwile silnikowi, żeby się ułozył i jak zacznie brakować mocy to wtedy pomyśl.

Silniki tunerzy modzą tak, że na 1 rzut oka jest to nie widoczne w ASO - numery softów zostają te same, daty programowania mogą zrobić też. Jedyne różnice wyłapią przy diagnostyce - wyższe ciśnienia doładowań, więcej paliwa itd. Wbrew pozorom ASO, nie ma potrzeby tego badać bez zlecenia klienta. Śmiem więc twierdzić, że przy zwykłych przeglądach nic nie zauważą. Problem sie pojawi, wówczas, kiedy wyjdzie nowe oprogramowanie soft update do tego silnika, i aso będzie je wrzucać w ramach przeglądu. Nadpiszą soft i nowe mapy pójdą w zapomnienie. Ale wtedy wracasz do tunera i wrzuca jeszcze raz.

Napisano

jak się nic nie dzieje z motorem to oczywiście nik w serwisie nie będzie sie doszukiwał "przekłamań" parametrów. problem wyjdzie przy grubszej awarii gdy monachium będzie musiało wyłożyć większą kasę na naprawę gwarancyjną

Napisano

fajne wozidlo ok.gif kolor mega

bezawaryjnosci

tak szczerze mowiac to nie wiem co to za model

1,2,3,4 ?? gt?

Napisano
  • Autor

> fajne wozidlo kolor mega

> bezawaryjnosci

Dzieki smile.gif

> tak szczerze mowiac to nie wiem co to za model

> 1,2,3,4 ?? gt?

X4 wink.gif

Dwa dni po odbiorze gonil mnie w garazu podziemnym sasiad, zeby mi powiedziec, ze zamowil taki sam - 218i. Jego mina byla bezcenna jak mu powiedzialam, ze to X4. - Jak to, przeciez ja kupilem taki sam i to jest 218i... To co ja kupilem? Ja taki chcialem...

rotfl.gif

Roznica miedzy SAVem a VANem wydaje sie byc jednak dostrzegalna z daleka wink.gif Coz, mam nadzieje, ze jak odbierze swoj, to bedzie zadowolony zlosnik.gif

Napisano

> Dwa dni po odbiorze gonil mnie w garazu podziemnym sasiad, zeby mi powiedziec, ze zamowil taki sam

> - 218i. Jego mina byla bezcenna jak mu powiedzialam, ze to X4. - Jak to, przeciez ja kupilem

> taki sam i to jest 218i... To co ja kupilem?

hehe.gif Twój sąsiad moze jest dziennikarzem motoryzacyjnym - oni ciągle narzekają, że samochochody stały się tak podobne do się, że można je ze sobą pomylić .. no i pomylił;)

Napisano
  • Autor

> Twój sąsiad moze jest dziennikarzem motoryzacyjnym - oni ciągle narzekają, że samochochody stały

> się tak podobne do się, że można je ze sobą pomylić

Cale szczescie, ze jeszcze daje sie rozpoznac marke grinser006.gif