Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.6 THP wysokie spalanie

Featured Replies

Napisano

> Nie rozmawiaj nigdy poważnie z idiotami, sprowadzą cię do własnego poziomu i potem zakrzyczą.

> Pomocy szukaj u dobrych diagnostów / mechaników, na tym forum raczej jej nie znajdziesz.

> Przykre, jednak prawdziwe.

Napisano

> Jak zwykle zrobiliśce straszny chlew z wątku i niczego sensownego nie zaproponowaliście. Co robi

> moderacja - jest na urlopie? Własnie dlatego juz bardzo sporadycznie się udzielam na tym

> forum.

> PS. To auto i z tym sinikiem, jeśli jest sprawe pali sporo mniej i basta! Potwierdzone pod

> dystrybutorem.

wprowadziłeś do wątku dokładnie tyle samo wartości, co każdy kto napisał że powinno palić mniej.

to wyzywanie od idiotów to potrzebne? to teraz ja się pytam - gdzie jest moderacja? smile.gif

Napisano

> Astrą w stolicy zamykam się poniżej 6 litrów (ostatnio poprawiłem na 5,5!). Ale już ukrainka nie

> jest w stanie zejść nawet do 7. Osiąga 7,5-7,8.

> To samo auto, ta sama trasa.

> Niektórym wydaje się ze jak lekko naciskają gaz na 2-3 biegu to bedzie ok. Podobnie jak wiekszość

> zapina 5-6 bieg ponizej 80km/h...

wrzucam 5 przy 80 i spalanie w TDI miewam w okolicach 5l.

Twoim zdaniem to za dużo? Da się 4?

Może się da ale mi to co jest wystarczy, mniej już palić nie musi.

Także wprowadź do tych swoich filozofii jeszcze podział na różne modele aut i różne silniki.

Napisano

> Zrób jeden zbiornik nie używając 5-tego biegu poniżej 100 km/h. Nie spotkałem auta które nie

> spaliłoby mniej.

Spalanie rośnie w moim Suzuku przynajmniej o 1-1,5l/100km. Jak się chce tym silnikiem jeździć dynamicznie, to tak trzeba. Ogólnie S-cross jest megaoszczędny, w porównaniu do poprzednika z tym samym silnikiem. W SX4/Sedici, przy takim stylu jazdy dołożyć jeszcze jeden literek. Wiem co pisze bo przejechałem nim (w różnych warunkach i różnymi stylami) 100kkm, a S-crossem 23kkm. Możesz mi wierzyć, że jadąc 60km/h równo w "sznurku" na 5 biegu pali mniej niż na 4. Warunkiem jest nie przyspieszanie, do każdego zwiększenia prędkości i podjazdu na wzniesienie trzeba zredukować.

Napisano

> Daj znać jak się temat wyjaśni

pewnie trochę to potrwa. diagnostyka tego to będzie katorga, jesli ktos sprytny z kompem nie sprawdzi parametrów na żywo, to zacznie się wymienianie po kolei gratów i potem testy, czy jest lepiej gorzej smile.gif

Napisano

> pewnie trochę to potrwa. diagnostyka tego to będzie katorga, jesli ktos sprytny z kompem nie

> sprawdzi parametrów na żywo, to zacznie się wymienianie po kolei gratów i potem testy, czy

> jest lepiej gorzej

Dlatego tak jak tu ktos napisal jechac na hamownie nie pomierza. Malo to 1.6T tuninguja. Jak komp i zujniki ok to zaczalbym od wymiany filtrow i przjrzal sie czy nagar sie nie zbiera ale to juz grubsza sprawa.