Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

do auta zony chciałem kupić pakiet OC+AC i oczywiście przeglądałem oferty internetowe. W jednym towarzystwie przy weryfikacji wyskoczył komunikat, że podane lata posiadania OC i AC się nie zgadzają z tym co w UFG. Żona ma/miała auta na siebie od 2009 roku, a komunikat mówił tylko o 3 latach= co mija się z rzeczywistością bo mnie wychodzi trochę ponad 6 lat.

Czy ktoś przerabiał podobny temat?

co teraz trzeba zrobić? Przypuszczam, że napisać do UFG o przebieg ubezpieczenia, ale co dalej jeśli będzie luka/brak jakiś okresów ubezpieczeń? Na pewno mam wszystkie polisy, ale czy wtedy trzeba walczyć z danymi ubezpieczycielami,którzy nie przesłali danych do UFG czy się to załatwi bezpośrednio w UFG?

Napisano

Może wyda się to śmieszne pytanie a ile jesteście po ślubie? Nie czasem właśnie 3 lata?

Znajoma miała ostatnio podobny problem zero stłuczek,wszystkie zniżka a za auto do płacenia przyszło jej 600zł a zawsze max 400... okazało się że system nie widział jej z nowym nazwiskiem...

Napisano
  • Autor

> Może wyda się to śmieszne pytanie a ile jesteście po ślubie? Nie czasem właśnie 3 lata?

> Znajoma miała ostatnio podobny problem zero stłuczek,wszystkie zniżka a za auto do płacenia

> przyszło jej 600zł a zawsze max 400... okazało się że system nie widział jej z nowym

> nazwiskiem...

ooo, dobra podpowiedz- od połowy 2010, czyli tak można wytłumaczyć gdzie zaginął 1 rok ok.gif

to muszę jeszcze doszukać 2 zlosnik.gif

a jak ta znajoma wybrenęla z sytuacji?

Napisano

> ooo, dobra podpowiedz- od połowy 2010, czyli tak można wytłumaczyć gdzie zaginął 1 rok

> to muszę jeszcze doszukać 2

> a jak ta znajoma wybrenęla z sytuacji?

Jeżeli miała ciągle to samo auto to system z automatu dopisywał jej do starego nazwiska po numerze PESEL... Powiedzmy potem zmieniliście auto i poszło na nowe. Tak ja to widzę jak przebiegało to u mojej koleżanki.

Co do niej to z centrum ubezpieczeń kazała wziąć OC na stare nazwisko a za kilka dni zmieniła na nowe i wtedy dopiero system odnotował.

Napisano

> ale czy wtedy

> trzeba walczyć z danymi ubezpieczycielami,którzy nie przesłali danych do UFG czy się to

> załatwi bezpośrednio w UFG?

a ile tych TU jest? Ja bym wysłał pisma o przesłanie historii do TU i z taką historią do agenta po nową polisę.

OT zawsze twierdziłem, że przy zmianie TU razem z wypowiedzeniem starej polisy trzeba wysyłać pismo o przesłanie historii. Wtedy nie ma takich sytuacji wink.gif

Napisano

Ogólnie w UFG jest burdel na kółkach... 270751858-jezyk.gif Więc nie ma co się dziwić. Kumpel miał poważny wypadek pojechał do szpitala. Podjechałem tam na miejsce i o dziwo policja sprawdzała auto w systemie i wyszło że nie posiada OC... A kwity były... Więc tak działa UFG

Napisano

> Ogólnie w UFG jest burdel na kółkach... Więc nie ma co się dziwić. Kumpel miał poważny wypadek

> pojechał do szpitala. Podjechałem tam na miejsce i o dziwo policja sprawdzała auto w systemie

> i wyszło że nie posiada OC... A kwity były... Więc tak działa UFG

nic nowego, zamieszanie jest z różnych powodów i wina leży po obu stronach UFG-TU

Napisano

Wystarczy, ze ktos wklepujac przekrecil cyferke w PESELu, literke w nazwisku, wogole nie podal do bazy jesli byla" wspolubezpieczonym" itp., itd., moja zone ograbili w ten sposob z ponad 10 lat historii.

Napisano
  • Autor

> bazy jesli byla" wspolubezpieczonym" itp., itd., moja zone ograbili w ten sposob z ponad 10

> lat historii.

no tak, przez 2-3 lata ja też byłem w dowodzie...

a odkręcałeś to jakoś?

Napisano

> no tak, przez 2-3 lata ja też byłem w dowodzie...

> a odkręcałeś to jakoś?

Czesc tak, bo bylo to juz "za moich czasow", wiedzialem o jakie TU chodzi przynajmniej, wiedzialem do kogo uderzyc (poprzednie dochodzenie olalem, bo braklo kwitkow, 1 agent kopyrtnal w kalendarz, a 2 dziadek wszystko w papierze gdzies ponoc trzymal i nie wie gdzie, zona oczywiscie tez nic nie ma).

Wylozylem w TU co mi sie nie podoba i szukali powodu, finalnie wyszlo, ze zona byla w UFG pod innym PESELEM.

Napisano

UFG nie jest zbytnio miarodajne. Samochód ojca nie figurował tam przez prawie rok i do tej pory wpisując daty wstecz, ma "dziurę" ubezpieczeniową, a OC miał ciągle. Z kolei, z autem przyszłego teścia było tak, że w zeszłym roku ciągle pokazywał "Brak danych", a teraz jak wpisze się np. listopad 2014, to pokazuje, że jednak OC było. Nie mniej, jest to dość przydatne narzędzie wink.gif