Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie działa wspomaganie kierownicy

Featured Replies

Napisano

czasem wspomaganie się wyłączy, ale po chwili zaczyna działa (nie zawsze wyświetla się kontrolka), a teraz przestało działa i już nie chce się załączy (nawet po restarcie silnika).

Gdzie szuka podejrzeń? Błędy odczytam za chwilę.

Napisano

> czasem wspomaganie się wyłączy, ale po chwili zaczyna działa (nie zawsze wyświetla się kontrolka),

> a teraz przestało działa i już nie chce się załączy (nawet po restarcie silnika).

> Gdzie szuka podejrzeń? Błędy odczytam za chwilę.

spotkałem kiedyś podobny przypadek i pomogło czyszczenie wtyczki która jest przy pompie wspomagania ok.gif

Napisano

W Tipo często siadała pompa wspomagania a Tempra raczej nie miała problemów, a Ty czym jeździsz?

Napisano
  • Autor

> W Tipo często siadała pompa wspomagania a Tempra raczej nie miała problemów, a Ty czym jeździsz?

zapomniałem, że są tu użytkownicy innych samochodów, croma 2006 jtd

Napisano
  • Autor

> spotkałem kiedyś podobny przypadek i pomogło czyszczenie wtyczki która jest przy pompie wspomagania

niestety nie udało mi się dzisiaj odczyta żadnych błędów. ELM i KLL nie chce się połączy. Sprawdzę wtyczkę i poziom płynu jutro, bo dzisiaj już ciemno.

Napisano

Kolega masmisza mial problem taki, i okazalo sie ze wtyczka chyba wypaliła wink.gif

Napisano

> spotkałem kiedyś podobny przypadek i pomogło czyszczenie wtyczki która jest przy pompie wspomagania

Potwierdzam , 2x się spotkałem z taka sytuacja - preparat do czyszczenia połączeń elektrycznych daje rade , ważne żeby dobrze potem docisnąć wtyczkę ..

Napisano

Potwierdzam moich przedmówców .... sprawdzić układ zasilania pompy - kabel/wtyczka ii oczyścić... ok.gif

Napisano

> Potwierdzam moich przedmówców .... sprawdzić układ zasilania pompy - kabel/wtyczka ii oczyścić...

ja również...jak padnie wspomaganie poruszaj wtyczką zasilania pompy wspomagania... jak zaskoczy masz winowajcę... wyczyścić podłączyć i będzie działać

Napisano

> Wypalona wtyczka zasilania pompy. Styki wyczyszczone i docisniete. Ach te fiaty 😉

Fiaty nie fiaty smile.gif zawsze mogła paść pompa smile.gif ja tam z chęcią wróciłbym do Cromy...

Napisano

1. sprawdź wtyczkę przy pompie

2. sprawdź akumulator - u mnie on był problemem - po wymianie problem zniknął

Napisano
  • Autor

> Fiaty nie fiaty zawsze mogła paść pompa ja tam z chęcią wróciłbym do Cromy...

wole awarie w postaci wtyczni, niż pękniętą głowice, albo rozciągnięty łańcuch w nowych konstrukcjach. Fiat to dobry samochód i koniec smile.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

czasem wspomaganie się wyłączy, ale po chwili zaczyna działa (nie zawsze wyświetla się kontrolka), a teraz przestało działa i już nie chce się załączy (nawet po restarcie silnika).

Gdzie szuka podejrzeń? Błędy odczytam za chwilę.

koncowka wtycki, przeczyscic i koniec