Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa zderzaka

Featured Replies

Napisano

Hej

No i stało się rozdziewiczyli mi autko zlosnik.gif

Porysowane na parkingu dostałem kasę z OC sprawcy ale teraz mam inne pytanie czy da się to jakoś sensownie ogarnąć domowymi sposobami wink.gif

Mam lakiernika co ogarnie cały zderzak za 300zł ale szczerze to wolę tą kwotę przeznaczyć na zabawki/ciuchy/pampersy niż zderzak zlosnik.gif

Foto uszkodzeń poniżej wink.gif

288470053-zderzak.jpg

Małe bo małe ale drażni lekko zlosnik.gif

post-77787-14352531330863_thumb.jpg

Napisano

mam lakiernika co teraz mi służbówkę zderzak jak u Ciebie porysowany ogarnął za 150 zł

z Mysłowic

chcesz kontakt? - wal na priv

Napisano
  • Autor

> mam lakiernika co teraz mi służbówkę zderzak jak u Ciebie porysowany ogarnął za 150 zł

> z Mysłowic

> chcesz kontakt? - wal na priv

Już a jak zrobione ok zlosnik.gif

Bo nie sztuka tanio i źle zlosnik.gif

Napisano

Przejedz to miejsce papierem wodnym, by była w miare gładka powierzchnia. Potem gruboziarnistą pastą polerską, a potem na czarne pozostałosci zaprawki.

Napisano
  • Autor

> Wystarczy auta nie myć i nie będzie się to rzucać w oczy.

Akurat auto muszę mieć czyste jakieś zboczenie mam i wnętrze czyściutkie zlosnik.gif

Napisano

> Akurat auto muszę mieć czyste jakieś zboczenie mam i wnętrze czyściutkie

Ale brudne auto mniej pali zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ale brudne auto mniej pali

0,0000 nic zlosnik.gif

aaa w sumie racja bo brudne auto mniej przyciąga nieszczęścia - pewnie jakby było brudne to by brud obtarła babinka a nie lakier zlosnik.gif a z drugiej strony bałaby się wsadzić karteczkę za wycieraczkę bo by się ubrudziła grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> z ciekawości ile się dostaje z ubezpieczenia za coś takiego?

obstawiam 600 zł... zgadłem lizak.gif ?

Napisano

Opcja najtańsza - spolerować lekko papierami ściernymi, na czarną listwę czernidło, na czarne ślady zaprawka.

Opcja niewiele droższa od najtańszej - są na allegro zestawy za parę dyszek, gdzie dostajesz lakier w akrylu dobrany po kodzie, czasem plus jakiś podkład, a czasem w bazie + akryl, wyszlifować dobrze powierzchnię i pomalować, na koniec delikatnie spolerować papierem wodnym granicę przejścia i ostatecznie jakaś pasta polerska na całość - wiadomo, że lakiernik różnicę zauważy, ale dla przeciętnego człowieka będzie to totalnie poprawnie naprawione bez widocznych śladów, a całość zamknie się w paru dyszkach raptem.

Napisano

naklej złośnika, koszt 8,99zł

Napisano
  • Autor

> z ciekawości ile się dostaje z ubezpieczenia za coś takiego?

dostałem 920zł ok.gif

Napisano
  • Autor

> naklej złośnika, koszt 8,99zł

Nie ma na aucie naklejek wszystkie po zakupie zdrapałem i nigdy nie będzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Opcja niewiele droższa od najtańszej - są na allegro zestawy za parę dyszek, gdzie dostajesz lakier

> w akrylu dobrany po kodzie, czasem plus jakiś podkład, a czasem w bazie + akryl, wyszlifować

> dobrze powierzchnię i pomalować, na koniec delikatnie spolerować papierem wodnym granicę

> przejścia i ostatecznie jakaś pasta polerska na całość - wiadomo, że lakiernik różnicę

> zauważy, ale dla przeciętnego człowieka będzie to totalnie poprawnie naprawione bez widocznych

> śladów, a całość zamknie się w paru dyszkach raptem.

A jak tego szukać zlosnik.gif

Napisano

> Nie ma na aucie naklejek wszystkie po zakupie zdrapałem i nigdy nie będzie

300 złoty nie majątek, podkład do tworzyw, lakier bazowy, klar i jeszcze jego robota wink.gif Imo cena dobra ok.gif

Napisano

> A jak tego szukać

W sklepie z lakierami dostaniesz to samo 270751858-jezyk.gif

A jak zajedziesz samochodem to do auta dobiorą smile.gif

Napisano
  • Autor

> 300 złoty nie majątek, podkład do tworzyw, lakier bazowy, klar i jeszcze jego robota Imo cena

> dobra

Wiem ale w tej chwili 300 wole dac na pieluchy i husteczki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W sklepie z lakierami dostaniesz to samo

> A jak zajedziesz samochodem to do auta dobiorą

Podjade dostalem namiar na jeden podobno dobry sklep ciekawi mnie ile zaspiewaja za lakier smile.gif

Napisano

> Wiem ale w tej chwili 300 wole dac na pieluchy i husteczki

jak sam nie robiłeś nigdy, to teraz też nic nie rób, bo wyjdzie fajans zlosnik.gif Poczekaj i oddaj do roboty kiedy będziesz w mniejszej potrzebie wink.gif

Btw- gratuluję claps.gif

Napisano

> Podjade dostalem namiar na jeden podobno dobry sklep ciekawi mnie ile zaspiewaja za lakier

odpuść jeździj tak jak jest. Nawet jak Cię to denerwuje to się przyzwyczaisz.

Napisano

> A jak tego szukać

przykładowy link

Rozumiem doskonale Twoje podejście i nie daj sobie wmówić, że nie dasz rady - wiadomo, że efekt nie będzie onanistyczny, ale dla przeciętnego człowieka będzie naprawdę OK, nawet jak mocno spierniczysz to papiery wodne 2000 lub 2500 zniwelują zacieki/granicę przejścia (na tyle, że będzie znacznie lepiej niż przed naprawą) i pasta polerska na koniec, a bez sensu wywalać nawet te 3 stówki na lakiernika

Napisano
  • Autor

> jak sam nie robiłeś nigdy, to teraz też nic nie rób, bo wyjdzie fajans Poczekaj i oddaj do roboty

> kiedy będziesz w mniejszej potrzebie

> Btw- gratuluję

Jak to mowia zawsze jest pierwszy raz a poza tym jak juz naprawde nie wyjdzie to jest AC smile.gif

Dziekuje 20.GIF

Napisano
  • Autor

> odpuść jeździj tak jak jest. Nawet jak Cię to denerwuje to się przyzwyczaisz.

Naprawde to drazni smile.gif

Napisano
  • Autor

ooo dzieki smile.gif

Napisze do nich co i jak ale najpierw pojade na miasto i poogladam co tam maja.

Dzieki

Napisano
  • Autor

> Jedź samochodem na wakacje do Włoch to Ci przejdzie

Wiem jak tam jeżdżą ale w PL miałem Punto 15 lat takich zadrapań więc tego chciałbym się pozbyć zlosnik.gif

Napisano

Dobrałbym trochę podobnego koloru, przeczyścił ten kawałek zderzaka i zamazał farbą. Potem przetarł pastą i już.

Napisano

> Dobrałbym trochę podobnego koloru, przeczyścił ten kawałek zderzaka i zamazał farbą. Potem przetarł

> pastą i już.

"pendzelkiem" ? hehe.gif

Napisano

> "pendzelkiem" ?

No pewnie. Przecież to tylko zderzak.