Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

R6 a XJ6...?

Featured Replies

Napisano

Tak wiem - lepiej bym sobie już darował ;]

Aaaale - chcę jutro jechać oglądać ładną XJ6 - 2012r.

Ostatni raz to tym na egzaminie jeździłem i nie pamiętam specjalnie jaka jest różnica (jeśli chodzi o silnik) pomiędzy R6, a XJ6 ;]

Będzie "zamienił stryjek siekierkę na kijek" czy też mapy w XJ pozwalają na nieco spokojniejsze "oddawanie mocy" = większą kontrolę i możliwośc spokojniejszej zabawy?

KOŃkretnie to tą chcę oglądać:

http://otomoto.pl/oferta/yamaha-xj-xj6n-1-rej-29-11-2012-ID6y56JN.html

Napisano

Tak wiem - lepiej bym sobie już darował ;]

Aaaale - chcę jutro jechać oglądać ładną XJ6 - 2012r.

Ostatni raz to tym na egzaminie jeździłem i nie pamiętam specjalnie jaka jest różnica (jeśli chodzi o silnik) pomiędzy R6, a XJ6 ;]

Będzie "zamienił stryjek siekierkę na kijek" czy też mapy w XJ pozwalają na nieco spokojniejsze "oddawanie mocy" = większą kontrolę i możliwośc spokojniejszej zabawy?

KOŃkretnie to tą chcę oglądać:

http://otomoto.pl/oferta/yamaha-xj-xj6n-1-rej-29-11-2012-ID6y56JN.html

Różnica jest taka jak między autem średniej klasy z silnikiem 1.6 a autem sportowym z silnikiem... sportowym. XJ6 to moto mające 80 KM i nadające się do wszechstronnej codziennej jazdy "wszędzie". Moc oddaje łagodnie, liniowo. Do opanowania dla początkującego z rozsądną głową. R6 to maszyna strico sportowa. Przecinak. Moim zdaniem w żadnym razie nie dla początkującego, choć RSSS na tym zaczynał i szczęśliwie przeżył, więc są wyjątki;) 

Napisano

mam niejasne wrażenie że poza zbliżoną pojemnością nie mają cech wspólnych :hehe: XJ6 to łagodny osiołek doskonały dla początkujących

Napisano
  • Autor

Tak czy inaczej - już niekatualne ;]

Spóźniłem się - chciałem go kupić ale... kupił go klient, który oglądał go przede mną :(

A ja.... zacząłem się zastanawiac - czy może jednak nie tyoiwy turystyk? ;]

Napisano

Pfikusny też zaczynał na R6

Napisano

z tego co czytałem opinie to już lepiej fazera, niewielka różnica cenowa a fazer dużo ciekawszy, kup sobie coś z jajem mt-01 czy vmaxa jakiegoś 

Napisano

Hayabusa! Brzydka jak noc, ale wstydu spod świateł nie robi! (tu powinna być buźka w okularach i z fajką, ale piszę ze smartphone'a...)

Napisano
  • Autor

Spoko - poszukiwania trwają dalej ;)

Jak znowu coś wypatrzę to będę Was męczył ;]

Hayka odpada - mam miejsce parkingowe pod oknem swojego biura - musiałbym chyba mieć cały czas zasłonięte rolety, żeby na nią nie patrzeć ;)

Napisano

jezu wreszcie ktoś kto ma o niej takie samo zdanie :D

Napisano

no fakt, ze brzydka jak noc jest ale ........... za to jak zapieeeeprza

Napisano
  • Autor

no fakt, ze brzydka jak noc jest ale ........... za to jak zapieeeeprza

I z kuframi by nie było problemu: :hehe:

kufer2.jpg

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja bym pozostal przy XJ 6. Moc jest w zupelnosci wystarczajaca, moto wygodne. Ewentualnie kupil bym Tracer'a, tyle, ze tch na rynku wtornym jak na lekarstwo, zbyt nowe

;)

Napisano

Różnica jest taka jak między autem średniej klasy z silnikiem 1.6 a autem sportowym z silnikiem... sportowym. XJ6 to moto mające 80 KM i nadające się do wszechstronnej codziennej jazdy "wszędzie". Moc oddaje łagodnie, liniowo. Do opanowania dla początkującego z rozsądną głową. R6 to maszyna strico sportowa. Przecinak. Moim zdaniem w żadnym razie nie dla początkującego, choć RSSS na tym zaczynał i szczęśliwie przeżył, więc są wyjątki;) 

Czym jezdzisz ?

Akurat mam na ten temat zupelnie inne zdania

;)

Napisano

Pfikusny też zaczynał na R6

Napisano

Ja bym pozostal przy XJ 6. Moc jest w zupelnosci wystarczajaca, moto wygodne. Ewentualnie kupil bym Tracer'a, tyle, ze tch na rynku wtornym jak na lekarstwo, zbyt nowe

;)

Ten tracer to jakaś fantazja. Yamaha chciała zrobić szybkie moto typu szosowy turystyk i niby wszystko fajnie gdyby nie jeden mały problem: dopuszczalna ładowność = 180kg. Dodatkowo nie zalecają montażu kufra centralnego. Gdzie tu turystyka? To już na NC'ka więcej wrzuciłem... [emoji12] [emoji12] [emoji12]
Napisano

;)

+1 do XJ6, ale jakbybyl na twoim miejscu i mial kase to poczekalbym na XSR700 :D

2016-Yamaha-XSR700-EU-Forest-Green-Studi

Napisano

+1 do XJ6, ale jakbybyl na twoim miejscu i mial kase to poczekalbym na XSR700 :D

to może mt07 albo mt09

Napisano

to może mt07 albo mt09

nie bo:

- XSR700 to jest ogolnie mt07 tylko ladniejsze ;)

- jestem fajnem klasycznych linii i okraglych lamp ;) i kreci mnie moj Zephyr 750 (rowniez Zepyhr 1100 bym przytulil), a z nowych to do tej pory Yamaha 1300 XJR przy czym mimo wszystko za duza (kulam sie glownie po miescie wiec 1,3litra to lekki przerost formy :D ) i za droga ... a ten XSR700 wydaje sie byc idealny  - nieduzy silnik, akurat mocowo, i cena tez nie powinna zwalic z nog ;)

PS. Yamaha 1300 XJR :)

2015-Yamaha-XJR1300-EU-Matt-Grey-Studio-

Napisano

Czym jezdzisz ?

Akurat mam na ten temat zupelnie inne zdania

;)

XJ6:)