Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A takiego Fiata widzieliście ?

Featured Replies

Napisano

Bo ja szczerze nie. To jakaś wydymuszka czy rzeczywiście oryginał ?

http://www.carsireland.ie/detail.php?ad_id=1132280&r=s.php%3Fyx%3D1990%26g%3D1

d43864c90df075c94489ddbe4ca5ffe9f0706afd

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fiat_125

Człowiek uczy się całe życie - myślałem, że tylne światła MR75 wymyśliliśmy sami w Polsce, a okazuje się że już 5 lat wcześniej wprowadzili je Włosi przy liftingu swojego 125

Napisano
  • Autor

Ja takiego nie widziałem,wiem, ze to produkcja włoska, ale swiatła mnie kompletnie zaskoczyly.

Napisano

Ot zwykły Fiat 125, poprzednik Fiata 132, następca Fiata 1300/1500. Na bazie zmodyfikowanej karoserii od 125 i podwozia, wnętrza i układu napędowego od 1300/1500 powstał nasz Polski Fiat 125p. Potem jeszcze na to założyli budę od Poloneza i tłukli do 2002 roku... 8-)

Fiaty 125 w zasadzie miały wszystko inne niż nasze 125p - zupełnie inne silniki, zawieszenie, wnętrze. Generalnie dosyć już rzadkie auto, więcej chyba było 124, z resztą wtedy Fiaty nie słynęły z dobrego zabezpieczenia antykorozyjnego, więc pewnie większość już odeszło do krainy wiecznych autostrad :D

EDYCJA: Ja chyba tylko raz na żywo takiego widziałem...

Napisano

Człowiek uczy się całe życie - myślałem, że tylne światła MR75 wymyśliliśmy sami w Polsce, a okazuje się że już 5 lat wcześniej wprowadzili je Włosi przy liftingu swojego 125

Nie dalej jak tydzień temu doszedłem do takiego samego wniosku. Kolega powiedział mi, że ktoś na 125p forum chwalił się dużymi lampami tylnymi Altissimo. Stwierdziłem, że nie możliwe aby włosi robili to dla nas, zacząłem szukać zdjęć specjala i doszedłem do identycznego wniosku :)

Napisano

21 kola za to? troche nie za tanio? kiedy gadalem z gosciem ktory robil replike 125p rajdowego i cos kole 100 kpln go to wynioslo

Napisano
  • Autor

eeee toooo angoool

Irol jak już coś  :ee:

• 2 tygodnie później...
Napisano

21 kola za to? troche nie za tanio?

Nikt nie kupił, bo pewnie jakiś wybrakowany - dlatego tak "tanio".  :phi:

• 1 miesiąc później...
Napisano

Z tego co mi wiadomo, to rajdówka się sprzedała. Nie wiem za jaką kwotę dokładnie. Widziałem gdzies na FB zdjęcia z nowym nabywcą :)

P.s. i ma nieprawidłową atrapę z przodu, bo powinien mieć kierunki z przodu w grillu obok reflektorów a on właśnie ma front z "facelifta".