Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skutery fajne są :)

Featured Replies

Napisano

Powoli zaczyńam czuć wstręt do jakiego kolwiek manuala :)

Jezdzilem i pełnoprawnymi motocyklami i popierdulkami 50ccm i teraz sprawdzam sobie takie pośrednie maxi skutery :)

Super sprawa i na miasto i na podróż :)

Wygoda i JesCze raz wygoda. Mocy tez w miarę juz taka 250ccm daje radoche wiec myślę ze cos większego to będzie wypas :)

Bez zabawy w czyszczenie i smarowanie łańcucha :)

Są tu zwolennicy skuterkow?

Napisano

zwolennik jako pojazd użytkowy to tak :), odkręcasz gaz i się nie zastanawiasz, duży bagażnik, niezła ochrona, trochę na dziurawe drogi i szutry słabe bo jeszcze nie zrobili skutera typu SUV :) ale jak ktoś taki wymyśli to będzie full wypas

Szkoda że dźwięk kijowy, taki skuterek 4 cylindrowy tysiączka o mocy 200KM, to by było coś :D

Napisano

ja sie przesiadłem z moto 500 na skuta 300cm i jestem zachwycony :ok:

Napisano

ja sie przesiadłem z moto 500 na skuta 300cm i jestem zachwycony

ja mam znajomka co się przesiadł z hondy xx na cygnusa 125cmm i też miał zajawkę :)

Napisano

tez niedawno pierwszy raz wsiadłem na 2 kółka skuterowe... jestem mega zadowolony... do końca sezonu pojeżdżę tym co mam a potem jakaś 125 ...

przymierzam się do kymco downtown 125..

Napisano

Dzisiaj widziałem gościa na skuterze w sandałach (na szczęście bez skarpetek), wyglądał na miłośnika tego typu sprzętów.

Napisano

Predzej sie na rower przesiade, jak to Janek Pawlak z Chicago powiedzial

NEVER 1 ! !

Napisano

Dzisiaj widziałem gościa na skuterze w sandałach (na szczęście bez skarpetek), wyglądał na miłośnika tego typu sprzętów.

Ja wczoraj stałem na światłach obok  gościa na hondzie shadow w krótkich spodenkach i sandałach (również bez skarpetek) :hehe:

Napisano

Myślę, że do tak sformułowanego tematu jako komentarz pasowałby jak ulał ten dowcip:

Czym się różni motorynka od brzydkiej dziewczyny?

Niczym! Na jednym i drugim się fajnie jeździ, dopóki koledzy cię nie zobaczą...

Napisano
  • Autor

Poprostu chętnie byscie smigali w sandalach ( bez skarpetek) i tshircie tj ja ale najwidoczniej wolicie odbierać sobie ta przyjemność kisząc się w kombinezonie.

Serio się ubieracie w kombinezon?

Na miasto tez?

Napisano

jeansy i kurtka mesh w taka pogode, tak, na serio, nawet jak termometr pokazuje 40 stopni

Napisano

Szczęściarze ci, którzy mają jeansy i kurtkę mesh oraz letnie buty :P

Napisano

Właśnie sobie uświadomiłem, że za 3 m-ce mija...10 lat od pierwszej rejestracji Joyride'a. 10th anniversary. Muszę jakoś to uczcić... :)

Ale po tym czasie mogę powiedzieć, że skuter, który już formalnie jest motocyklem jest szalenie skutecznym środkiem transportu. Ta skuteczność jest wielowymiarowa. Wiele mówi się o omijaniu korków. Korek to pikuś przy możliwościach parkowania w mieście. Można jechać nawet non stop za autobusem, ale możliwość zaparkowania zawsze się doceni. Osiągi takiej maszyny z okolic 250 cm3 i 20 KM też są trafione w punkt. Jasne, że to nie jest pompa adrenaliny, ale przewaga w przyspieszeniu nad innymi pojazdami i jednoczesne ograniczenie prędkości do wartości, które można nazwać co najwyżej ryzykownymi, a nie chorymi czy debilnymi w warunkach miejskich sprawia, że nawet nie umiem sobie wyobrazić skuteczniejszego narzędzia do przemieszczania. Możliwości transportowe są takie, że można konkurować z każdą "babą z siatami" wracając z zakupów.

Masa własna w okolicach 150 kg sprawia, że sprzęt niesprawny nie wymaga wieloosobowej asekuracji przy przestawianiu. Zużycie paliwa na poziomie poniżej 4 l/100 km pozwala zaakceptować cenę paliwa na poziomie 5 zł+ za litr. Co przy naprawdę niskim ryzyku przekroczenia prędkości o wartości godne pokazania w TVN Turbo cieszy kieszeń chociaż smuci nasz parabank. ;)

Ta skuteczność pachnie wręcz syntetyczną nudą. Wielkim plusem jest też "ymydż" skutera jako niedorobionej wersji prawdziwego jednośladu. Są więc omijane przez zazdrosnych tłuków, lepkorękich czy ciekawskich i nie wywołują agresji u innych kierowców.

Po prostu SKP - Skuteczna Kupa Plastiku. :hehe:

Napisano

Miałem 250kę i przesiadłem się na moto. Teraz planuję sprzedać jedno moto i kupić sobie dodatkowo skuter. Mocno obudowany, aby jeździć nim do pracy w piżamie, a nie stroić się do każdej jazdy w kombinezon. Skuter ma być nieatrakcyjny dla złodzieja, aby nie stał w garażu tylko pod blokiem.

Napisano

Po prostu SKP - Skuteczna Kupa Plastiku. :hehe:

zgadzam się w całej rozciągłości

mając w garażu FJR i skuter 110 ccm jeździłem do pracy skuterem

Napisano

Powoli zaczyńam czuć wstręt do jakiego kolwiek manuala :)

Jezdzilem i pełnoprawnymi motocyklami i popierdulkami 50ccm i teraz sprawdzam sobie takie pośrednie maxi skutery :)

Super sprawa i na miasto i na podróż :)

Wygoda i JesCze raz wygoda. Mocy tez w miarę juz taka 250ccm daje radoche wiec myślę ze cos większego to będzie wypas :)

Bez zabawy w czyszczenie i smarowanie łańcucha :)

mial bycchopper, ale tymczasowo na pierwszewrazenie nabylem MAXI 250ccm.

Mial byc 500 ale nie wyszlo.

Ta 250ccm naprawde daje mega doznania, 21 KM zadnych biegow,ai dwiek jakis nietragiczny jest.

Od +6 stC jazda bez stresu,jak mialbym sie ubierac na cebule na czopie czy innym otwartym to szlag bymnie trafil.

Dzinsy,klapki, tiszert i jazda:)

Napisano

Poprostu chętnie byscie smigali w sandalach ( bez skarpetek) i tshircie tj ja ale najwidoczniej wolicie odbierać sobie ta przyjemność kisząc się w kombinezonie.

Serio się ubieracie w kombinezon?

Na miasto tez?

taaaa, bezpieczenstwo najwazniejsze:)) i szczekowaca obowiazkowo, buty po kolana i....wyjazd po bulki:)pewnie na swiatlach doznaja szczegolnych wrazen:))) jak widze takiego wmiesciepodkolor ubranegoto az zasmialbym sie w glos:))))))

Napisano

taaaa, bezpieczenstwo najwazniejsze:)) i szczekowaca obowiazkowo, buty po kolana i....wyjazd po bulki:)pewnie na swiatlach doznaja szczegolnych wrazen:))) jak widze takiego wmiesciepodkolor ubranegoto az zasmialbym sie w glos

ja jak jeździłem 13 km do roboty w jedną stronę skuterem to tak, ubierałem się w cały rynsztunek nawet przy 30 stopniach, dzięki temu przy stłuczce mam całe kolano którym połamałem osłonę nogi na skuterze

miałem takiego znajomka co też się śmiał, dopóki na głupim rowerze się nie wywalił przy 20km/h, pół łokcia zdarte do krwi, chodził jak kuternoga, a po tygodniu mu się na nodze jeszcze krwiak zrobił i musiał łazić do chirurga - dopiero wtedy mnie zrozumiał

ja tam swoją skórę na dupie lubię ;)

Napisano

Wszystko zależy też od farta i prędkości. Nie raz się wywracałem na rowerze czy wtedy motorowerze i jakoś żyje, chodzę i nie mam żadnych ubytków... Ja w te upały w pewnej chwil na przejażdżkę z żoną X9  wybierałem się bez koszulki i bez kasku byle by się trochę ochłodzić.... Skóra? Dobra na ścigacz, a nie na skuter. Skuter to uniwersalne moto w którym pojedziesz zarówno w koszulce jak i garniaku... 

Napisano

ja jak jeździłem 13 km do roboty w jedną stronę skuterem to tak, ubierałem się w cały rynsztunek nawet przy 30 stopniach, dzięki temu przy stłuczce mam całe kolano którym połamałem osłonę nogi na skuterze

miałem takiego znajomka co też się śmiał, dopóki na głupim rowerze się nie wywalił przy 20km/h, pół łokcia zdarte do krwi, chodził jak kuternoga, a po tygodniu mu się na nodze jeszcze krwiak zrobił i musiał łazić do chirurga - dopiero wtedy mnie zrozumiał

ja tam swoją skórę na dupie lubię ;)

A jakby tak zachowac odleglosc 2x wieksza to co by sie stalo?

Czy to nie aby glupota kleic sie na zderzak?

Bo niestety kazdy ma prawo hamowac widzac zolte.

Napisano

Jechał po tych zakrętach stanowczo za wolno...