Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie wlasciwie sa Volvo? Jesli nie Polestar to co?

Featured Replies

Napisano

:piekna: powoli idzie na zakupy ... I tak nie spodziewanie padlo na Volvo .... calkiem przyptkowo 

Discount  -przed negocjacja jest dobry, masa aut na placach - wiec i dodatki dobre.

1srtYdZ.jpg

I tak :zona: chce popatrzyc na XC60 lub S60...

Patrze co dealer-zy maja na placach i jest pare S60 Polestar z zeszlego roku - z pozadnym discount - ale ze stara morda...

198432431.jpg?height=700&aspect=FitWithi

Ba sa demo z ...2013 roku z 3-4k km ;]  w jeszcze lepszej cenie ...

202587397.jpg?height=700&aspect=FitWithi

202587396.jpg?height=700&aspect=FitWithi

No wlasnie jakie sa Volvo? :hmm:  Psuja sie jak VeeDub, ze DSG masowo padaja i wymieniaja w jednej czesci siwata, a w drugiej mowia, ze zle jezdziles? :hehe:

Majac Volvo, kupilibyscie nastepne? :hmm: :hmm:  Warto, nie warto?

Na Volvo sie nie znam ... wiec pytam :skromny:

Napisano

:piekna: powoli idzie na zakupy ... I tak nie spodziewanie padlo na Volvo .... calkiem przyptkowo 

Discount  -przed negocjacja jest dobry, masa aut na placach - wiec i dodatki dobre.

1srtYdZ.jpg

I tak :zona: chce popatrzyc na XC60 lub S60...

Patrze co dealer-zy maja na placach i jest pare S60 Polestar z zeszlego roku - z pozadnym discount - ale ze stara morda...

198432431.jpg?height=700&aspect=FitWithi

Ba sa demo z ...2013 roku z 3-4k km ;]  w jeszcze lepszej cenie ...

202587397.jpg?height=700&aspect=FitWithi

202587396.jpg?height=700&aspect=FitWithi

No wlasnie jakie sa Volvo? :hmm:  Psuja sie jak VeeDub, ze DSG masowo padaja i wymieniaja w jednej czesci siwata, a w drugiej mowia, ze zle jezdziles? :hehe:

Majac Volvo, kupilibyscie nastepne? :hmm: :hmm:  Warto, nie warto?

Na Volvo sie nie znam ... wiec pytam :skromny:

Dla mnie już nie m innych niż łosie :ok:

Jak na razie nic takiego co by mnie zraziło do tej marki a mam drugiego i w sumie jeżdżę tą marką  5-6 lat :ok:

Zdecydowanie następny tez będzie łoś :ok:

Warto ,auta nie tuzinkowe ,solidne ,ładne i dobrze zrobione ,środek typowe szwedzkie wzornictwo ,materiały solidne !

Polecam np.xc60 :ok:

Napisano
  • Autor

Dla mnie już nie m innych niż łosie :ok:

Jak na razie nic takiego co by mnie zraziło do tej marki a mam drugiego i w sumie jeżdżę tą marką  5-6 lat :ok:

Zdecydowanie następny tez będzie łoś :ok:

Warto ,auta nie tuzinkowe ,solidne ,ładne i dobrze zrobione ,środek typowe szwedzkie wzornictwo ,materiały solidne !

Polecam np.xc60 :ok:

Ile km w nich przejechales?

Bylismy dzis w stealership :facepalm:  i tak na szybko wrazenia:

-XC60 - wiele rzeczy mi sie podoba, ale auto jest naprawde zaciezkie jak na 4cyl Turbo :no: . Wykonanie IMVHO solidne, skora na dash - ciut za cienka ale dobra i mila w dotyku.

Potem popatrzylismy na V40 - zdeycydowanie za male.

CNUjRGJ.jpg

-S60 - T5 R Design

Wygodne siedzenia, ba powiedzialbym, ze chyba jedne z najwygodniejszych jakie siedzialem.  Stylistyka w srodku mi sie podoba.

Wnetrze, duzo twardego plasitku, ale wszystko logicznie i mile rozplanowane.... Bagaznik troche ma maly otwor. .... Z tylu podobaja mi sie vents w slupkach i generalnie desing, i jeszcze raz ach te siedzenia :oki:;]

Silnik - hmm - ja chyba nie albo nie jestem zwolennikiem turbo - albo Volvo nie potrafi zrobic dobrego Turbo - porownuje np z Golf GTI - 184kW z 2.0l a.... auto wrecz paskudnie wolne 8]

XdsCRPr.jpg

L7pQzHz.jpg

CfBW1IZ.jpg

Potem byo T6 Polestar - MY14 i MY 16 - jezdzilem dwoma, oprocz ogromnej ronicy w cenie nie widze roznicy: - inny przod i inny display w srodku.

Auto do jazdy :oki: :oki: :oki: , reszta wad jak S60.

AUCMooH.jpg

Generalnie, duzo rzeczy mi sie podoba - generalnie dealer jest sklonny do negocjacji i jak narazie z tego co dzis patrzylem Lexus/Volvo/Jag mam od niego najlepsza oferte ...

Opcje :

2015 S60 T5 29km - demo z Driver Support Pack (BLIS, Sensors, Radar Cruise, Drive Alert)

2014 S6 T6 Polestar - executive driven 4,400 km w tej samej cenie ....

:piekna: woli 6 cylinder  :phi:  - ja jestem tylko do negocjacji... ale z ciekawosci co bys wybral i dlaczego?

Napisano

Ja obecnie mam 5 cylindrowy  d5 185KM i nawet daje rade :ok: 

W volvo przejechałem ok 100kkm :ok: 

Jak już benzynka to faktycznie T6 :ok: 

Napisano

i na 100k km zadnych problemow?

Eksplatacyjne no i po zakupie robiłem w xc90  haldex  ale nie zmojej winy i miałem opust :phi:

Napisano
  • Autor

Eksplatacyjne no i po zakupie robiłem w xc90  haldex  ale nie zmojej winy i miałem opust :phi:

No dobra, a Powershift? Edukujac sie wczoraj i dzis - wyglada e to takie same 10_2_7.gifjak DSG :hmm:

Rozumiem ze Diesel ma Geartronic a 4cyl Turbo Powershift (????) Polestar ma Geartronic z tego co czytam ...

Napisano

mamy w firmie ok 40 szt v40 blisko 20 v60 oraz kilka v70 i xc60

calosc niestety D (polityka firmy) i tylko dwa t3 oraz t5 (na testy)

auta oglnie berdzo wygodne, ciche, i bezawaryjne na tle poprzedniej floty renault

w/g w 60 sa najwygodniejsze fotele w jakich siedzialem za kierownica

jedyne czego mi w tych auta brakuje to tzw "feelingu", ale teraz z nowych aut w tej cenie chyba tylko bmw i subaru to oferuje

Napisano

No dobra, a Powershift? Edukujac sie wczoraj i dzis - wyglada e to takie same 10_2_7.gifjak DSG :hmm:

Rozumiem ze Diesel ma Geartronic a 4cyl Turbo Powershift (????) Polestar ma Geartronic z tego co czytam ...

Z tego co wiem to są dużo lepsze od poprzedniej generacji ,które były delikatnie mówiąc słabe !

Ja mam 6 biegowego manuala i chwała mu  :ok:  :phi:

Napisano
  • Autor

Z tego co wiem to są dużo lepsze od poprzedniej generacji ,które były delikatnie mówiąc słabe !

Ja mam 6 biegowego manuala i chwała mu  :ok:  :phi:

Tks :ok: Nie wyslo tym razem niestety, ale moze dla mnie -  zobacze Volvo wskoczylo na liste :hmm: , zglosze sie po wiecej info :skromny: do ciebie.

Napisano

Nie ma sprawy jak coś to alarmuj :ok:  ;] 

Napisano

Z mojego punktu widzenia mojego XC60, ale niestety diesel, za 3/4 roku prawie 40 tysięcy km

Bez większych przygód

Dołożony Polestar

Skrzynia ładnie chodzi (automat)

W porównaniu do BMW 730 D ciutkę za duże spalanie.

Nic nie trzeszczy ładnie sie odpycha i robi na trasie robotę.

Send from iPhone by Tapatalk

Napisano

7 lat śmigałem Volvo V50. W sumie pozytywnie oceniam współpracę, solidne trwałe auta, całkiem dobra jakość, ale na minus wysoka cena zakupu i bardzo drogie w utrzymaniu. Nie jeżdżę dużo więc następne auto wolałem kupić z niższej półki, ale dużo nowsze i z dużo mniejszym przebiegiem :)