Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Używany hak?

Featured Replies

Napisano

Czy można samemu zamontować używany hak i czy da radę to wbić w dowód nie mając żadnych papierów na hak?

I jak to jest z wiązką, zakładam że do tego haka nie ma dołączonej wiązki, czy można ją dokupić?

Napisano

Hak zakładasz i naj stacje diagnostyczne po kwit, z dokumentów to wystarczy tylko tabliczka znamionowa, choć i bez tego da radę.

Co do wiązki to możesz kupić sobie gniazdo i przewód na allegro czy nawet w motoryzacyjnym, jakie tam chcesz 7 lub 13 pinowe, tyle.

Napisano

używane bardzo czesto sa fabrycznymi i maja fabryczne wiazki wystarczy tylko wpiac we wtyczki bez lutowania bez problemow

Napisano

Hak zakładasz i naj stacje diagnostyczne po kwit, z dokumentów to wystarczy tylko tabliczka znamionowa, choć i bez tego da radę.

Co do wiązki to możesz kupić sobie gniazdo i przewód na allegro czy nawet w motoryzacyjnym, jakie tam chcesz 7 lub 13 pinowe, tyle.

Podłączę się - jak jest z tabliczką? Mam hak wbity w dowód, po przeglądzie, bez problemów, lecz nie mam tabliczki przymocowanej do haka - tak kupiłem autko. Czy wobec braku tabliczki mogą być ajkieś nieprzyjemności na drodze lub podczas następnego przeglądu?

Napisano

Nie bo hak zostal juz wbity i nikt na niego nie patrzy jedynie na masy w DR

Widzisz: a mnie jeden nawiedzony diagnosta co roku podczas BT straszył, że jak trafię na upierdliwego gliniarza, to mi za brak tabliczki na haku zatrzyma DR, bo będzie chciał porównać dane zawarte w DR z tymi na haku, a tam pustka...

Inna sprawa, że tabliczka, zanim odpadła, była i tak nieczytelna, bowiem nadruk dawno "skorodował" czy też został pokonany przez trudne warunki atmosferyczne - zostało same "wypiaskowane alu... :phi:

Dzwoniłem nawet w tej sprawie do producenta: samej, nowej tabliczki pan nie dostanie, można kupić cały nowy hak... :hehe::pad:

Był nawet czas, że zerkałem na haki montowane w bolidach ;]  i wiele jest takich, w których tabliczki normalnie nie widać, trzeba użyć lusterka, klęknąć lub położyć się.

Jeszcze inna sprawa to, że przez 8 lat żaden gliniarz nie zniżył się aż tak bardzo za moim pojazdem...  :phi: 

Napisano

zaprosil bym takiego do mnie najchetniej zima w roztapiajacym sie sniegu, u mnie trzeba wlezc pod samochod zeby zobaczyc cokolwiek

822331217_8_1080x720_22-dci-150km-banano

Napisano

zaprosil bym takiego do mnie najchetniej zima w roztapiajacym sie sniegu, u mnie trzeba wlezc pod samochod zeby zobaczyc cokolwiek

822331217_8_1080x720_22-dci-150km-banano

Zdejmowalny czy stały? :cfaniak:

Napisano

stały niestety, jak by byl zdejmowany to nic by widac nie bylo, no ale akurat taki sie trafil na alle i nie bylo co wybrzydzac, zreszta wolalem orginalny niz nowy zamiennik ktory bedzie pasowal lub nie, tu wszystko bylo p&p

Napisano

Był nawet czas, że zerkałem na haki montowane w bolidach ;]  i wiele jest takich, w których tabliczki normalnie nie widać, trzeba użyć lusterka, klęknąć lub położyć się.

Jeszcze inna sprawa to, że przez 8 lat żaden gliniarz nie zniżył się aż tak bardzo za moim pojazdem...  :phi:

oryginał ford'a nie ma tabliczki tylko naklejkę na belce która jest pod zderzakiem

któą nawet z kanału jest ciężko dostrzec 

Napisano

A stały to niby gorszy jakiś?

Tragicznie wygląda. Szczególnie, jak masz dziurę wyciętą w zderzaku...

Napisano

Tragicznie wygląda. Szczególnie, jak masz dziurę wyciętą w zderzaku...

dziura w zderzaku nie zależy od typu haka, mam odpinany i też trzeba było lekko podciąć zderzak