Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie dobre i tanie LEDy W5W do postojówek

Featured Replies

Napisano

Chcę do swojej foczki założyć ledy zamiast zwykłych żarówek do postojówek, oprawka W5W. Polecicie coś sprawdzonego, ale nie drenującego kieszeni? Max 5 zł za 1 sztukę byłoby ok.

Napisano

kilka miesięcy temu miałem podobny dylemat - do drugiego auta szukałem W5W w ilości kilkanaście sztuk na auto.

wybrałem z alle kryteria:W5W, LED, 12V oraz cena najniższa z przesyłką. wyszukałem białe ciepłe i kupiłem.

żadna nie była uszkodzona, wszystkie świeciły.

w aktualnym aucie wszystkie świecą ponad 5 miesięcy.

w poprzednim ponad 4,5 roku i auto sprzedałem.

Napisano

aliexpress ;) zamowilem wlasnie spora partie w5w i innych ledow ;) lacznie wyszlo ponad 20 zaroweczek, cena ponizej 80zl ;)

Napisano
  • Autor

aliexpress ;) zamowilem wlasnie spora partie w5w i innych ledow ;) lacznie wyszlo ponad 20 zaroweczek, cena ponizej 80zl ;)

Poka poka.

Napisano

a np. takie: http://www.aliexpress.com/item/Car-Auto-T10-LED-194-W5W-Canbus-10-SMD-5630-5730-LED-Light-Bulb-No-error/32377537606.html?spm=2114.01020208.3.41.J8bQlY&ws_ab_test=201556_3,201527_4_71_72_73_74_75,201560_1

popatrz co maja, w jakiej cenie, potem pomyśl jak chciałbyś żeby świeciły i po 7-14 dniach masz towar w domu ;) dodatkowo teraz masz mozliwosc zrobienia platnosci poprzez przelewy24 :)

Napisano

Chcę do swojej foczki założyć ledy zamiast zwykłych żarówek do postojówek, oprawka W5W. Polecicie coś sprawdzonego, ale nie drenującego kieszeni? Max 5 zł za 1 sztukę byłoby ok.

najtansze z allegro...

za 3 szt zapłaciłem cos koło 8zł z przesyłka....

barwa zółta, nic złego sie nie dzieje...

nie rozumiem jak mozna przepłacac za takie cos

Napisano

To macie farta, ja jakie bym nie kupił to albo mrugają, albo pokazują błąd spalonej żarówki. W gorszym wypadku przepala się dioda smd i okopca odbłyśnik...

Napisano

Narva LED W5W około 20zl 2szt, ale nie ma z nimi żadnych problemów tak jak z tymi za 2zł z allegro

Napisano

Narva LED W5W około 20zl 2szt, ale nie ma z nimi żadnych problemów tak jak z tymi za 2zł z allegro

Niestety nie ma ich w wersji dla Canbus

Napisano

Niestety nie ma ich w wersji dla Canbus

A nie wystarczy wlutować równolegle rezystora, może być do kabelków zasilających postojówki, bo leda się pewnie nie da

Napisano

A nie wystarczy wlutować równolegle rezystora, może być do kabelków zasilających postojówki, bo leda się pewnie nie da

Rezystory musiały by mieć minimum 5W, a to jest mały grzejnik. Poza tym jaki sens ma zastosowanie LED obciążając układ rezystorem o mocy żarówki?  :facepalm:

Napisano

Rezystory musiały by mieć minimum 5W, a to jest mały grzejnik. Poza tym jaki sens ma zastosowanie LED obciążając układ rezystorem o mocy żarówki? :facepalm:

A jaki jest sens kupowania ledow do samochodu? Pytam serio bo nie znalazłem zastosowania.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Napisano

A jaki jest sens kupowania ledow do samochodu? Pytam serio bo nie znalazłem zastosowania.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Np zeby sie sensownie kolor postojowki komponowal z kolorem ksenonu :) To w moim przypadku ;) bo OEM wygladal tak

7c7472e64759.jpg

Wiec zmienilem :)

img8696v.jpg

Napisano

5 SMD W5W T10 5000K nie świecą na niebiesko, tylko na biało, z reguły wszystkie mają 6000K 

zamawiałem z aliexpress za jakieś kilka dolarów 20szt ;]

Napisano

otwarcie drzwi w SCII to zaświecenie 7 szt żarówek 5 W (3+3+1)

7 szt. x 5 W = 35 W

przy LEDach:

7 szt. x 0,24 W = 1,68 W

to 20x mniej!

Napisano

a np. takie: http://www.aliexpress.com/item/Car-Auto-T10-LED-194-W5W-Canbus-10-SMD-5630-5730-LED-Light-Bulb-No-error/32377537606.html?spm=2114.01020208.3.41.J8bQlY&ws_ab_test=201556_3,201527_4_71_72_73_74_75,201560_1

popatrz co maja, w jakiej cenie, potem pomyśl jak chciałbyś żeby świeciły i po 7-14 dniach masz towar w domu ;) dodatkowo teraz masz mozliwosc zrobienia platnosci poprzez przelewy24 :)

fajne te diody kurde ja to mam ciagle obawy zamawiac z takich miejsc :D

Napisano

ja mam jakies CANBUS 13SMD z tego co pamietam placilem 8zl za sztuke swieca juz ponad rok nie mrugaja nie ma bledu zarowki swieca dosc mocno 

Napisano

ja mam jakies CANBUS 13SMD z tego co pamietam placilem 8zl za sztuke swieca juz ponad rok nie mrugaja nie ma bledu zarowki swieca dosc mocno 

Te ledy "canbus siher"  ;]  to kompa w samochodzie robia w konia jakimś sygnałem, czy stanowią duże obciążenia dla linii jak zwykłe żarówki?

Napisano

Co z tego jak te osramy nie obługują Can-a. :(

Napisano

Rezystory musiały by mieć minimum 5W, a to jest mały grzejnik. Poza tym jaki sens ma zastosowanie LED obciążając układ rezystorem o mocy żarówki?  :facepalm:

Myślę, że mniej, bo układ ma jakąś tolerancje i gdzie w tych Can-busach by się zmieścił ten rezystor mocy :facepalm: