Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KzAK) nowe za 45-50 tys zł klasa B ew. c

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Taki sam silnik, czyli EcoBoost 1,0l; 100 KM, 170 Nm. Za niego musiałem dopłacić 2050zł, dlatego cena wzrosła do 52,9 kzł.

Z wyprzedaży rocznika, czy pod zamówienie

Napisano

Jest sporo na necie takich lenow za 53-56 tys zł, tak samo jak i rapidów z rabatami po 10 tys zł i więcej. Focusy za 54 tys zł tez są z silnikami benz 1.6 dlatego uważam, że nie ma sensu kupować yarisa za 53 tys zł, który w wyposażeniu nie ma nawet felg aluminiowych. Ogólnie to taki pudełkowaty pierdek

nie wiem jak długo planujesz jeździć nowym samochodem ale zwróc uwage na ceny odsprzedaży.

ford mocno traci na wartości i po kilku latach różnica między droższą toyotą się odwróci. 

poza tym fiesta jest znacznie mniejsza w środku od yarisa. 

Z ceną za Yarisa można powalczyć, PRIV.

Napisano

Z wyprzedaży rocznika, czy pod zamówienie

Oczywiście pod zamówienie.

Napisano

Zapomniałem dopisać, że w tej cenie była jeszcze zapasówka zamiast zestawu naprawczego ( już z niej skorzystałem ) oraz regulacja podparcia odcinka lędźwiowego. 

Napisano
  • Autor

Zapomniałem dopisać, że w tej cenie była jeszcze zapasówka zamiast zestawu naprawczego ( już z niej skorzystałem ) oraz regulacja podparcia odcinka lędźwiowego.

Czyli wychodzi na to, że uzyskałeś rabat na poziomie 15% na auto pod zamówienie? Nieźle!

Stilo sprzedane za 7500 zł(2004 r, bezwypadkowy, salon pl, 170 kkm, 1.4.95,5d). Masakrycznie tracą na wartości te fiaty

Napisano

Czyli wychodzi na to, że uzyskałeś rabat na poziomie 15% na auto pod zamówienie? Nieźle!

Negocjowałem z dwoma dealerami.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj po drodze wstąpiłem do salonu forda. Fiesta po lifcie wygląda bardzo ładnie. Samochód demo był w jakiejś wypasionej wersji, bo nawet fotele miały elementy skórzane. Wsiadam i kompletne rozczarowanie. Nie wiem czy to kwestia sporych foteli, ale nie mogłem wysiedziec w tym aucie. Wnętrze jest niesamowicie klaustrofobiczne. Nowy focys z zewnątrz wydaje się być dużym autem, a wnętrze również jest jakieś takie przeładowane, a do tego jego jakość nie jest najwyższych lotów.

Fabia wydaje się być najlepsza propozycja w tej klasie.

Napisano

nie wiem jak długo planujesz jeździć nowym samochodem ale zwróc uwage na ceny odsprzedaży.

ford mocno traci na wartości i po kilku latach różnica między droższą toyotą się odwróci. 

Z ceną za Yarisa można powalczyć, PRIV.

hola hola

teraz róznica w cenie nowy yaris/fiesta ile wynosi 10-12kzł

a przy odsprzdazy za 6-8 lat będzei ile wynosić 1-2kzł...

BTW Dużo yarków hybrydowych jeszcze na stockach w Polse zostało...?

Napisano

Wnętrze jest niesamowicie klaustrofobiczne

W Fordach irytuje mnie deska, która za bardzo "nachodzi" na pasażerów. W Focusie dziwi mnie brak raczek do trzymania dla pasażerów tylnej kanapy.

Napisano
  • Autor

O ile z zewnątrz i w środku fiata wygląda świetnie, o tyle czułem się w niej "przygnieciony" z każdej strony.

Focus z zewnątrz tez spoko, ake wnętrze nie robi szału. Do jakości golfa daleka droga..

Napisano

Mnie natomiast aż odrzuciło, jak wsiadłem do golfa. No, ale gust... 

Napisano
  • Autor

Kwestia estetyki i jakości , która w golfie na pewno jest na lepszym poziomie.

Mnie się wnętrze Fiesty bardzo podoba, ale jest dziwnie ciasno, w szczególności na szerokość.

Napisano

bzdury piszesz mówiąc że cena Yarisa jest o 10-12 tys zł wyższa niż za fiestę. 

Jeszcze w ubiegłym roku sprzedawałem nowe Fordy a teraz Toyoty więc znam ceny oraz politykę w  jednej i drugiej marce

Przy benzynach 1,0 i 1,33 w porównaniu do 1,25 lub 1.0 ecoboost prawie wcale nie ma różnic.

Największa różnica jest przy dieslu który w Toyocie jest drogi ale też o 15KM mocniejszy w stosunku do fiesty. 

hola hola

teraz róznica w cenie nowy yaris/fiesta ile wynosi 10-12kzł

a przy odsprzdazy za 6-8 lat będzei ile wynosić 1-2kzł...

BTW Dużo yarków hybrydowych jeszcze na stockach w Polse zostało...?

Napisano

bzdury piszesz mówiąc że cena Yarisa jest o 10-12 tys zł wyższa niż za fiestę. 

Jeszcze w ubiegłym roku sprzedawałem nowe Fordy a teraz Toyoty więc znam ceny oraz politykę w  jednej i drugiej marce

Przy benzynach 1,0 i 1,33 w porównaniu do 1,25 lub 1.0 ecoboost prawie wcale nie ma różnic.

Największa różnica jest przy dieslu który w Toyocie jest drogi ale też o 15KM mocniejszy w stosunku do fiesty. 

Oczywiście że walnąłem "z czapy", ale w Fordzie ostatecznie cenę zbijesz a w Toyce co najwyżej dywaniki dostaniesz (zwłaszcza jak zechcesz zrównać poziom wyposażenia jakoś w miarę podobnie)..więc kupisz ją drożej - tu się raczej zgodzimy prawda?

Pytanie czy ta różnica w zakupie jest aż tak korzystna, żeby Toyta ciągnęła już nie wiem który rok z rzędu tę śpiewkę o bezawaryjności i o małej utracie wartości...

Trzy razy podchodziłem do różnych modeli Toyoty w przeciągu ostatnich kilku lat  i zawsze okazywało się, że "twarde negocjację z Toyotą" i jechanie na tych dwóch elementach jak powyżej źle służyły (w moim przypadku) samej Toyocie...  Ani razu się ostatecznie nie dogadaliśmy z handlowcem (a uwierz mi bardzo chciałem) i ostatecznie wyjeżdżałem autami innych marek z salonów...

Nie mówię, że nie - pewnie po leasingu typu 2-3 lata wartość rezydualna (czy jak to tam zwą)  ma aż takie znaczenie... w moim przypadku - auto na 6-8 lat już nie... a braki w wyposażeniu czy "niezawodność"... oraz kilknanaśccie kzł w kieszeni całkiem nieźle do mnie przemawiają... :-)))

Napisano

Oczywiście że walnąłem "z czapy", ale w Fordzie ostatecznie cenę zbijesz a w Toyce co najwyżej dywaniki dostaniesz (zwłaszcza jak zechcesz zrównać poziom wyposażenia jakoś w miarę podobnie)..więc kupisz ją drożej - tu się raczej zgodzimy prawda?

Pytanie czy ta różnica w zakupie jest aż tak korzystna, żeby Toyta ciągnęła już nie wiem który rok z rzędu tę śpiewkę o bezawaryjności i o małej utracie wartości...

Trzy razy podchodziłem do różnych modeli Toyoty w przeciągu ostatnich kilku lat  i zawsze okazywało się, że "twarde negocjację z Toyotą" i jechanie na tych dwóch elementach jak powyżej źle służyły (w moim przypadku) samej Toyocie...  Ani razu się ostatecznie nie dogadaliśmy z handlowcem (a uwierz mi bardzo chciałem) i ostatecznie wyjeżdżałem autami innych marek z salonów...

Nie mówię, że nie - pewnie po leasingu typu 2-3 lata wartość rezydualna (czy jak to tam zwą)  ma aż takie znaczenie... w moim przypadku - auto na 6-8 lat już nie... a braki w wyposażeniu czy "niezawodność"... oraz kilknanaśccie kzł w kieszeni całkiem nieźle do mnie przemawiają... :-)))

bezawaryjność jest potwierdzona różnymi badaniami, niska utrata wartości - wystarczy odpalić allegro żeby się przekonać.

Dla "kowalskiego" kupującego samochód na 6-8 lat utrata przestaje mieć aż takie znaczenie - tu się z Tobą zgodzę. 

Mimo iż na co dzień sprzedaje Toyoty to osobiście Fiesta z zewnątrz bardziej mi się podoba. Jednak mając możliwość dłuższego pojeżdżenia tymi samochodami Yaris biję na głowę Fiestę przede wszystkim wykonaniem oraz ilością miejsca

Napisano

bezawaryjność jest potwierdzona różnymi badaniami, niska utrata wartości - wystarczy odpalić allegro żeby się przekonać.

Dla "kowalskiego" kupującego samochód na 6-8 lat utrata przestaje mieć aż takie znaczenie - tu się z Tobą zgodzę. 

niestety "potwierdzona badaniami bezawaryjność" nie jest potwierdzona w grupie mi najbliższej: czyli rodzina znajomi i sąsiedzi - rzekłbym nie odstaje od innych marek jakoś znacząco... sporo zalezy od wersji silnika i wyposazenia niestety, - ale to oczywista oczywistosc...

Jak zauważyłeś allegro dla Kowalskiego po 6-8 latch nie ma znaczenia..... ale za to ma znaczenie ( i to akurat mi się nie podoba bo znowu jest moim zdaniem "jechaniem na opini") efekt tego w postaci:  3 letni yaris ma jakąs wyższą cenę od konkurencji a potrafi być po przejściach/po Lce/po aucie egzaminacyjnym w WORDzie i jest legalnie sprzedawany przez komis przydilerski... część osób się zastanowi, a część kupi - przecież to "bezawwaryjna/nie tracąca na wartości Toyota..."

Tak wiec ja jak na razie nie znalazłem w Toyocie tego za co tak warto by z mojej strony doplacac :-(  a i samej Toyocie chyba jazda na opini o bezawaryjności i niskiej utracie wartości nie służy bo to co można było swego czasu zobaczyć we wnętrzu... :-|| = stanęli/osiadli na laurach i zero rozwoju... Mam nadzieję teraz hybrydami trochę nadrobią bo słupki sprzedaży w EU tez chyba potwierdzają moje spostrzeżenia...

OZI z ciekawości jak: ceny Toyty kształtują się na tle konkurencji w OZ w danych segmentach- mniej więcej...?

W PL trzeba "dopłacić" do Toyoty na wejściu...

Napisano
robertinio, dnia 09 Lut 2016 - 09:03 AM, napisał:

Jeszcze żeby fabrycznie wychodzily te toyki z klockami hamulcowymi, których nie trzeba w ciągu miesiąca gwarancyjnie wymieniac z powodu piszczenia.