Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bóg prowadził jej samochód...

Featured Replies

Napisano

Sprawczyni wypadku: Jehowa prowadził samochód

- Chciałam dojechać na czas na modlitwę - tak Katarzyna J. tłumaczy powód szaleńczej jazdy samochodem, która zakończyła się śmiercią 18-letniego przechodnia. Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie zabójstwa

Katarzyna J. leży w szpitalu w Zdunowie. Jak sama mówi - czuje się dobrze.

- Pamięta pani co się stało w środę? - pytam.

Katarzyna J. (29 lat, sprzątaczka) opowiada spokojnie, uśmiecha się: - Chciałam dojechać na czas na modlitwę. Wiedziałam, że jeżeli będę zważać na ludzkie prawo, nie zdążę. Zaczęłam modlić się do Jehowy. Poczułam ogromną siłę. To Jehowa prowadził samochód. Rodzina mówiła mi, że puściłam kierownicę, a samochód zaczął przyspieszać. Gdyby nie Grzesiek [szwagier kobiety - red.], który złapał za kierownicę, dojechalibyśmy szczęśliwie do celu. Nie pamiętam tego, że potrąciłam człowieka i że uderzyliśmy w budynek. Wiem tylko, że samochody na drodze rozsuwały się przed nami.

W trakcie rozmowy okazało się, że wie już o śmierci przechodnia. - Przykro mi z tego powodu. Ale wiem, że zmartwychwstanie w raju. To wszystko wola Jehowy.

(...)

Wczoraj sprawą zajęła się prokuratura na prawobrzeżu. - Śledztwo jest prowadzone w sprawie zabójstwa pieszego i usiłowania zabójstwa pasażerów, których wiozła Katarzyna J. - mówi Małgorzata Wojciechowicz, rzecznik prasowy prokuratury okręgowej.

(...)

Do tragedii doszło w środę ok. 19.20 w Zdrojach. Katarzyna J., wyjechała oplem astra z os. Bukowe. Cel: Dom Kultury Hetman na Pomorzanach. Tego dnia wynajęli tam salę świadkowie Jehowy. O godz. 19.30 miało rozpocząć się nabożeństwo z okazji jedynego święta, jakie obchodzą w roku, tzw. Pamiątki. Katarzyna J. wiedziała, że nie zdąży w niecały kwadrans dojechać na miejsce. Na ul. Pszennej rozpoczęła szaleńczą jazdę. Wyprzedzała na trzeciego, zjeżdżała na lewy pas. Uderzając w kolejne samochody, coraz bardziej przyśpieszała. Otarła się bądź zderzyła z siedmioma samochodami. Na koniec, na łuku ul. Walecznych, nie skręciła w prawo, tylko pojechała prosto. Auto wjechało na trawnik, potem na chodnik wprost na przechodzącego tamtędy Tomasza O. Ścięło drogowskaz i uderzyło w wieżowiec przy ul. Walecznych 7. Razem z kierującą w samochodzie jechało rodzeństwo jej męża - 13-letnia dziewczynka i 25-letni mężczyzna. Oboje są w szpitalu. Tomasz O. nie przeżył wypadku - zmarł w czwartek rano.

Ryszard Zmaczyński, rzecznik prasowy szczecińskich świadków Jehowy

Nie możemy brać odpowiedzialności za to, co się stało. Świadkowie Jehowy szanują życie swoje i innych ludzi. Ta pani od dwóch lat jest poza społecznością - została wykluczona za czyny, które nie licują z chrześcijańskimi zasadami. Nie jest więc świadkiem Jehowy. Owszem, mogła starać się, żeby wrócić. Na uroczystość Pamiątki może przyjść każdy, również osoby wykluczone. Nic by się nie stało, gdyby się spóźniła.

+++++++++++++++

Podziwiam wiarę tej kobiety...

Jednak to chyba nie jest taki zły pomysł, żeby wprowadzić OBOWIĄZKOWE badania psychiatryczne dla wszystkich kierowców...

Napisano

Wiesz, widzialem skutki jej "przejazdzki" tuz po fakcie, jeszcze zanim dotarla policja na miejsce, tyle, ze nie wiedzialem wowczas, ze potracila przechodnia, ktory nastepnego dnia zmarl. Szlak zniszczen to jakies 1,5 km.

Wcale bym sie nie zdziwil, gdyby ta jej gadka miala na celu wykpienie sie choc czesciowe od winy zoltymi papierami, choc swoja droga z jej psyche musi byc cos nie tak.

Napisano

wyjscia sa 2:

Zaczynamy od badan psychiatrycznych

Jesli wsio ok i jedynie "udaje" by uzyskac lagodniejsza kare - do zamykamy do wiezienia, jesli swirnieta - zamknac do psychiatryka.

I w pierwszym i w drugim przypadku do konca zycia zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych...

Ale znajac zycie - obronca udowodni niepoczytalnosc, bedzie sie musiala leczyc, a niedlugo znowu siadzie za kierwnica...

Swoja droga - ciekawe czy zrobiji jej juz testy na obecnosc narkotykow... zlosnik.gif

Napisano

Nie wiem dlaczego ale z treści artykułu odniosłem dziwne wrażenie że ta Pani będzie kombinować jak tu uniknąć kary. Na szczęście sporą część symulantów udaje się "odkryć" więc jest szansa że odpowie za swoje czyny.

Napisano

> Jednak to chyba nie jest taki zły pomysł, żeby wprowadzić OBOWIĄZKOWE

> badania psychiatryczne dla wszystkich kierowców...

testy psychologiczne... nie psychiatryczne... choć ta kobieta... to się nadaje do odstrzału nie do psychiatryka... bo cholera wie, czy psychiatryka z dymem nie puści w imię boga

Napisano

za taka glupote bym jej dal dozywocie angryfire.gif mlody chlopak zginol bo glupia baba wierzyla ze jechowa prowadzi auto sciana.gif

Napisano

> za taka glupote bym jej dal dozywocie mlody chlopak zginol bo

> glupia baba wierzyla ze jechowa prowadzi auto

chłopie... daj jej dożywocie, nawet + 20 lat przetrzymywania zwłok 270751858-jezyk.gif ale nie rób 2 ortografów w jednym wyrazie, miej szacunek dla innej wiary, bo oszołomy są WSZĘDZIE

edit: ref, nie wysilaj się bo ci żyłka w czterech literach pęknie, DALEJ MASZ IGNORA a ja mam twoje wypowiedzi w głebokim poważaniu, widzę że jesteś na tyle bystry, że regularnie trzeba ci o tym przypominać

Napisano

> chłopie... daj jej dożywocie, nawet + 20 lat przetrzymywania zwłok

> ale nie rób 2 ortografów w jednym wyrazie, miej szacunek dla

> innej wiary, bo oszołomy są WSZĘDZIE

Zdania zaczynaj z duzej litery skromny.gif

Napisano

> Nie wiem dlaczego ale z treści artykułu odniosłem dziwne wrażenie że

> ta Pani będzie kombinować jak tu uniknąć kary. Na szczęście

> sporą część symulantów udaje się "odkryć" więc jest szansa że

> odpowie za swoje czyny.

qrcze, ale o czym rozmowa.. gdyby ten mlody facet to byla moja rodzina, to sam bym tej babie zalatwial zolte papiery. a potem juz by sie zalatwilo to inaczej biglaugh.gif oczywiscie, wszystko zgodnie z wola Jehowy biglaugh.gif

naprawde, jak czytam cos takiego to jestem za torturami i za KS biglaugh.gif

pozdro

fosfor

Napisano

Działo się to w Szczecinie. Ja akurat 10 minut wcześniej jechałem tamtędy... Tyle, że potem wracałem inną trasą więc o wypadku dowiedziałem się później.

Kobieta przy wyprzedzaniu ocierała się o wyprzedzane samochody i o te jadące z naprzeciwka, po każdym takim zdarzeniu jeszcze bardziej przyśpieszała... Na koniec jeszcze walnęła w auto i pojechała prosto na łuku zabijając młodego chłopaka, który w maju by skończył 18 lat.

Jej pasażerowie to rodzeństwo jej męża - nie są Świadkami Jehowy. Nie wiedzieli gdzie jadą dopóki nie ruszyli. Ta kobieta widocznie chciała ich podstępem na siłę "uszczęśliwić".

Wogóle chore to wszystko sick.gif

Napisano

> za taka glupote bym jej dal dozywocie mlody chlopak zginol bo

> glupia baba wierzyla ze jechowa prowadzi auto

i jeszcze sie probuje durnowato tlumaczyc ze chlopak zmartwywstanie w raju sciana.gifpad.gifangryfire.gif nosz kur2 moze wszyscy zacznijmy rozjezdzac przechodzniow, a potem sie tlumaczyc ze i tak im pomoglismy bo se zmartwychwstana sick.gif

Napisano

> Poczułam ogromną siłę. To Jehowa prowadził samochód.

> Rodzina mówiła mi, że puściłam kierownicę, a samochód zaczął

> przyspieszać. Gdyby nie Grzesiek [szwagier kobiety - red.],

> który złapał za kierownicę, dojechalibyśmy szczęśliwie do celu.

> Nie pamiętam tego, że potrąciłam człowieka i że uderzyliśmy w

> budynek. Wiem tylko, że samochody na drodze rozsuwały się przed

> nami.

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif takich powinno sie uzbroj_zlo.gif a nie prawojazdy dawac

Napisano

to jest tak chore, że ciężko uwierzyć swieca.gif

Napisano

zal mi jej, a ten ich jehowy dom - rozowy z reszta - (z basenem w srodku do chrztu itd) kiedys podpalimy bo sie miesci u mnie na osiedlu sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

stary oni maja rozowa chate do modlow sick.gif

Napisano

> stary oni maja rozowa chate do modlow

wiesz co.. mogą mieć jak dla mnie nawet sraczkowatą chatę z różowym dachem i 14 basenami... nie wnikam w czyjąś wiarę w ogóle, nie obchodzi mnie w co kto wierzy... o ile nie jest niebezpiecznym fanatykiem i nie zagraża poważnie innym, w tym przypadku... to nie tylko fanatyzm, to jeszcze choroba psychiczna i czysta głupota, zabicie człowieka w imię modlitwy to już przegięcie w każdą możliwą stronę, zasłanianie się tym, że w niebie czy w co tam sobie wierzą będzie mu lepiej i mówienie, że nie ma się czym przejmować to... ehhh no szkoda słów i żal du*ę ściska, że tacy idioci chodzą po tym świecie

nie oceniaj książki po okładce, nie każdy jest takim czubem, osobiście znam i ich, i kilku takich co to islam wyznają... i to są normalni ludzie bo nic im na łeb nie siadło i nie mają skrzywienia na punkcie wiary, wszystko jest dla ludzi, jeśli ma się odrobine rozumu

Napisano

hm.. ale ja znam duzo ludzi z ich okregu i wszyscy sa jacys dziwni.. 1 nawet do tego stopnia, ze nie wiem czy to: dziecko/facet/kobieta/widmo hehe.gif

Napisano

> Podziwiam wiarę tej kobiety...

Jak rozumiem jest to ironia? Bo jak nie to screwy.gif

Dwa rozwiązanie - stryczek albo bezwzględne dożywocie.

Pozdrawiam

Napisano

> nie oceniaj książki po okładce, nie każdy jest takim czubem,

> osobiście znam i ich, i kilku takich co to islam wyznają... i to

> są normalni ludzie bo nic im na łeb nie siadło i nie mają

> skrzywienia na punkcie wiary, wszystko jest dla ludzi, jeśli ma

> się odrobine rozumu

Ogólnie mam podobne podejście, jednak jest jedna wiara, której nie do końca w tym zakresie "ufam". A właśnie mianowicie Islam. Chodzi o to, że Ci ludzie potrafią żyć normalnie, w swoim kraju, naszym kraju, w krajach zachodnich, właśnie tak jak mówisz - normalni, w porządku. Żyją tak przez wiele lat, korzystają z dobrodziejstw życia w kraju, w którym żyją, asymilują się do społeczeństwa, uczą się tu, pracują, mają przyjaciół. Ale ktoś tam ogłasza Świętą Wojnę i nagle Ci normalni ludzie zamieniają się w fanatycznych samobójców... To jest chore...

Napisano

> Ogólnie mam podobne podejście, jednak jest jedna wiara, której nie do

> końca w tym zakresie "ufam". A właśnie mianowicie Islam. Chodzi

> o to, że Ci ludzie potrafią żyć normalnie, w swoim kraju, naszym

> kraju, w krajach zachodnich, właśnie tak jak mówisz - normalni,

> w porządku. Żyją tak przez wiele lat, korzystają z dobrodziejstw

> życia w kraju, w którym żyją, asymilują się do społeczeństwa,

> uczą się tu, pracują, mają przyjaciół. Ale ktoś tam ogłasza

> Świętą Wojnę i nagle Ci normalni ludzie zamieniają się w

> fanatycznych samobójców... To jest chore...

to prawda niestety co mówisz, często jest tak, że ktoś w nich inwestuje, finansuje, a oni nie znają dnia ani godziny, kiedy ktoś sie o nich upomni i zaproponuje wysadzenie siebie razem z czymś innym w powietrze, pod rygorem wyrżnięcia mu całej rodziny w razie gdyby miał wątpliwości... irked.gif

Napisano

> testy psychologiczne... nie psychiatryczne... choć ta kobieta... to

> się nadaje do odstrzału nie do psychiatryka... bo cholera wie,

> czy psychiatryka z dymem nie puści w imię boga

a świadkowie jehovy mają to do siebie że tworzą wspólnotę wielkiej rodzinki, pewnie jakiś "brat jehovy" jest prawnikiem to ją od kary uraytuje... crazy.gif

szkoda chłopaka no.gif

Napisano

> a świadkowie jehovy mają to do siebie że tworzą wspólnotę wielkiej

> rodzinki, pewnie jakiś "brat jehovy" jest prawnikiem to ją od

> kary uraytuje...

> szkoda chłopaka

W oficjalnej wypowiedzi przewodniczący (lub jak to się nazywa) tej społeczności powiedział, że ta pani została wykluczona ze społeczności dwa lata temu, a na tą modlitwę może przyjść każdy.

Taka jest przynajmniej wersja oficjalna, nie wnikam, ale nie szufladkujmy od razu.

Napisano

> to prawda niestety co mówisz, często jest tak, że ktoś w nich

> inwestuje, finansuje, a oni nie znają dnia ani godziny, kiedy

> ktoś sie o nich upomni i zaproponuje wysadzenie siebie razem z

> czymś innym w powietrze, pod rygorem wyrżnięcia mu całej rodziny

> w razie gdyby miał wątpliwości...

To jest tym bardziej chore. A potem się dziwią skąd ta nietolerancja sick.gif

Napisano

z tego co sie pamietam to ostatnio tez byla opisywana tego typu sprawa i tej yebnietej grozi NAWET do 8 lat wiezienia...

Napisano

> z tego co sie pamietam to ostatnio tez byla opisywana tego typu

> sprawa i tej yebnietej grozi NAWET do 8 lat wiezienia...

Ja bym ją wysłał to tego jej boga

Napisano

Ladna polke kobieta urzadzila... Ale takich swirow na polskich drogach nie brakuje no.gif

Napisano

> kiedys podpalimy bo sie miesci u mnie na

> osiedlu

Twoje myślenie nie odbiega od myślenia tej nawiedzonej baby.

Napisano

> Twoje myślenie nie odbiega od myślenia tej nawiedzonej baby.

{"Bog prowadzi moje auto","nic sie nie stalo ze zmarl, teraz mu lepiej"} nieco odbiega od {"mam dosc psycholi ktorzy tak mysla i zbieraja sie mojej okolicy","zeby do tego domu modlitwy kolo mnie ktos sie kiedys nei spieszyl, bo bede w lepszym miejscu"}

sam bym te babe skrzywdzil.

pozdro

Napisano

> Jak rozumiem jest to ironia? Bo jak nie to

> Dwa rozwiązanie - stryczek albo bezwzględne dożywocie.

> Pozdrawiam

Ejże, panie mecenasie, choroba Ziobra i Wannamana pana dopada? zlosnik.gif

A gdzie był "system" wcześniej? Popatrz, co napisałem Sibuiowi. Podciąganie granic kar do maksimum jest objawem mszczenia się systemu egzekucji prawa za własną nieudolność na nielicznych egzemplarzach, które mimo tej nieudolności same pchnęly mu się w łapy.

Napisano

Są dwa wyjścia:

1. Dożywotnio zabrać prawo jazdy tej pani i na jakiś czas zamknąć w pokoju bez klamek. blagam.gif

2. Kazać Jehowie zrobić prawo jazdy. z_lol1.gif (bez urazy oczywiście)

Napisano

nie należy tu pochopnie mylić spraw wiary z przypadłością psychiatryczną.

Takie zdarzenia są żelaznym dowodem na konieczność wprowadzenia czegoś, o czym trąbię od lat - "jazdy obserwowanej".

Ta pani prawie na 100% nie dostała po raz pierwszy tego rodzaju odlotu - po raz pierwszy to on osiągnął taką skalę i spowodował tragiczne skutki. Na 100% jej zachowania za kierownicą poprzednio też musiały nieco odbiegać od normalności.

Wprowadzanie badań psychiatrycznych przed uzyskaniem PJ nie rozwiąże problemu - one wyeliminują tylko część ludzi, którzy już w momencie badań przejawiają pewne zaburzenia. Lepiej to niż nic, ale niewiele lepiej (poza psychologami, którzy dostali dodatkowe zatrudnienie). Do tego według opinii lekarki która specjalizuje się w odbieraniu prawek, na naszych drogach jest tak ze 20 procent kierowców, którzy nie powinni mieć PJ ze wzgędu na doznane w życiu urazy neurologiczne. To mogą być zarówno sprawy z dzieciństwa, jak i obrażenia odniesione w wypadkach komunikacyjnych. Ale nie stać nas jako społeczeństwa na robienie każdemu kandydatowi na kierowcę pełnego CAT scana mózgu.

Jazda obserwowana, czyli obecność na drogach licznych cywilnych patroli policyjnych wychwytujących zachowania zdecydowanie odbiegające od pożądanej normy, w połączeniu ze sprawnym systemem informatycznym, umożliwiłyby wychwytywanie w zarodku delikwentów, którzy swoimi zachowaniami stwarzają zagrożenie dla innych. I wtedy można by ich kierować na badania psychologiczno-psychiatryczne zanim dojdzie do takich historii.

Nie wiem, czy wiesz, ale zręby takiego systemu w Polsce jakiś czas temu powstały, tylko system nie chodzi w praktyce. Formalnie każde spotkanie bliskiego stopnia policji z delikwentem powinno być odnotowywane w centralnej bazie danych, działającej równolegle do bazy punktów karnych w RD. Nawet w taryfikatorze masz całą klasę wykroczeń w RD, którym "przyznaje się wartość punktową zero". To było wprowadzonne właśnie z zamysłem wychwytywania "trendów". Z tych samych powodów naczelnikom WRD nadano uprawnienie kierowania każdego kierowcy na badania psychologiczne celem stwierdzenia predyspozycji lub przeciwskazań do posiadania PJ.

Ale jak to zwykle w Polsce, na pomyśle się skończyło.

Napisano

moje myslenie zostaw mnie, a jak nie masz nic do powiedzenia wiecej to nara screwy.gif

Napisano

>na naszych drogach jest tak ze 20

> procent kierowców, którzy nie powinni mieć PJ ze wzgędu na

> doznane w życiu urazy neurologiczne. To mogą być zarówno sprawy

> z dzieciństwa, jak i obrażenia odniesione w wypadkach

> komunikacyjnych. Ale nie stać nas jako społeczeństwa na robienie

> każdemu kandydatowi na kierowcę pełnego CAT scana mózgu.

Przytocze moze przyklad mojego kolegi, ktory ma pewne problemy neurologiczne (nie jestem w tej chwili w stanie dokladnie powiedziec co...) w kazdym razie wiem, ze napewno ma problemy:

a) ze wzrokiem - i nie chodzi tu o okularki biglaugh.gif

b) zawroty glowy / omdlenia

Jakis czas temu odebrano mu wlasnie ze wzgledow zdrowotnych PJ (poniewaz troche czasu juz minelo niepamietam dokladnie przyczyn - bycmoze wojsko i kat. D).

Kiedy mial sie stawic na komisje lekarska / badania -> sama komisja zasugerowala mu "dyskretnie", zeby lepiej przyslal jakiegos kolege na badania bo on szans na przejscie ich nie ma...

Na zakonczenie dodam tylko, ze:

1) PJ oczywiscie odzyskal

2) autkiem jezdzi

3) juz jeden wypadek mial...

Napisano

ponad 90% Polaków jest wyznania Rzymsko-Katolickiego. Do czego dochodzi codziennie w tym kraju i kto jest sprawcą? I kto tu jest dziwny z_lol1.gif kosmito?

Napisano

kosmita my ass

nawizalem tylko, ze jehy sa dziwni idea.gif

Napisano

Myśl dalej tylko nic nie podpalaj bo to grzech i będziesz musiał się spowiadać. no.gif

Napisano

> Myśl dalej tylko nic nie podpalaj bo to grzech i będziesz musiał się

> spowiadać.

imo jedynym sposbem na zalagodzenie tego zjawiska to testy sprawnosci psycho fizycznej odbywajace sie co powiedzmy 5 lat dla KAZDEGO kierowcy..niestety wiem ze to utopia i cos takiego nigdy nie zostanie ze wzgledu na koszta wprowadzone..a szkoda..

inna sprawa to smiesznie niskie wyroki dla przestepcow ktorzy dopuszczaja sie morderstwa samochodem..."grozi jej NAWET 8 lat pozbawienia wolnosci"?toz to zakrawa o jakas paranoje..25 lat conajmniej...za swoje bledy trzeba placic..

Napisano

25 to parodia.

Za taki wyczyn frown.gif dożywocie lub KS.

Szkoda, że skasowali.

Napisano

co za $@%^#&^ kobieta i te jej durne tlumaczenie, nie no ja bym tam ni wytrzymal i chyba bym ją zabil tam sciana.gifsciana.gif

kto takim ludziom pozwala robic prawo jazdy sie pytam?? czy tego niwe widac jak sie ludzie zachowują juz na samym początku ?? boże

w dodatku grozi jej tylko 8 lat a taki np. który zabije kogoś w oborni wlasniej dostanie z 10-15, paranaoja

Napisano

> Sprawczyni wypadku: Jehowa prowadził samochód

> - Chciałam dojechać na czas na modlitwę - tak Katarzyna J. tłumaczy

> powód szaleńczej jazdy samochodem, która zakończyła się śmiercią

> 18-letniego przechodnia. Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie

> zabójstwa

> Katarzyna J. leży w szpitalu w Zdunowie. Jak sama mówi - czuje się

> dobrze.

> - Pamięta pani co się stało w środę? - pytam.

> Katarzyna J. (29 lat, sprzątaczka) opowiada spokojnie, uśmiecha się:

> - Chciałam dojechać na czas na modlitwę. Wiedziałam, że jeżeli

> będę zważać na ludzkie prawo, nie zdążę. Zaczęłam modlić się do

> Jehowy. Poczułam ogromną siłę. To Jehowa prowadził samochód.

> Rodzina mówiła mi, że puściłam kierownicę, a samochód zaczął

> przyspieszać. Gdyby nie Grzesiek [szwagier kobiety - red.],

> który złapał za kierownicę, dojechalibyśmy szczęśliwie do celu.

> Nie pamiętam tego, że potrąciłam człowieka i że uderzyliśmy w

> budynek. Wiem tylko, że samochody na drodze rozsuwały się przed

> nami.

> W trakcie rozmowy okazało się, że wie już o śmierci przechodnia. -

> Przykro mi z tego powodu. Ale wiem, że zmartwychwstanie w raju.

> To wszystko wola Jehowy.

> (...)

> Wczoraj sprawą zajęła się prokuratura na prawobrzeżu. - Śledztwo jest

> prowadzone w sprawie zabójstwa pieszego i usiłowania zabójstwa

> pasażerów, których wiozła Katarzyna J. - mówi Małgorzata

> Wojciechowicz, rzecznik prasowy prokuratury okręgowej.

> (...)

> Do tragedii doszło w środę ok. 19.20 w Zdrojach. Katarzyna J.,

> wyjechała oplem astra z os. Bukowe. Cel: Dom Kultury Hetman na

> Pomorzanach. Tego dnia wynajęli tam salę świadkowie Jehowy. O

> godz. 19.30 miało rozpocząć się nabożeństwo z okazji jedynego

> święta, jakie obchodzą w roku, tzw. Pamiątki. Katarzyna J.

> wiedziała, że nie zdąży w niecały kwadrans dojechać na miejsce.

> Na ul. Pszennej rozpoczęła szaleńczą jazdę. Wyprzedzała na

> trzeciego, zjeżdżała na lewy pas. Uderzając w kolejne samochody,

> coraz bardziej przyśpieszała. Otarła się bądź zderzyła z

> siedmioma samochodami. Na koniec, na łuku ul. Walecznych, nie

> skręciła w prawo, tylko pojechała prosto. Auto wjechało na

> trawnik, potem na chodnik wprost na przechodzącego tamtędy

> Tomasza O. Ścięło drogowskaz i uderzyło w wieżowiec przy ul.

> Walecznych 7. Razem z kierującą w samochodzie jechało rodzeństwo

> jej męża - 13-letnia dziewczynka i 25-letni mężczyzna. Oboje są

> w szpitalu. Tomasz O. nie przeżył wypadku - zmarł w czwartek

> rano.

> Ryszard Zmaczyński, rzecznik prasowy szczecińskich świadków Jehowy

> Nie możemy brać odpowiedzialności za to, co się stało. Świadkowie

> Jehowy szanują życie swoje i innych ludzi. Ta pani od dwóch lat

> jest poza społecznością - została wykluczona za czyny, które nie

> licują z chrześcijańskimi zasadami. Nie jest więc świadkiem

> Jehowy. Owszem, mogła starać się, żeby wrócić. Na uroczystość

> Pamiątki może przyjść każdy, również osoby wykluczone. Nic by

> się nie stało, gdyby się spóźniła.

> +++++++++++++++

> Podziwiam wiarę tej kobiety...

> Jednak to chyba nie jest taki zły pomysł, żeby wprowadzić OBOWIĄZKOWE

> badania psychiatryczne dla wszystkich kierowców...

>mam nadziej ze pani jest swiadoma swojego czynu i ze jej "Bóg" wybaczy jej. a tak miedzy nami najlatwiej zwalic wine na wszechmogacego-panie władzo to nie moja wina los tak chciał.

Napisano
  • Autor
bo nie słuchała Radia.... sciana.gif
Napisano

W tym przypadku radio nie pomoze, zdrowy rosadek tak. a jak go niema proponuje rower albo inny srodek transportu ktorym nie mozna zabic!

Napisano

Jeżeli chcesz dłużej zabawić na naszym forum, to naucz się ciąć cytaty! zolta.gif

mar00ha

Napisano

> Jeżeli chcesz dłużej zabawić na naszym forum, to naucz się ciąć

> cytaty!

> mar00ha

>ok przyjacielu mój błąd... tylko po co tyle hałasu.

pozdrawim swiety.gif

Napisano

Poprostu brak słów na komentowanie takiej głupoty angryfire.gif

Napisano

> Sprawczyni wypadku: Jehowa prowadził samochód

> - Chciałam dojechać na czas na modlitwę - tak Katarzyna J. tłumaczy

> powód szaleńczej jazdy samochodem, która zakończyła się śmiercią

> 18-letniego przechodnia. Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie

> zabójstwa

admin.gif

zasady Kącika

cytat:

- można zamieścić cytaty fragmentów, które się komentuje, jednak wtedy bezwzględnie należy podać hiperłącze do cytowanego tekstu, a można także podać autora, tytuł i pochodzenie publikacji.

autor:

mar00ha

nono.gifzakrecony.gifzakrecony.gifclown.gifzlosnik.gifrotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.