Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ma ktoś z was nawigacje spiętą z kamerą cofania ?

Featured Replies

Napisano

Rozważam takie rozwiązanie, brakuje mi nawi i dodatkowo chciałbym podpiąć pod nią kamerę cofania. Jako że podłącznie kamery do ICSa w Lybrze jest dość skomplikowane pomyślałem że skoro i tak planuje zakup nawigacji  to może od razu upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. I teraz moje wątpliwości ...

- czy nawi startuje zaraz po uruchomieniu silnika i wyświetla obraz z kamery samoczynnie czy trzeba najpierw nawigacje uruchomić  żeby mieć podgląd przy cofaniu

- co podczas pracy systemu nawigacyjnego czy też przełączy się w opcje cofania samoczynnie

- jak taka nawigacja zakładając że będzie z bluetooth sprawdza się jako zestaw głośnomówiący? Można się bez problemu dogadać czy jakość rozmowy jest kiepska

Napisano

Ja podpinałem kamęre cofanie pod navi (OEM).

Navi po odpaleniu samochodu odpala się na funkcji, którą się ostatnio używało :radio / navi, itd.

Obraz z kamery uaktywnia się po zapięciu wstecznego.

System głośnomówiący wbudowany zależy od produktu. Moja miała wbudowany mikrofon w ok radia i kiepsko to działało, podpiełem zewn i jest znacznie lepiej. Jakość nie jest super, ale bardzo dobrze słychać oraz mnie też słyszą :)

Napisano

mam parrota asteroida zamiast kiepskiego radia oem z fatalnym bt

parrot startuje przy wlaczeniu zaplonu i pokazuje ostatni ekran przed wylaczeniem

kamera cofania wlacza sie przy wrzuceniu wstecznego zawsze i niezaleznie od trybu (radio/navi/rozmowa tel)

parrot ma nalepszy system glosnomowiacy jaki mozna sobie wyobrazic

parrot ma zamkniety system android wiec moge wgrywac tylko programy z asteroid market

mam navi igo i spotify do muzyki wiec mi wystarcza

Tapniete z xperii

Napisano

mam parrota asteroida zamiast kiepskiego radia oem z fatalnym bt

parrot startuje przy wlaczeniu zaplonu i pokazuje ostatni ekran przed wylaczeniem

kamera cofania wlacza sie przy wrzuceniu wstecznego zawsze i niezaleznie od trybu (radio/navi/rozmowa tel)

parrot ma nalepszy system glosnomowiacy jaki mozna sobie wyobrazic

parrot ma zamkniety system android wiec moge wgrywac tylko programy z asteroid market

mam navi igo i spotify do muzyki wiec mi wystarcza

Tapniete z xperii

Zmień mikrofon na zewn, bo chyba masz jak u mnie.

Miałem Parrota w poprzednim Outbacku i wolę OEM :skromny:

Napisano

za pozno

w moim bylo tylko radio (bez navi) wiec kupilem parrota plus ramke

moglem kupic taniej blaupunkta ale zalezalo mi na dobrym glosnomowiacym

Tapniete z xperii

Napisano
  • Autor

Ok mam wrażenie że rozmawiamy póki co o urządzeniu wielofunkcyjnym podłączanym w miejsce ori radia a mnie się bardziej rozchodzi o taką nawigację przyczepianą do szyby coś w tym stylu : http://allegro.pl/odblokowana-nawigacja-z-wejsciem-na-kamere-cofania-i5139288733.html i podpiętą pod gniazdo zapalniczki radio 2 din mam w santa fe i tam faktycznie to fajnie działa ale podpinałem +12V od wstecznego i radio "wie" kiedy cofam ...a jak w przypadku takiej nawi na szybę ??

Napisano

Posiadam navi Navroad Auro S6. Nawigacja odpala się po włączeniu zapłonu, po włączeniu wstecznego biegu wyświetlany jest obraz z kamery cofania (opóźnienie około 2-3 sekund). Nawigacja automatycznie wykrywa sygnał video z kamery. Zestaw głośnomówiący lipa, nie używam. Po wyłączeniu stacyjki nawigacja się wyłącza. Aktywny uchwyt, ściągasz samą navi a uchwyt z przewodami zostaje.

Napisano
W Ceed fabryczna kamera cofania startuje przy wbiciu wstecznego, niezależnie czy jest navi, czy nie ma, i niezależnie czy radio lub navi jest uruchomione lub nie...
Napisano

za pozno

w moim bylo tylko radio (bez navi) wiec kupilem parrota plus ramke

moglem kupic taniej blaupunkta ale zalezalo mi na dobrym glosnomowiacym

Tapniete z xperii

tylko, że to nie rozwiązuje problemu braku navi :), choć w twoim na upartego można coś dopasować uniwersalnego. U mnie raczej tylko OEM, ale na szczęście była w std.

Parrot ma ten plus, że używa głosników i instalacji samochodu. Działa to fajnie, ale w moim starszym modelu, wzmaciacz nie był wystarczająco mocny, przy szybszej jeździ jak np na autostradzie nie dało się gadać.

Napisano

podłącznie kamery do ICSa w Lybrze

Skomplikowane? A tam nie ma po prostu wejścia rgb z navi której jak rozumiem i tak nie masz?
Napisano
  • Autor

Skomplikowane? A tam nie ma po prostu wejścia rgb z navi której jak rozumiem i tak nie masz?

Czytając forum dosyć skomplikowane, gościu który to ogarnia wycenia taką usługę na bodajże ~ 900 zł (trzeba coś tam polutować na płycie od radia dodać dekoder) generalnie sam tego nie ogarnę. Tym bardziej tak jak mówisz mam wersję bez nawigacji (a gdyby nawet to do dziś nie ma map polski ;] ) także i tak muszę kupić sobie na wszelkie W jakiś sprzęcik. Stąd pomysł żeby połączyć to z kamerą cofania (w hyundaiu bardzo fajnie się to sprawdziło)