Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C3 II 1.6 HDI 90KM/92KM

Featured Replies

Napisano

czy taka C3ka to problematyczne auto? Jak z DFPem/FAPem, chyba wszystkie z tego rocznika już miały. Moc tego z ogłoszenia to 92KM a autocentrum mówi, że 92KM to był e-HDI od 2013. No i przedni zderzak jest nieco inny niż w innych C3kach z tego rocznika. Żonie się spodobał a ja nie mam wyrobionego zdania o tych cytrynach, pomożecie?

http://olx.pl/oferta/citroen-c3-1-6-hdi-exclusive-panorama-klimatronikc-alu-17-inne-CID5-IDdiXTl.html#58b58c19d3

Napisano

skołuj vin, sprawdzimy czy wersja sie zgadza...

Swoją drogą, bardzo fajne auta, a motor z tych nie sprawiajacych problemow ;)

Napisano

czy taka C3ka to problematyczne auto? Jak z DFPem/FAPem, chyba wszystkie z tego rocznika już miały. Moc tego z ogłoszenia to 92KM a autocentrum mówi, że 92KM to był e-HDI od 2013. No i przedni zderzak jest nieco inny niż w innych C3kach z tego rocznika. Żonie się spodobał a ja nie mam wyrobionego zdania o tych cytrynach, pomożecie?

http://olx.pl/oferta/citroen-c3-1-6-hdi-exclusive-panorama-klimatronikc-alu-17-inne-CID5-IDdiXTl.html#58b58c19d3

Przejedz sie tym autem bo dla mnie diesel w aucie klasy B to kiepska opcja.

Tesciowe maja C4 IIgen z 1.6HDI i wibracje i halas sa denerwujace, szczegolnie jak jezdzisz po miescie. Na trasie juz tak nie przeszkadza.

Sam silnik nie sprawia zadnych problemow, kupili 3 latka z przebiegiem 130kkm i po roku dokrecili kolejne 50kkm

Napisano

C3 III :) A51

Ze zdjęć bardzo ładny egzemplarz.

VIN prawdę Ci powie, załatw go :)

Hehhh, tylko cena taka, że nie spotkałem jeszcze za Odrą :) i to w uboższych wersjach :) 7000 Euro i nic mniej :)

Fakt, że nigdzie nie napisane "bezwypadkowy", bo "nieuszkodzony" to już nie to samo :)

I pytanie, jak ?

od "osoby prywatnej" nie zapłacisz US 2% ???

Napisano

Hehhh, tylko cena taka, że nie spotkałem jeszcze za Odrą :) i to w uboższych wersjach :) 7000 Euro i nic mniej :)

Krajowe egzemplarze tez bizej 30kPLN i to nie zawsze Exclusive ;)

Przegladalem jakis czas temu jak szukalem auta dla :piekna:

Napisano
  • Autor

dzięki za odpowiedzi, nie chodzi konkretnie o ten egzemplarz, a raczej o tak wyposażony. Trochę zmartwiły mnie komentarze nt silnka (@Maciej__) bo w benzynowe za bardzo mi nie podchodzą (VTi) i chyba tylko diesle w tym aucie mają dobre opinie. Wyposażenie bije na głowę konkurencję, a auto w tej wersji wygląda świetnie. 

Ten sprzedający to na pewno handlarz,  a auto na pewno z jakimiś przygodami. Nie będę go sprawdzał. Mówicie, że za takie auto trzeba dać min. 30kPLN?

Napisano

dzięki za odpowiedzi, nie chodzi konkretnie o ten egzemplarz, a raczej o tak wyposażony. Trochę zmartwiły mnie komentarze nt silnka (@Maciej__) bo w benzynowe za bardzo mi nie podchodzą (VTi) i chyba tylko diesle w tym aucie mają dobre opinie. Wyposażenie bije na głowę konkurencję, a auto w tej wersji wygląda świetnie. 

Ten sprzedający to na pewno handlarz,  a auto na pewno z jakimiś przygodami. Nie będę go sprawdzał. Mówicie, że za takie auto trzeba dać min. 30kPLN?

Odpal sobie mobile.de i sprawdz ceny :ok:

Wersji 1.6HDI Exclusive w PL to sie pewnie za duzo nie sprzedalo bo kosztowalo to tyle co kompakt ;]

Odnosnie silnika to jest tylko moja opinia, musisz sie przejechac i ocenic. Ja ogolnie nie jestem fanem diesli, szczegolnie w tak malych autach.

Napisano
  • Autor

Odpal sobie mobile.de i sprawdz ceny :ok:

Wersji 1.6HDI Exclusive w PL to sie pewnie za duzo nie sprzedalo bo kosztowalo to tyle co kompakt ;]

Odnosnie silnika to jest tylko moja opinia, musisz sie przejechac i ocenic. Ja ogolnie nie jestem fanem diesli, szczegolnie w tak malych autach.

miałem fabię I 1.9 TDI i Bravo I 1.9 JTD więc wiem o czym piszesz, jednak miałem nadzieję, że 1.6 HDI ma już dużo wyższą kulturę pracy

Napisano

wez sie przejedz, mi sie podobalo w C3 Picasso jak ten motor pracuje ;)

Napisano

miałem fabię I 1.9 TDI i Bravo I 1.9 JTD więc wiem o czym piszesz, jednak miałem nadzieję, że 1.6 HDI ma już dużo wyższą kulturę pracy

nie porównuj pracy TDi w fabii do żadnego HDi :)

to pierwsze to chodzi jak młockarnia na wolnym powietrzu :)

Zresztą i JTD z Brawo to również odległa generacja Diesela :)

Napisano

Niestety ale mało pojemne diesle chodzą jak sieczkarnia np. 1.3 Mjtd, 1.4,1.6 16V Hdi , 1.2,1.4 TDI 

Napisano

Niestety ale mało pojemne diesle chodzą jak sieczkarnia np. 1.3 Mjtd, 1.4,1.6 16V Hdi , 1.2,1.4 TDI

HDi przy TDi to jak benzyna przy diesel ;) zwłaszcza pierwszy rozruch na dużym mrozie ;)

Napisano

Przejedz sie tym autem bo dla mnie diesel w aucie klasy B to kiepska opcja.

Tesciowe maja C4 IIgen z 1.6HDI i wibracje i halas sa denerwujace, szczegolnie jak jezdzisz po miescie. Na trasie juz tak nie przeszkadza.

Sam silnik nie sprawia zadnych problemow, kupili 3 latka z przebiegiem 130kkm i po roku dokrecili kolejne 50kkm

Nie potwierdzam informacji o hałasie i wibracjach ani z mojego P308 (92KM) ani z brata C4 (110KM).

Powiedziałbym nawet, że jak na diesla te silniki są bardzo kulturalne. Wyciszenie lepsze niż w benzynowych kompaktach, którymi wcześniej jeździłem.