Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Bardzo pilne do znawców Volvo

Featured Replies

Napisano

Jutro jade obejrzeć to auto dla koleżanki. Niestety nie udało mi się jej namówić na A3 ani BMW 1 , więc takie coś wybraliśmy.

Warunki - pakiet r-desing, full opcja i fajne fotele. Na inny C30 byśmy nie spojrzeli bo "zwykłe" są smutne... Auto dla kobiety musi wyglądać i to jest główny warunek.

Strach trochę ze diesel. Co to za silnik i czy bardzo zły jest ???

Przebieg nas nie interesuje bo wiadomo ze cofnięty, nie wnikamy i nie będziemy sprawdzac, ale ma być bezwypadek i to sprawdzimy dokładnie. Tylko czy nie strach brać tego 1.6 D  ?

http://otomoto.pl/oferta/volvo-c30-1-6d-120-km-tuning-wersja-rdesign-szwajcar-skora-manual-ID6ygSF7.html

Napisano

@@Jay

Polecilbym diesla 2,0 albo d5 2,4 /bardzo ciezki do znalezienia/

1,6 slaby cos kole 106 KM i paliwożerny :no:

Trochu za drogo :no:

Napisano
  • Autor

@@Jay

Polecilbym diesla 2,0 albo d5 2,4 /bardzo ciezki do znalezienia/

1,6 slaby cos kole 106 KM i paliwożerny :no:

Trochu za drogo :no:

Dieslem 2.0 w V50 jezdzilem i był super, a jak z awaryjnością tego 1.6 ?

Chyba i tak odpuścimy to auto wlasnie ze względu na ten silnik...

Napisano

Dieslem 2.0 w V50 jezdzilem i był super, a jak z awaryjnością tego 1.6 ?

Chyba i tak odpuścimy to auto wlasnie ze względu na ten silnik...

Z tego co wiem to chłopaki na VF. raczej go nie polecają :no:

Tak jak pisałem wcześniej jak diesel to 2,0 albo 2,4D5 :ok:

Napisano
  • Autor

Z tego co wiem to chłopaki na VF. raczej go nie polecają :no:

Tak jak pisałem wcześniej jak diesel to 2,0 albo 2,4D5 :ok:

W sumie to i tak go obejrze bo daleko nie mam ;)

Napisano

W sumie to i tak go obejrze bo daleko nie mam ;)

Pewnie :ok:

No i jeszcze słynny dpf :facepalm:

Napisano

Jay , handlujesz autami i nie wiesz,że w Volvo 1.6 to poprostu Peugotowskie HDI, ten silnik chyba znasz.

Napisano

Jay , handlujesz autami i nie wiesz,że w Volvo 1.6 to poprostu Peugotowskie HDI, ten silnik chyba znasz.

2,0 D to też hdi PSA deko poprawione przez volvo  :ok:

Napisano
  • Autor

Nie wiedziałem ze to ten :)

Wracajac do tematu - auto obejrzałem na zywo - tragedia ;] dzięki za wątek ;]

Napisano

Gdyby tak było to nie byłoby problemu. Ten silnik w jakimś stopniu został "popeawiony" przez Forda i w fordach się często sypie, a w Francuza nie.

Na plus dynamika, kultura pracy i niesamowicie niskie spalanie. Na minus problemy ze smarowaniem i uszkodzenia panewek

Napisano

Gdyby tak było to nie byłoby problemu. Ten silnik w jakimś stopniu został "popeawiony" przez Forda i w fordach się często sypie, a w Francuza nie.

Na plus dynamika, kultura pracy i niesamowicie niskie spalanie. Na minus problemy ze smarowaniem i uszkodzenia panewek

To jakie to spalanie jak niesamowicie niskie Twoim zdaniem ? :hmm:

Ja mam paru kumpli co mają w volvach te silniki i spalnie  jest porównywalne z 2,0D a moc prawie 30 KM nizsza,nie wspominając dynamice a raczej jej braku !  :skromny:

Napisano

To jakie to spalanie jak niesamowicie niskie Twoim zdaniem ? :hmm:

Ja mam paru kumpli co mają w volvach te silniki i spalnie jest porównywalne z 2,0D a moc prawie 30 KM nizsza,nie wspominając dynamice a raczej jej braku ! :skromny:

Średnia z tankowan na dystansie 13 tys km wyszła mi 5.58 l/100 km. Ma co składały się codzienne do pracy po 3 km w każdą stronę przez samo centrum Krakowa, cotygodniowa trasa z krk na Śląsk( spalanie między 4.0, a 4.5). Jazda po Krakowie. Wyjazd na wakacje prawie 2000 km (w jedna stronę 4.9 powrót 5.3).

Focus 2 kombi 2006 rok. Silnik zakończył żywot w wyniku zatarcie panewek przy przebiegu 170 kkm.

Dla porównania focus 2 fl htch 1.6 100 km średnio pali o 2 l więcej.

Napisano

Średnia z tankowan na dystansie 13 tys km wyszła mi 5.58 l/100 km. Ma co składały się codzienne do pracy po 3 km w każdą stronę przez samo centrum Krakowa, cotygodniowa trasa z krk na Śląsk( spalanie między 4.0, a 4.5). Jazda po Krakowie. Wyjazd na wakacje prawie 2000 km (w jedna stronę 4.9 powrót 5.3).

Focus 2 kombi 2006 rok. Silnik zakończył żywot w wyniku zatarcie panewek przy przebiegu 170 kkm.

Dla porównania focus 2 fl htch 1.6 100 km średnio pali o 2 l więcej.

No to ja na trasie schodziłem poniżej 5 [4,8 ,4,9]w v50 2,0d a po miescie 6 to norma :ok:

Auto nadal w rodzinie i osiągu bardzo porównywalne pod nowym kierowcą :ok:

Aktualny przebieg to ok 230kkm :skromny: