Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podklad pod panele

Featured Replies

Napisano
Jakie macie spostrzezenia na temat podkladu pod panele podlogowe? 

Musze wybrac cos co bedzie mialo niezle przewodnictwo cieplne i tlumilo stukanie...

Ogolnie widze, ze tendencja jest taka, ze im drozej tym lepiej, ale zastanawiam sie gdzie lezy rozsadny stosunek jakosci do ceny :hmm:

Panele to najprawdopodobniej srednia polka (Egger).

Napisano
  • Autor
Mam rowno :ok:

Jakiej gumy? Chodzi Ci o jakies panele co maja gume podklejona fabrycznie?

Napisano

Podkład kwarcowy.

Mam w całym mieszkaniu. Mam ogrzewanie podłogowe.

Co ktoś przychodzi to pyta czy to napewno panele bo nic nie stuka.

Panel to wiparqet z vfuga i struktura drewna.

Napisano
  • Autor

Podkład kwarcowy.

Mam w całym mieszkaniu. Mam ogrzewanie podłogowe.

Co ktoś przychodzi to pyta czy to napewno panele bo nic nie stuka.

Panel to wiparqet z vfuga i struktura drewna.

No wlasnie to stukanie mnie najbardziej drazni przy panelach :oslabiony: Pamietasz moze dokladny model Twojego podkladu? 

A na marginesie - jak sie sprawdza V fuga przy codziennym uzytkowaniu? 
Napisano

Jakie macie spostrzezenia na temat podkladu pod panele podlogowe? 
Musze wybrac cos co bedzie mialo niezle przewodnictwo cieplne i tlumilo stukanie...

Ogolnie widze, ze tendencja jest taka, ze im drozej tym lepiej, ale zastanawiam sie gdzie lezy rozsadny stosunek jakosci do ceny :hmm:
Panele to najprawdopodobniej srednia polka (Egger).

Pisałem Ci już chyba tylko kwarcowy. Pół środków niestety nie ma. Też szukałem, chciałem coś tańszego, ale jak się wczytasz w szczegóły to te deko droższe są jedynie grubsze. Ja mam panele 12mm + 2mm podkladu kwarcowego i większość osób myśli że jest to przyklejona deska, bo trudno ją odróżnić.

Napisano
  • Autor

@ A nie wiem czy mi o tym wspominales, mozliwe ze tak :ok: 

Pamietasz, ktorego producenta podkladu wybrales? Czy to juz ma drugorzedne znaczenie i kazdy kwarcowy da rade? :hmm:
Napisano

Ja też mam 2 mm jak Sheriff i zero stukania.

Ja mam jakiś z ruckzucka bo tam też panele brałem.

Vfuga spoko, tylko odkurzacz stuka jak się w poprzek odkurza ;-)

Napisano

@ A nie wiem czy mi o tym wspominales, mozliwe ze tak :ok:

Pamietasz, ktorego producenta podkladu wybrales? Czy to juz ma drugorzedne znaczenie i kazdy kwarcowy da rade? :hmm:

Ja kupowałem tutaj:

http://www.matykwarcowe.pl/

Jeden z producentów paneli (z D) tez proponował kwarcowe, nie pamiętam nazwy ale były droższe.

Napisano
  • Autor

Ja kupowałem tutaj:

http://www.matykwarcowe.pl/

Jeden z producentów paneli (z D) tez proponował kwarcowe, nie pamiętam nazwy ale były droższe.

O wlasnie wczoraj trafilem na te sama stronke i Selit-Pro - czyli mowisz, ze nic tanszego o podobnych wlasciwosciach nie znalazles? Wszystko OK z zakupami w tym sklepie? :)

Napisano

Jak bierzesz z montażem to wychodzą taniej te maty bo masz 8% VAT.

A ja za 2mm podobnie jak za selity placilem. Teraz każdy większy sklep to ma.

Napisano
  • Autor

Pewnie bede bral z montazem :ok: Zobacze co ma w ofercie sklep, ktory mam na oku :) ale dobrze wiedziec co mozna przez neta kupic :)

Napisano

Jak bierzesz z montażem to wychodzą taniej te maty bo masz 8% VAT.

A ja za 2mm podobnie jak za selity placilem. Teraz każdy większy sklep to ma.

oj nie każdy, byłem w 10-12 miejscach,  to w jednym tylko słyszeli nt. Inni robili tak 8] , i odpowiadali: mamy piankę taką i taką, mamy korek, mamy cos ala tektura, itd. Panele kupilem w swiat paneli, bo mieli ceny jak z allegro i gratis montaz. Oczywiscie mimo tego swiatu czyli sieci sklepow tez nie slyszeli o  takich podkladach ;]. Za to powiedzieli, ze zeby montaz byl gratis to musze u nich kupic podklad :(  ... za coś koło 1zł/m2 :phi: , wziąłem do zaslania podlog przy malowaniu ;)

Napisano

No To w ruckzuck mają :-D mam to szczęście że mieli jedyne panele które mi się podobały :-D

Napisano

Ja też nie znoszę tego dźwięku. Położyłem korek i to był dobry wybór.

Napisano

Ja też nie znoszę tego dźwięku. Położyłem korek i to był dobry wybór.

Korek się średnio nadaje przy grzanej posadzce.

Napisano

A do nowego mieszkania w bloku na 1p co byście wybrali korek czy kwarc, czy warto jest dopłacać do podkładu kwarcowego?

Napisano

A do nowego mieszkania w bloku na 1p co byście wybrali korek czy kwarc, czy warto jest dopłacać do podkładu kwarcowego?

Przyłączę się do pytania, z tym ze u mnie 3p ale to chyba bez znaczenia.
Napisano

Podstawowe pytanie, to jak równa jest podłoga - nie na oko, tylko trzeba porządnie sprawdzić. Jak znam deweloperów, to trzeba dać grubszy podkład, żeby wyrównał.

Napisano

Podstawowe pytanie, to jak równa jest podłoga - nie na oko, tylko trzeba porządnie sprawdzić. Jak znam deweloperów, to trzeba dać grubszy podkład, żeby wyrównał.

Mam nadzieję że będzie równo, na placu boju zastały 3 produkty

selit pro 2mm, http://podlogi24.net/balterio-i-premium-podklad-wyciszajacy-panele-premium-wood-sound-pod-balterio-i-inne-podlogi-panelowe-gr-3mm-o_l_741.html, i http://podlogi24.net/wineo-witex-podklad-2mm-b.dobrze-wyciszajacy-kroki-pod-panele-z-folia-sound-protect-eco-plus-o_l_1523.html

Co wybrać :ogien: , a może wszystko jedno, który z nich.