Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kolory tapicerek Renault

Featured Replies

Napisano

Witam

choroba postępuje i do Clio dołączyła Laguna II ph2.
wiem, że Renault, szczególnie jeśli chodzi o kierownice skórzane, ma dość słabą jakość jeżeli chodzi o jasne wnętrze a w szczególności kierownice.
muszę zmierzyć się z ponownym "przemalowaniem/lakierowaniem" kierownicy, żeby wyglądała po ludzku. w necie znalazłem filmik Gościa, który z powodzeniem robił taką operację w Megane na jasnej kierownicy.

i tu moje pytanie o dobór kolorów. czy Reanult we wszystkich modelach stosowało zbliżony/taki sam kolor jasnych, skórzanych obić?

poniżej zdjęcia jak na teraz wygląda kiera.

post-161637-0-32281100-1466418652_thumb.jpg

post-161637-0-33971800-1466418730_thumb.jpg

Pytanie numer dwa. rączki zamykania też są powycierane. myślę, że czarne też dobrzeby współgrały z wnętrzem. czym pozbyć się nieinwazyjnie tej beżowej powłoki?

post-161637-0-86341900-1466418847_thumb.jpg

Napisano

A opyla Ci się bawić? Obszycie kiery kosztuje chyba coś koło 200 zł.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor

A opyla Ci się bawić? Obszycie kiery kosztuje chyba coś koło 200 zł.

za podobne pieniądze kupię lakier/farbę i szpeje do mycia/zabezpieczania skóry. co zostanie, oprócz lakieru, mogę wykorzystać do zabezpieczenia kiery w clio

Napisano

Oki. Ale taka renowacja chyba nie będzie taka trwała, jak nowa skóra?

Napisano

Obszylbym skora czarna kierownice a boczki kupilbym czarne z innej wersji :)

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano
  • Autor

klamoty do regeneracji zmówione. komplet pt. mydło, wosk i kremy koloryzujące z przesyłką wyniósł mnie 225 złotych. mam nadzieję,że efekt będzie zadowalający. jak nie - obszycie za jakiś rok. nie pierwszy raz będę się uczył wydając kasę.

Chociaż na rączkach chcę przyoszczędzić:) może mi ktoś powiedzieć, czy do ich zdjęcia trzeba zdejmować boczek czy jakoś "od góry" się można dostać?
mam w garażu aceton i benzynę ekstrakcyjną z lekkich rozpuszczalników. będę dziś eksperymentował na małej powierzchni czy tym pójdzie zdjąć warstwę beżu.

Napisano

Za 150 zł znalazłem na allegro kierę w tym kolorze w ładnym stanie. A doszedłem tylko do drugiej strony ogłoszeń.

Napisano

Weź pod uwagę fantastyczną umiejętność robienia zdjęć przez sprzedających na Allegro. ;-)

• 3 tygodnie później...
Napisano

mój pomimo 200tyś przebiegu nie miał takich zniszczeń. ciekawe jaki ma przebieg ten twój sprzęt

Napisano
  • Autor

mój pomimo 200tyś przebiegu nie miał takich zniszczeń. ciekawe jaki ma przebieg ten twój sprzęt

na teraz niby 171000, i jak go prześwietlałem przed zakupem w bazie Renault, na podstawie poprzednich ogłoszeń i wreszcie na tej rządowej stronie, to możliwe że autentyczny.

Zamówione i zrobione. dla mnie jest OK, ale jakbym się lepiej przyłożył - byłoby lepiej. zaczynam testować. na teraz dwa tygodnie po nałożeniu. zużyłem po około 2/3 każedej tubki. ciekawostka-pokryłem tym kremem też uchwyty zamykania - z racji tego, że to plastik, jestem ciekaw kiedy zacznie odłazić :) pokolorowałem też górę podłokietnika. Ładnie odżył kolor.

post-161637-0-81463900-1468238307_thumb.jpg

post-161637-0-65037900-1468238331_thumb.jpg

post-161637-0-41433300-1468238365_thumb.jpg

Napisano

łał, świetnie wyszło, ciekawe jak z trwałością takiej regeneracji