Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam 

Mam pytanie czy ktos mial problemy z zawieszeniem.

U mnie stalo cie cos takiego:

Tam gdzie wahacz jest mocowany to tego elementu na ktorym stoi silnik  ( przepraszam nie wiem jak to si efachowo nazywa ) sroby fabrycznie nie byly dokrecone i sie wyrobily i caly czas od nowosci jest problem ze zbieznoscia.

Zastanawiam sie czy tylko moj czy wszystkie maja taki problem.

Oczywiscie ASO twierdzi ze nei wykonaja naprawy bo ostatni przeglad zrobilem poza ASO. A zeby bylo smieszniej zglaszalem to 4 razy pierwszy raz po 3 miesiacach od zakupu i nie mogli sobie poradzic, jak pojechalem na przeglad ostatni poza ASO w ciagu 5 sek znaleziono problem.

Pozdrawiam

post-195829-0-03920000-1467382187_thumb.jpg

post-195829-0-09872200-1467382245_thumb.jpg

post-195829-0-31456900-1467382328_thumb.jpg

post-195829-0-84395800-1467382410_thumb.jpg

Napisano

Dorób sobie tulejki centrujące, pewnie na polskich forach mało znajdziesz, szukaj pod nazwą "rigid collar".

Na śrubach ramy pomocniczej generalnie jest niewielki luz (otwory w sankach są większe niż średnica śruby). Kilka osób na forum Hondy chwaliło rozwiązanie za pomocą tulejek, bo i zbieżność później jest lepiej ustawić i prowadzenie delikatnie też się poprawia.

Tu masz takie tulejki:

http://k-system.pro/produkt/rigid-collar-tulejki-przedniej-ramy-pomocniczej/

I obrazek pokazujący jaki luz tam jest.

Napisano

Ja bym kupił używaną ramę pomocniczą w dobrym stanie, zmienił i dobrze dokrecił, zawsze jak masz chęci możesz sobie zrobić ekspertyzę czemu to się tak zuzyło i walczyć z ASO.

No i potwierdza się fachowość ASO kontra heniek ze stodoły, ja od zawsze wybieram to drugie i wtedy to wszystko chodzi jak trzeba

Napisano

Ja bym kupił używaną ramę pomocniczą w dobrym stanie, zmienił i dobrze dokrecił, zawsze jak masz chęci możesz sobie zrobić ekspertyzę czemu to się tak zuzyło i walczyć z ASO.

No i potwierdza się fachowość ASO kontra heniek ze stodoły, ja od zawsze wybieram to drugie i wtedy to wszystko chodzi jak trzeba

Napisano

Jest mozliwosc zastosowania nito-nakretki? Jezeli tak wkrecic taka i obspawac.

Napisano
  • Autor

Wszystko ok z tymi tulejami, nakretkami itd. Jest tylko jeden problem po wsadzeniu w rozwalony otwor jak stwierdzic gdzie jest orginalne polozenie sroby???

Przeciez moze byc 5 mm w prawo,lewo.

Napisano

Nowe śruby plus większe podkładki i tyle :skromny:

no nie bardzo , zobacz jakie ma ''wyruchane'' otwory w sankach , sanki do wymiany jak już wspomniano

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Mam pytanie czy ktos wie ile take sanki kosztuja i jak mozna je zamowic.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wiec 
Sytuacja sie wyjasnila, napisalem maila do Hyundai españa i w ciagu trzech godzin zadzwonili zeby wskazac nam inny dogodny serwis ktory nam odpwoiada. Po 3 dniach zadzwonili ze czekaja na wycene z tego wskazanego serwisu. Po kolejnych 4 dniach zadzwonil serwis ze maja autoryzacje na naprawe w ramach gwaracji. Czekam tylko az dojda do nich czesci i jade na wymiane. 
Pozdrawiam 

PS. 
To ze wczesniej twierdzili ze stracilam gwarancje okazalo sie interpretacja ASO a nie Huyndaia.

Napisano

Wiec 

Sytuacja sie wyjasnila, napisalem maila do Hyundai españa i w ciagu trzech godzin zadzwonili zeby wskazac nam inny dogodny serwis ktory nam odpwoiada. Po 3 dniach zadzwonili ze czekaja na wycene z tego wskazanego serwisu. Po kolejnych 4 dniach zadzwonil serwis ze maja autoryzacje na naprawe w ramach gwaracji. Czekam tylko az dojda do nich czesci i jade na wymiane. 

Pozdrawiam 

PS. 

To ze wczesniej twierdzili ze stracilam gwarancje okazalo sie interpretacja ASO a nie Huyndaia.

Czasem warto podrążyć temat w aso

Napisano
  • Autor

Czasem warto podrążyć temat w aso

No wlasnie nie w ASO, trzeba bylo napisac do Hyundaia España. ASO wlasnie umywalo rece i twierdzilo ze przedstawicielstwo Hyundaia na Hiaszpanie nie uznaje naprawy, a jak sie okazalo przedstawicielstwo nic na ten temat nie wiedzialo.

Napisano

Podejrzewam, że narobiłeś smrodu temu ASO i bardzo dobrze. :ok:

PS. To Hyundai PL podpada pod centralę w Hiszpanii?

Napisano
  • Autor

Podejrzewam, że narobiłeś smrodu temu ASO i bardzo dobrze. :ok:

PS. To Hyundai PL podpada pod centralę w Hiszpanii?

Czemu Hyundai PL??? Ja mieszkam w ES.

Napisano

Czemu Hyundai PL??? Ja mieszkam w ES.

A skąd mamy to wiedzieć? Wystarczy wpisać w profilu lokalizację...

Napisano
  • Autor

A skąd mamy to wiedzieć? Wystarczy wpisać w profilu lokalizację...

Przepraszam ze nie wpisalem. Juz sie poprawilem.

Napisano

No i teraz wszystko wiadomo, swoją drogą fajnie że udało Ci się tak z importerem załatwić. W PL nawet Mercedes wypiął się na babkę która kupiła SLS'a, bo skrzynia jej szarpie, a oni nie chcą jej wymienić. :chory: Przy tym prestiżu powinni na własny koszt wymienić i nie bziakać.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

WItam

Wiec zgodnie z umową informuje jak się skonczyło.

Wiec we wtorek zadzwonili z salonu w Cartagenie że mają części i mogę przyjechać.

Wczoraj o 9 odstawiłem samochód gdzie czekał gotowy nowy ( przebieg 8000 km ) i30 jako autko zastepcze. Kwota za wynajem na czas trwania naprawy 0€.

Dzisiaj o 11 odebrałem samochodzik.

Wymienieono ramę pomocnicza inni nazywaja to sankami ), wahacze i wszystkie śruby jake przy tym były. Zrobiono zbieżnośc i teraz wszystko jest OK.

Z tego co mi powiedziano cześć ma zostać wysłana do centrali a nie kompetentny serwis dostanie po uszach juz maja zarządzona kontrole.

Pozdrawiam

Edytowane przez conejo

Napisano

No to pelny sukces. Szkoda ze u nas klienta traktuja jak zlo konieczne w takich sprawach.

Napisano

No to pelny sukces. Szkoda ze u nas klienta traktuja jak zlo konieczne w takich sprawach.

nie do końca, ja kiedyś podobną jazdę zrobiłem ASO OPLA w Bydgoszczy, po wielu nieudanych rozmowach poszedł mail do GM Europe i po kilku dniach sami do mnie dzwonili ze już umieją i mogą