Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znikające ciśnienie oleju, dziwne dźwięki - jakiś środek?

Featured Replies

Napisano

Zaczyna się kończyć silnik. Przy niskich obrotach na rozgrzanym silniku zaczęła się zapalać kontrolka ciśnienia oleju. Zmiana oleju na nieco gęstszy nie przyniosła porpawy. Znacie jakiś środek, który pomógłby do końca sezonu, ale nie w postaci zagęszczacza typu Moto Doctor, tylko coś innego?

Napisano

wg mnie trzeba by najpierw sprawdzić czujnik - czy nie daje fałszywych wskazań, pompę oleju i kanały olejowe, bo może jednak silnik ma jeszcze życie przed sobą

A olej to jaki wlałeś i jaki silnik - ten z podpisu ?

10w60 już był ?

Napisano
  • Autor

10W-40 jakiś semi jest. Czujnik raczej żyje, kontrolka obajwiła się razem z dźwiękami i obawiam się, że przygrzało, jeśli nie obróciło panewkę. Ale nie chcę inwestować w nowy motor, a dociągnąć na tym do końca sezonu.

Napisano

10W-40 jakiś semi jest. Czujnik raczej żyje, kontrolka obajwiła się razem z dźwiękami i obawiam się, że przygrzało, jeśli nie obróciło panewkę. Ale nie chcę inwestować w nowy motor, a dociągnąć na tym do końca sezonu.

Moze byc ciezko. Jezeli juz takie objawy sa. Moze warto zrzucic miske i zrobic ogledziny jak panewki wygladaja. Bo moze jest jeszcze szansa na wyniane panewek bez szlifu.

Napisano

Za mało po W... Zalej jakiegoś rejsinga, 10W60...

Jeśli filtr i pompa jest ok, to zapewne panewki... 

Napisano
  • Autor

Koniec rumakowania.... Panewki porysowane, wał w miarę...

post-130203-0-93840500-1467581482_thumb.jpg