Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne swiatlo hamowania nie dziala - zarowka OK..

Featured Replies

Napisano

GM Sie zawsze psuje [emoji35] 11pm w robocie, deszcz leje a tu nagle odkrylem Ze mi tylne swiatlo 'Stop' Po jednej stronie nie dziala... [emoji107]

Sprawdzilem zarowke- jest ok, sa zintegrowane- swiatla/ stop [emoji848]

Wiec albo styki gdzies albo...

No wlasnie co? Pomysly ...

Czy swiatla stop maja jeden bezpiecznik czy dwa?

^}*}£~^{ GM...

65ea997bcd97f18cf7ce433c5cb88eb4.png

Aaaa odkrylem bo mi Sie czerwono-niebiesko z tylu zrobilo [emoji601] i mi powiedzial Ze nie dziala [emoji61]...

41dea6f46a16d3c5aa7937cceac9c2ac.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

nagle odkrylem Ze mi tylne swiatlo 'Stop' Po jednej stronie nie dziala...

Sprawdzilem zarowke- jest ok, sa zintegrowane- swiatla/ stop

W konstrukcjach mi znanych jest jeden bezpiecznik na wszystkie STOP-y. Masz w tym wynalazku tylko dwa STOP-y?

Skoro żarówka OK (sprawdziłeś, czy tak "na oko"?), pozostaje zmierzyć, czy w oprawce pojawia się napięcie. Jeśli nie - musisz szukać, jeśli tak - możliwy jest brak/słaby styk żarówka - oprawka -> do poprawy.

Napisano

Wymien żarówkę, moze tylko wygląda na dobrą

Napisano
  • Autor

Wymien żarówkę, moze tylko wygląda na dobrą

Jest dobra bo swieci... [emoji848]

Napisano
  • Autor

W konstrukcjach mi znanych jest jeden bezpiecznik na wszystkie STOP-y. Masz w tym wynalazku tylko dwa STOP-y?

Skoro żarówka OK (sprawdziłeś, czy tak "na oko"?), pozostaje zmierzyć, czy w oprawce pojawia się napięcie. Jeśli nie - musisz szukać, jeśli tak - możliwy jest brak/słaby styk żarówka - oprawka -> do poprawy.

Wlasnie tego Sie obawialem, Ze jest jeden, I skoro lewa dziala to Nie bezpiecznik....

5 am a Ja zmieniam lewa z prawa... Ten Sam efekt [emoji107]

Chyba ide na kawe I sniadanie I podrzuce auto do dealer a niech Sie bawia... [emoji35]

Sprawdzilem szybko V i C i mam wychodzace ale juz Nic z tylu... Wyglada na kable...

^}+}}^{ ciekawe ile tak jezdze ⚠️[emoji107]

Napisano
  • Autor

The end - 5 min I Sie cos nowego nauczylem- tyl Ma tak zwane 'double filament globes' czyli jedna zarowka na stop/swiatla. [emoji613][emoji614]

I mimo Ze jedna strona swieci to druga nie...

Niby prosta rzecz a nie wiedzialem [emoji79]⚠️

83b75778b4aa3526048dfc825e77696c.jpg

cf8d624ac90385a705aab8dd71e2cbfb.jpg

Napisano

żarówka dwużarnikowa... teraz dopiero doczytałem że masz zintegrowane stop/światła. Zaraz przyjdzie marek i cię wyśmieje że masz żarówki a nie LEDy

Napisano
  • Autor

żarówka dwużarnikowa... teraz dopiero doczytałem że masz zintegrowane stop/światła. Zaraz przyjdzie marek i cię wyśmieje że masz żarówki a nie LEDy

#$%^&*()__)(*&^ ty wiesz jak po  24h na nogach i bawieniu sie w 'V' i "i" i sprawdzaniu calego kabla sie czlowiek czuje, kiedy w koncu wymyslil  :facepalm:  ze rozwiazanie jest banalnie proste  :hehe:  ;l  i wymaga 30sec z srubokretem i $5 za zarowke  :facepalm: 

Czuje sie jak ... idiota - :skromny:  - patrzylem na ta $%^&*()(*&^ zarowke cala noc, i robiac inne rzeczy jak praca - i nie wymyslilem przez 9h :hehe:;l  - dopiero kiedy sloneczko zaswiecilo, popatrzylem dobrze na zarowki jeszcze raz ... i zaczalem sie smiac :facepalm:

Napisano

cóż bywa ;) gdbyś po podmianie stron lewa/prawa mial kogoś kto wciśnie stop pewnie byś szybciej do tego doszedł :]

Napisano

The end - 5 min I Sie cos nowego nauczylem- tyl Ma tak zwane 'double filament globes' czyli jedna zarowka na

Hehe mówiłem zmien zarowke ;]

Stary chlop, po bushu jeździ, do kangurow strzela, a dwużarnikowych żarówek nie zna ;]

Napisano
  • Autor

Hehe mówiłem zmien zarowke ;]

Stary chlop, po bushu jeździ, do kangurow strzela, a dwużarnikowych żarówek nie zna ;]

Przeciez zlozylem publicznie samokrytyke Lenina redner.gif

Przyznalem sie do ID-10-T error :skromny::oki:

Ale dzieki, chyba jak twoj post przeczytalem zaczalem patrzyc jeszcze bardziej :hehe:

Kawa z Krispy Kreme pomogla :skromny:

krispy-kreme-Coffee-Doughnut.jpg

Napisano

The end - 5 min I Sie cos nowego nauczylem- tyl Ma tak zwane 'double filament globes' czyli jedna zarowka na stop/swiatla.

Niby prosta rzecz a nie wiedzialem

Może czas udać się do okulisty...? :hmm:

:phi::hehe:

Napisano

The end - 5 min I Sie cos nowego nauczylem- tyl Ma tak zwane 'double filament globes' czyli jedna zarowka na stop/swiatla. [emoji613][emoji614]

Niby prosta rzecz a nie wiedzialem [emoji79]⚠️

to żeś stary dal ciała :) u nas od czasów 125p każdy takie zna ;)

Napisano

GM Sie zawsze psuje [emoji35] 11pm w robocie, deszcz leje a tu nagle odkrylem Ze mi tylne swiatlo 'Stop' Po jednej stronie nie dziala... [emoji107]

Sprawdzilem zarowke- jest ok, sa zintegrowane- swiatla/ stop [emoji848]

^}*}£~^{ GM...

65ea997bcd97f18cf7ce433c5cb88eb4.png

Aaaa odkrylem bo mi Sie czerwono-niebiesko z tylu zrobilo [emoji601] i mi powiedzial Ze nie dziala [emoji61]...

41dea6f46a16d3c5aa7937cceac9c2ac.png

tak właśnie sobie uświadomiłem, że w obecnym wozidle jeszcze mi się żadna żarówka nie przepaliła :ok:

Napisano
  • Autor

tak właśnie sobie uświadomiłem, że w obecnym wozidle jeszcze mi się żadna żarówka nie przepaliła :ok:

to GM - znaczy jakosc GM - musi cos pasc. Co ciekawe materialy sa IMVHO lepsze niz w Toyota - chyba wszystko jest ostatniolepsze niz Toyota :hehe: ale po zrobionych 14k km wszystko skrzypi :facepalm:   - gdyby nie to ze to moje taczki do pracy to bym narzekal. Takto kazdy dzien bez auta mnie kosztuje, = nie oplaca mi sie narzekac :no:

No i V8 i radio zaglusza wszystko, ale Q jest naprawde srednia ... :hmm:  Nawet zarowki po $5 sie psuja ;l

Napisano
  • Autor

to żeś stary dal ciała :) u nas od czasów 125p każdy takie zna ;)

nie mialem 125 dlategopewnie :klaun: = dla mnie nowosc  :hmm:  

Napisano
  • Autor

Może czas udać się do okulisty...? :hmm:

:phi::hehe:

:oki:  juz bylem pare tygodni temu, kupe $$$ zostawilem :no: - chyba sie nalezalo doksztalcic ze zarowki maja dwa w jednej  ;] ... No i sie doksztalcilem  :skromny:  - tylko okolicznosci malo komfortowe  ;] 

Napisano
  • Autor

cóż bywa ;) gdbyś po podmianie stron lewa/prawa mial kogoś kto wciśnie stop pewnie byś szybciej do tego doszedł :]

podmienilem :hmm:  -  i tak w koncu kable sprawdzilem - to sprawilo ze zaczalem sie zarowce przygladac DOKLADNIEJ :facepalm::hehe:  ... i wybuchlem smiechem :phi:

Ale tlumacze sie tez dlaczego: glupia sygestia :facepalm:  czyli GM hak wstawilo pare dni temu i od razu zakladalem ze musieli gdzies cos  %^&*&^c jak hak podlaczyli ... :chipsy:

42.jpg

Napisano

Lepiej niech nie działa, niż działa ciągle.

Przed chwilą jechałem kolejny raz za królową lawet (Laguna) z ciągle palącymi się stopami (trzema) :facepalm: . Ja rozumiem, że kierowca tego nie widzi, ale coś w tym aucie jest poknocone, bo to nie pierwsze Reno z takim problemem :(

Napisano

Przed chwilą jechałem kolejny raz za królową lawet (Laguna) z ciągle palącymi się stopami (trzema) :facepalm: .coś w tym aucie jest poknocone, bo to nie pierwsze Reno z takim problemem :(

Może kierownik ma szerokie podeszwy i naciska gaz i hamulec jednocześnie? :hmm:    :hehe:

Napisano

Lepiej niech nie działa, niż działa ciągle.

Przed chwilą jechałem kolejny raz za królową lawet (Laguna) z ciągle palącymi się stopami (trzema) :facepalm: . Ja rozumiem, że kierowca tego nie widzi, ale coś w tym aucie jest poknocone, bo to nie pierwsze Reno z takim problemem :(

mam 2 reno i w żadnym ten problem, za to z golfa pamiętam jak czujnik stopu się rozsypał i takie cuda się działy :hehe: Mogłeś chłopu powiedzieć, bo faktycznie nie wie co się z tylu auta dzieje  :skromny: