Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC - nowa (pierwsza) polisa dla 18-o latka :)

Featured Replies

Napisano

Hej

wiecie gdzie można nabyć drogą wykupienia najtańszą polisę OC dla nowego kierowcy?

Jak zobaczyłem stawkę OC na wyszukiwarce to parskało mi się ze śmiechu.

Robiłem symulacje dla różnych aut ale powiedzmy niech to będzie vw polo 2004r. 5D 1.2 benzyna. (wartość coś koło 8kzł.)

Napisano

Hej

wiecie gdzie można nabyć drogą wykupienia najtańszą polisę OC dla nowego kierowcy?

Robiłem symulacje dla różnych aut ale powiedzmy niech to będzie vw polo 2004r. 5D 1.2 benzyna. (wartość coś koło 8kzł.)

Jeżeli młody jest samodzielnym posiadaczem pojazdu to będzie bardzo drogo.

Jeżeli młody jest współwłaścicielem pojazdu a drugim jest ktoś kto ma zniżki to będzie drogo.

Liberty bierze do OC tego gorszego z pary więc odpada.

A widzę, że jesteś z Krk mogę podać Ci namiary to będzie konkretniej.

M.

Napisano
  • Autor

Jeżeli młody jest samodzielnym posiadaczem pojazdu to będzie bardzo drogo.

Jeżeli młody jest współwłaścicielem pojazdu a drugim jest ktoś kto ma zniżki to będzie drogo.

Liberty bierze do OC tego gorszego z pary więc odpada.

A widzę, że jesteś z Krk mogę podać Ci namiary to będzie konkretniej.

M.

na chwilę obecną jest to teoretyczne rozważanie co by było gdyby kupić kolejny samochód....

chyba będzie trzeba kupić skuter pod zniżki

Napisano

Hej

Spróbuj TU i TU jednak najtaniej to młodego dopisać do siebie i niech mu lecą zniżki.

Napisano

na chwilę obecną jest to teoretyczne rozważanie co by było gdyby kupić kolejny samochód....

chyba będzie trzeba kupić skuter pod zniżki

Jest to  jakieś rozwiązanie.

Przy założeniu zamieszkania w Krk i współwłaściciela ze zniżkami to 1500 PLN W PZU inne wychodziły spor drożej.

Napisano
  • Autor

najtaniej to młodego dopisać do siebie i niech mu lecą zniżki.

YcD i Rank wychodzi w granicach 3kzł....a może być 3-ch i więcej właścicieli wpisanych w dowód ?  :)

Edytowane przez dodomela

Napisano

YcD i Rank wychodzi w granicach 3kzł....a może być 3-ch i więcej właścicieli wpisanych w dowód ?  :)

Może. Najwięcej jak się spotkałem to 4 właścicieli jednego pojazdu.

Napisano

Hej. Mlody dostanie wszystkie zwyzki jakie sa mozliwe, za wiek, staz, za pierwsze OC. Wiec tanio nie bedzie i to w roznych TU

Napisano

Może. Jak wszędzie wychodzi dużo, to samochód na siebie a na młodego skuter i już,

Napisano

zniżki ze skutera lub przyczepki nie przechodzą na samochód, bardzo dawno temu tak było, ale od długiego czasu jest inaczej

Napisano

zniżki ze skutera lub przyczepki nie przechodzą na samochód, bardzo dawno temu tak było, ale od długiego czasu jest inaczej

:hmm:  z przyczepki to wiem, bo sama przyczepka nigdzie nie pojedzie bez holownika, zatem zasadne, ale ze skutera?Jesteś pewien?

Napisano

jestem,  specjalnie kupiłem skuter w tym celu i sie rozczarowałem jak ubezpieczałem pierwszy raz auto. sprawdziłem u wielu ubezpieczycieli i finalnie pisałem darowizne auta na brata.

Napisano

:hmm: z przyczepki to wiem, bo sama przyczepka nigdzie nie pojedzie bez holownika, zatem zasadne, ale ze skutera?Jesteś pewien?

to się zmieniło kilka lat temu bo było wykorzystywane właśnie do nabijania zniżek.

Napisano
  • Autor

to się zmieniło kilka lat temu bo było wykorzystywane właśnie do nabijania zniżek.

a motor?

Napisano

a motor?

TU nie mają w temacie przenoszenie zniżek spójnej polityki więc ciężko jednoznacznie odpowiadać, najlepiej spytać w jakiejś multiagencji.

Napisano

taki cytat mam:

Ale odkąd firmy opierają wyliczenia składek na bazie UFG, nie sprawdzają na jaki pojazd polisa OC czy AC była wykupiona. Liczy się tylko, że BYŁA – tak jest w Warcie, Generali, HDI, Hestii, MTU i w innych dużych firmach ubezpieczeniowych.
Nie wiem jakie TU reprezentujesz, ale teraz większość firm honoruje zniżki z przyczepki, motoroweru, ciągnika rolniczego itp na OC samochodu osobowe i to nie jest kwestia, czy ja klientowi je dam czy nie, ale po prostu sam system łącząc się z bazą UFG, weryfikuje przebieg zapisany w tej bazie i przydziela w związku z nim zniżki za bezszkodowość.

to jak to jest w końcu?

OC na pojazd "przyczepa lekka" nie wystarczy do nabijania zniżek?

Napisano

Mała aktualizacja-PZU zniżki lecą również z przyczepki  :palacz:  :old:  Oczywiście ze skutera i z motocykla też, natomiast średnio się opłaca współwłaściciel, bo jest 50% wzwyżki.  :ok:

Kilka lat owszem było, że przyczepki nie honorowali, teraz honorują każdy pojazd zarejestrowany.

Napisano

Mała aktualizacja-PZU zniżki lecą również z przyczepki :palacz::old: Oczywiście ze skutera i z motocykla też, natomiast średnio się opłaca współwłaściciel, bo jest 50% wzwyżki. :ok:

Kilka lat owszem było, że przyczepki nie honorowali, teraz honorują każdy pojazd zarejestrowany.

Dawno mnie ten temat nie dotyczy, ale o powrocie nie słyszałem - dobrze wiedzieć :ok: . Niemniej ciekawe, że się z tych ograniczeń wycofali.

Napisano

Mała aktualizacja-PZU zniżki lecą również z przyczepki  :palacz:  :old:  Oczywiście ze skutera i z motocykla też, natomiast średnio się opłaca współwłaściciel, bo jest 50% wzwyżki.  :ok:

W innych TU jest podobnie czyli ta zwyżka 50 % za młodego... często jest jeszcze większa...