Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka farba tablicowa i magnetyczna?

Featured Replies

Napisano

Oczekuję bardzo dobrego albo doskonałego efektu. Powierzchnia do pomalowania ~2,2m x 1,3m, więc fajnie jakby dało się to pokryć za pomocą jednej puszki farby, bez konieczności otwierania kolejnego opakowania dla pół metra ściany :)

Ile warstw nakładać, aby właściwości magnetyczne były zachowane? (Wieszane będą max. magnesy z wakacji i otwieracz do piwa ;) )

Kolor czorny, jak zwykła tablica.

Wałek jakiś specjalny czy zwykły Anza wystarczy?

Walek-Elon.jpg

Napisano

Ale tylko magnetyczna czy tablicowa też?

Ja mam taka. Powierzchnia mniej więcej podobna. Malowałem podobnym wałkiem welurowym. Warstw położyłem tyle, aż mi się farba skończyła (chyba 5) :lol:. Siła trzymania zależy od grubości farby, którą to pomalujesz i siły magnesów które używasz. Podwójny flutex5 sprawia, że szału nie ma. Ale magnesy lodówkowe, czy plan lekcji na kartce a4 trzymają się bez problemu. Ogólnie - fajna sprawa.

Napisano
  • Autor

Magnetyczna i tablicowa - z tego co na szybko się orientowałem to po prostu trzeba nawalić kilka warstw magnetycznej, a potem na koniec jedną lub dwie tablicowe. A może są farby 2in1?

Napisano

Na allegro znajdziesz 2w1 ale nie wiem na ile skuteczne :)

Napisano

Ja od tablicowej wolalbym taka biala po ktorej mozna zmywalnym flamastrem pisac. Przynajmniej kreda sie nie bedzie kruszyc ;) Tylko nie wiem czy sa takie dedykowane farby, czy tradycyjna olejna wystarczy ;]

Napisano
  • Autor

Ja od tablicowej wolalbym taka biala po ktorej mozna zmywalnym flamastrem pisac. Przynajmniej kreda sie nie bedzie kruszyc ;) Tylko nie wiem czy sa takie dedykowane farby, czy tradycyjna olejna wystarczy ;]

Źle mi się taka kojarzy i już za dużo białego by było w kuchni, trzeba trochę kontrastu dorzucić i lepszy "klimat" ;]

• 5 miesięcy później...
Napisano
Dnia 31.08.2016 o 19:40, DamianB napisał:

Źle mi się taka kojarzy i już za dużo białego by było w kuchni, trzeba trochę kontrastu dorzucić i lepszy "klimat" ;]

DamianB i czym pomalowałeś ? Ile warstw dałeś ?

Znalezłeś może wariant 2w1 ?

Edytowane przez sherif

Napisano

Z tego co wiem to farby 2w1 są do niczego i trzeba osobno. Polecam z Tikkurili

Napisano
  • Autor

DamianB i czym pomalowałeś ? Ile warstw dałeś ?

Znalezłeś może wariant 2w1 ?

Farba kupiona w listopadzie - rustoleum, oddzielnie magnetyczna i tablicowa. Ale jeszcze nie pomalowalem ze względu na niemowlę, bo magnetyczna z tej firmy jest mega śmierdząca i musiałbym wysłać córkę z matką gdzieś na jeden dzień i to najlepiej już w wiosennych temperaturach, bo długo trzeba wietrzyć pomieszczenie.

Rustoleum ze względu na znalezione opinie, najmocniejsza, mniej warstw potrzebne, a na gotowo całość można zrobić w ciągu jednego dnia, bo szybko schnie. Przy innych farbach nawet 2 dni, bo więcej warstw i dłużej schnie każda z nich.
Napisano
18 minut temu, DamianB napisał:

Farba kupiona w listopadzie - rustoleum, oddzielnie magnetyczna i tablicowa. Ale jeszcze nie pomalowalem ze względu na niemowlę, bo magnetyczna z tej firmy jest mega śmierdząca i musiałbym wysłać córkę z matką gdzieś na jeden dzień i to najlepiej już w wiosennych temperaturach, bo długo trzeba wietrzyć pomieszczenie.

Rustoleum ze względu na znalezione opinie, najmocniejsza, mniej warstw potrzebne, a na gotowo całość można zrobić w ciągu jednego dnia, bo szybko schnie. Przy innych farbach nawet 2 dni, bo więcej warstw i dłużej schnie każda z nich.

Musiałem szybko podjąć decyzje i kupiłem Flugera magnetyczną, droga strasznie, puszka 0.3zł koło 100zł. W testach wypadała bardzo dobrze. Pomalowałem raz i po godzinie jest już sucha, delikatny zapach ma, ale wentylacja go wyrzuciła dość sprawnie ;).

Nie wiem jak będzie z tablicową te potrafią dłużej schnąć. W ok widzę tylko Tikurillę, bo Flugger ma jeden kolor tylko.

Napisano

W lerua sprzedaję magnetyczną tikkurilę za stówę niecałą na ok 0,75m2, a do tego tablicową o wydajności ok. 9m2/L w pojemnikach 0,3 i 1L.

Opakowania 1L barwimy na miejscu na każdy kolor z dostepnych wzorników, więc do wyboru są setki kolorów.

Oferujemy też magnetyczne i tablicowe marki jeger ale cena podobna, więc lepiej wziąć tikkurilę.

Tikkurila ma bardzo dobre opinie wśród klientów, a primacol magnetyczna to dziadostwo, o trzeba malować 5 razy, a i tak ledwo trzyma.

Napisano
10 godzin temu, Kuracjusz napisał:

W lerua sprzedaję magnetyczną tikkurilę za stówę niecałą na ok 0,75m2, a do tego tablicową o wydajności ok. 9m2/L w pojemnikach 0,3 i 1L.

Opakowania 1L barwimy na miejscu na każdy kolor z dostepnych wzorników, więc do wyboru są setki kolorów.

Oferujemy też magnetyczne i tablicowe marki jeger ale cena podobna, więc lepiej wziąć tikkurilę.

Tikkurila ma bardzo dobre opinie wśród klientów, a primacol magnetyczna to dziadostwo, o trzeba malować 5 razy, a i tak ledwo trzyma.

Właśnie jadę do LM po tą Tikurillę. Magnetyczna Fluggera pomalowałęm 3 razy, w sumie 3 tablice, razem ok 2m2. 0.35 spokojnie wystarczyło i jeszcze zostało. Farba strasznie ciężka i gęsta. robiłem test z magnesami od jakieś zabawki trzyma, ale to nie jest lodówka. Na wszelki wypadek kupię magnesy neodymowe. Tikurilla ma właśnie plus że jest z mieszalnika :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.