Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KwL] Młot Parkside 15J

Featured Replies

Napisano

Ktoś w sierpniu kupił lub miał możliwość poużywać? Została mi jeszcze jedna ścianka (mur ceglany w szopie) do rozbiórki, a moja młotowiertarka marketowa może w którymś momencie podziękować za współpracę (ma za sobą 2 remonty kapitalne i budowę domu).

Edytowane przez Olleo

Napisano

Wykuwałem taką stare okienko z muru. Daje radę.

Napisano

15 J....To ociupinkę mniej niż ma wiatrówka w limicie. Nie wiem jak joule przekładają się na siłę roboczą ale jakbym śrutem choćby stalowym o tej energii miał cokolwiek kuć to słabo to widzę. :hmm:

Napisano
  • Autor

Kułem różnymi młotami - m.in. takimi, jak mój ok. 5J, DeWalt ok. 17J, jak i GSH-16 47J (jeśli dobrze pamiętam model i parametry). Oczywiście się nie spodziewam powera, jak w Boschu, ale jeśli daje, jak ten DeWalt, to by mi wystarczył, choć żal, że bez funkcji wiertarki (DeWalt miał SDS-plus, ten z Lidla ma max, więc nie dziwne, że bez wiercenia).

Napisano
  • Autor

15 J....To ociupinkę mniej niż ma wiatrówka w limicie. Nie wiem jak joule przekładają się na siłę roboczą ale jakbym śrutem choćby stalowym o tej energii miał cokolwiek kuć to słabo to widzę. :hmm:

A Twój śrut ile waży? Bo szpilka SDS-max chyba jakieś pół kilograma. Wiatrówka chyba nie jest szybkostrzelna? Np. jakieś 3800 strzałów/min?

Edytowane przez Olleo

Napisano

Ktoś w sierpniu kupił lub miał możliwość poużywać? Została mi jeszcze jedna ścianka (mur ceglany w szopie) do rozbiórki, a moja młotowiertarka marketowa może w którymś momencie podziękować za współpracę (ma za sobą 2 remonty kapitalne i budowę domu).

https://www.youtube.com/watch?v=UGaoox0zU90

Jak masz paragon, to nie podziekuje. Nie ma co na zapas kupować.

Poza tym te marketowe mloty (ten model z silnikiem na dole) są pancerne.

Napisano
  • Autor

Jak masz paragon, to nie podziekuje. Nie ma co na zapas kupować.

Poza tym te marketowe mloty (ten model z silnikiem na dole) są pancerne.

jaki paragon? Moja stara młotowiertarka ma już jakieś 14 lat.

Wymieniłem już w niej szczotki i przycisk parę lat temu.

Edytowane przez Olleo

Napisano

jaki paragon? Moja stara młotowiertarka ma już jakieś 14 lat.

Wymieniłem już w niej szczotki i przycisk parę lat temu.

To nie padnie. Nie przegrzewaj po prostu.

Napisano
  • Autor

To nie padnie. Nie przegrzewaj po prostu.

Skoro tyle przeżyła, to raczej wiem, jak jej używać ;) Natomiast ścianka ma jakieś 4m długości, od 2 do 3m wysokości i gruba jest na 2 cegły. Albo wypożyczę porządny młot za sto kilka zł, albo kupię ten z linka. Przy czym kupiony może (ale nie mam pewności, czy będzie taka konieczność) jeszcze się przydać przy robieniu tarasu - zdaje się, że gdzieś w okolicy mam zakopaną starą studzienkę przyłączeniową.

Edytowane przez Olleo

Napisano

choć żal, że bez funkcji wiertarki (DeWalt miał SDS-plus, ten z Lidla ma max, więc nie dziwne, że bez wiercenia).

Są młoty SDS-max z funkcją wiercenia (oczywiście wiertła do tego też są)

Napisano

Wykuwałem taką stare okienko z muru. Daje radę.

Nooo , trochę łokcie później bolą bo ma odrzut ..... ;l

Napisano
  • Autor

Kupiłem, ale na test bojowy będzie musiała parę miesięcy zaczekać. Cegłę luźną "robi" w kilka uderzeń, ale chwilowo nie mam betonu do skucia.