Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PAŹDZIERNIK - spam wątek

Featured Replies

Napisano

Na rosnący brzuch, a raczej na nic nie robienie żeby go zgubić, zawsze się znajdzie wymówka   ;]

Napisano

dokładnie

.

.\

.zimno jest to samochodzik i do sklepu po bułki heheheh

a sklep 300 m dalej :P

Napisano

Dobrze że zimno, bo więcej kalorii się spala na ogrzewanie ciała, bez ruchu   :ok:  ;]

Napisano

Dobrze że zimno, bo więcej kalorii się spala na ogrzewanie ciała, bez ruchu   :ok:  ;]

No i na skrobanie rano szyby.... :facepalm:

Napisano

No i na skrobanie rano szyby.... :facepalm:

a w Zabrzu rano 7*, w ciągu dnia jak wstałem po nocce było 15, spacer w pełnym słońcu. Skrobanie było chyba w czwartek

Napisano
  • Autor

Wczoraj rano było -0.5 za oknem , a dzisiaj +14 w cieniu , może będzie jednak jeszcze polska złota jesień :oki:

Napisano

Wczoraj rano było -0.5 za oknem , a dzisiaj +14 w cieniu , może będzie jednak jeszcze polska złota jesień :oki:

Może ... czas zmienić oponki na zimowe  :phi:  tym bardziej, że nowe z kompletem felg-alu od SABA 9-3 czekają  ;].

PS... czy tylko mi przestała działać antena GPS w Fiacie? .... nie może odnaleźć satelitów :facepalm:

Edytowane przez Lisek

Napisano

No to podsumowali nam Cromę, w wadach "spora awaryjność". Uwielbiam takie sformułowania, co wam się ostatnio popsuło? 

http://www.auto-swiat.pl/uzywane/gdy-licza-sie-wiek-i-cena-przeglad-aut-klasy-sredniej-za-15-tys-zl/28edn5

w ciągu 5 lat i 100k km

zamek tylnej klapy, 1x silniczek wycieraczki, zamek tylnych drzwi, 2x klamki wewnętrzne, utleniła się farba z relingów, 2x kompresor klimy wymieniałem, regenerowałem wtryskiwacze. 4x wymieniałem wąż od IC bo jakiś sierściuch go sobie upodobał i mimo kostek wc i sierści psa pod maską z pasją jedn wąż i wygłuszenie maski obżera :]

w tej chwili ok 150k km i jak croma wróci z niemiec idzie do serwisu bo znów rzuca palenie wiec pewnie wtryskiwacze znów.

Z zawieszenia łaczniki stabilizatorów, gumy stabilizatora >>obie części błedna diagnoza bo tłukło się łożysko amortyzatora albo poduszka, po wymianie kpl stukanie ustało, jakieś 20k km temu coś z tyłu było wymienione, ale nie dogadałem się z mechanikiem jaka część dokładnie, a że kosztowało to grosze to olałem dociekanie.

Edytowane przez kox

Napisano

w ostatnim czasie: wahacz poprzeczny tył, łączniki stabilizatorów po raz 2 .

chłodnica klimy.

Szykują się hamulce z tyłu.

Silnik - odpukać - cisza.

Za czasów gwarancji trochę było. Ale tym się nie martwiłem.

A co do tekstu - ciężka odsprzedaż. Z tego co pisali nasi koledzy -  większych problemów  ze zbytem nie było.

Napisano

Z tego co pisali nasi koledzy -  większych problemów  ze zbytem nie było.

Jak się zrobi odpowiedni odsiew aPaczy to idzie bez problemu   :ok:

Napisano

Szykują się hamulce z tyłu.

o eksploatacji nie piszemy, bo klocki przód juz chyba 2x robiłem, tył też wymieniany.

Z jednej strony, niby drobne a mega wkurzające awarie, a z drugiej, jezdzie miesiąc Leonem II ojca i się nie odnajduję w tym aucie i czekam aż do mnie Croma wróci

Napisano

150 tysięcy i dwa razy wtryskiwacze? 

BTW - pytanko. 225/40/18 - można takie opony zakładać do cromy bez problemu? Dużo popularniejszy niż 45 - mógłbym od znajomego kupić takie leżaki roczne - Barumy całoroczne za 1200zł.

Edytowane przez cesarz

Napisano

150 tysięcy i dwa razy wtryskiwacze?

niestety tak, tankuje w większości na stacjach 1 koncernu. Leje olej 2T i od poprzedniej regeneracji ten płyn Millersa.

Napisano

hmm.

ja mam <150 kkm.

leje na różnych stacjach  bez dodatków.

Na szczęście nic.

A jak się objawiają wtryski?

Napisano

Różnie - problemy z odpalaniem, dymienie, wzrost spalania to takie najczęstsze przypadki.

U mnie 210 tysięc i czuje że sie powoli kończą - zaczął dymić pod obciążeniem. 

Napisano

hmm.

ja mam <150 kkm.

leje na różnych stacjach  bez dodatków.

Na szczęście nic.

A jak się objawiają wtryski?

problemy z odpaleniem na zimno. Objawiły się jak świece zapłonowe

Napisano

na mrozie ( których ostatnio brak ) - zaczyna palić jakby na 3 gary - ale to od nowości. Ale to kilku z nas opisywało.

na mega mrozach - ok 5 se6 sek i już OK.

ALe zawsze odpalał.

Dymi tylko podczas odpalania - ale to losowo - raz na błękitno  raz  wcale.

Czasem się zakrztusi przy odpalaniu

To moje objawy praktycznie od początku.

PS

wyrazy połączone w opisie - a w edycji wszystko w porządku.

Jakieś problemy z forum?

Edytowane przez Bzyk

Napisano

:ksiadz: przeglądając ogłoszenia: Śliczny Opel Astra z bardzo dynamicznym silnikiem 1,9 o mocy 150KM!!! 

Auto sprowadzone z Niemiec

Najlepsza jednostka napędowa 1.9 Diesel 150 PS niezawodna jednostka idealnie sprawdza się do instalacji LPG

chyba będę montował :lol:

tu odnośnik http://otomoto.pl/oferta/opel-astra-opc-niemcy-150km-1-9-diesel-sport-ID6yAKGB.html

wczytując się w ogłoszenie gość zapętlił się z przebiegiem powiększając zdjęcie można odczytać ponad 212tyś

Edytowane przez jaro190

Napisano

Różnie - problemy z odpalaniem, dymienie, wzrost spalania to takie najczęstsze przypadki.

U mnie 210 tysięc i czuje że sie powoli kończą - zaczął dymić pod obciążeniem. 

Ile taka regeneracja kosztuje? Lub może konkretniej - ile Ciebie kosztowała? 

Napisano

Nie robiłem jeszcze - podobno dość tania. 300-400zł za wtrysk tak słyszałem. Na allegro były nówki wtrysk za 600zł jeden.

Napisano

ja ze względu na to, że kolega bardzo dobry ma warsztat płacilem dużo mniej. Ale regeneracja jak cesarz pisze ok 300zł/szt

Napisano

ja ze względu na to, że kolega bardzo dobry ma warsztat płacilem dużo mniej. Ale regeneracja jak cesarz pisze ok 300zł/szt

Takie moje głupie pytanie: Regeneruje się zwykle wszystkie, czy ogranicza się do tych lejących?  :hmm:

Napisano

Takie moje głupie pytanie: Regeneruje się zwykle wszystkie, czy ogranicza się do tych lejących?  :hmm:

uszkodzone zregenerowane, pozostałe wykąpane w ultradźwiękach