Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szpilki Focus

Featured Replies

Napisano

Cześć, poczytałam trochę w necie i nadal nie mam pewności, czy szpilki w focusie mk2 1.6 benzyna jeśli to ważne, można łatwo wymienić bez ściągania zacisków i piasty? Wczoraj zmieniałam koła na te z zimowymi oponami i niestety jedna ze szpilek wygląda tak jak niżej : post-150024-1476030437,1049.jpg

Niestety ktoś wcześniej krzywo zakręcił nakrętki i tak wyszło.

Czy można wymienić tak samo szpilkę z przodu jak i z tyłu ?

I mam przy okazji pytanie czy na tych klockach jeszcze można pojeździć bardziej chodzi mi o przód fotka nr 1 post-150024-1476030588,0528.jpgpost-150024-1476030594,1478.jpg

Napaćkane Note 4

Napisano

Ciężko powiedzieć z fotek - tych klocków jest centymetr czy 0.5 cm ale bym powiedział ze tak za rok do wymiany ( o ile tam jest centymetr klocka )

A na marginesie  jaki lub jakiej firmy zimowe kapcie

Napisano

Cześć, poczytałam trochę w necie i nadal nie mam pewności, czy szpilki w focusie mk2 1.6 benzyna jeśli to ważne, można łatwo wymienić bez ściągania zacisków i piasty? Wczoraj zmieniałam koła na te z zimowymi oponami i niestety jedna ze szpilek wygląda tak jak niżej : attachicon.gif20161008_125323.jpg

Niestety ktoś wcześniej krzywo zakręcił nakrętki i tak wyszło.

Czy można wymienić tak samo szpilkę z przodu jak i z tyłu ?

I mam przy okazji pytanie czy na tych klockach jeszcze można pojeździć bardziej chodzi mi o przód fotka nr 1 attachicon.gifKlocki przód.jpgattachicon.gifKlocki tył.jpg

Napaćkane Note 4

łooo..to moje maja połowe z tego  :phi: chyba cza myslec o klockach..

Napisano
  • Autor

Ciężko powiedzieć z fotek - tych klocków jest centymetr czy 0.5 cm ale bym powiedział ze tak za rok do wymiany ( o ile tam jest centymetr klocka )

A na marginesie jaki lub jakiej firmy zimowe kapcie

Tak mniej więcej jakieś sześć milimetrów z przodu i troszkę więcej z tyłu. Oponki to continental ts 860, dopiero dwa dni na nich jeżdżę ale zauważyłam że są ciche, nawet bardziej niż stare goodyeary letnie. I fajne na mokrym, ładnie trzymają, zero ruchu kierownicy przy wjechaniu w kałuże :)

Czy będzie jakiś sygnał ze się kończą w jakiś sposób klocki ?

Bardziej mnie martwią te szpilki [emoji53]

Napaćkane Note 4

Napisano

Bedziesz zmienial na letnie to znowu sparwdzisz klocki, na oko to tam jest sporo okladziny

Klocki slychac jak juz tra metal o metal ;)

Co do szpilek,to nie wiem czy da sie wymienic, bo one sa razem z piastą

Poszukaj w sklepie, jak sa dostepne to da sie wymienic ;)

Napisano

Tak mniej więcej jakieś sześć milimetrów z przodu i troszkę więcej z tyłu. Oponki to continental ts 860, dopiero dwa dni na nich jeżdżę ale zauważyłam że są ciche, nawet bardziej niż stare goodyeary letnie. I fajne na mokrym, ładnie trzymają, zero ruchu kierownicy przy wjechaniu w kałuże :)

Czy będzie jakiś sygnał ze się kończą w jakiś sposób klocki ?

Bardziej mnie martwią te szpilki [emoji53]

Napaćkane Note 4

Szpilki z pewnością da się łatwo wymienić.

Co do klocków to z przodu masz ok 50% a tyłu z 80% okładziny, czyli spokój na kilkadziesiąt kilometrów jazdy. Zanim się skończą to zaczną intensywnie piszczeć.

Napisano
  • Autor

Szpilki z pewnością da się łatwo wymienić.

Co do klocków to z przodu masz ok 50% a tyłu z 80% okładziny, czyli spokój na kilkadziesiąt kilometrów jazdy. Zanim się skończą to zaczną intensywnie piszczeć.

Dzięki za odpowiedź, dadzą mi znać w takim razie, że się kończą, super :) Znalazłam w necie i zamówiłam szpilki i nakrętki bo też się gwint na dwóch zjechał, będę już mieć a w sobotę zobaczymy co się da zrobić samemu. Jakby coś będę mieć już i umowie się z moim mechanikiem. Lepiej żebym nie złapała teraz gumy bo trudno będzie tą śrubę odkręcić na drodze.

Napaćkane Note 4