Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z nową pilarką Agroma cs1936p

Featured Replies

Napisano

udało mi się zanabyć taką pilarkę po kosztach...na gaźniku Walbro więc tragedii nie ma a wkoło domu się przyda taki mały bączek

mieszanka zrobiona i zalana, jako że pilarka leżała na sklepie jakieś 3lata to spodziewałem się problemu z pierwszym uruchomieniem

no ale udało mi się ją odpalić....tyle że jest problem taki, że po odpaleniu i wyłączeniu półssania pilarka chodzi 2s i gaśnie.

Na półssaniu to samo - wchodzi na obroty i gaśnie

świeca po wykręceniu sucha, ale jak próbuję ją odpalić to po czasie robi się mokra  :swinka:

gaźnika na razie nie ruszałem ale kusi mnie....

na co patrzeć

Napisano

Kiedyś w kosie spalinowej miałem odwrotne opisy ustawień ssania i też były jajca.  Upewnij się że wyłączając ssanie, na pewno je wyłączasz a nie włączasz.

Napisano
  • Autor

To na bank jestem pewien że poprawnie. Pełne ssanie da radę włączyć tylko przy wciśnięciu gazu. Są dwie pozycje ssania, na samy dole pełne ssanie, jedna pozycja w górę półgaz i po naciśnięciu gazu ssanie wyskakuje na tryb pracy biegu jałowego.

Odpalenie zgodne z instrukcją. Jak piła zagada to nie ma znaczenia czy jest na pół gazie czy na biegu jałowym od razu gaśnie

Tak jakby paliwa nie dostala

Napisano

Kiedyś w kosie spalinowej miałem odwrotne opisy ustawień ssania i też były jajca.  Upewnij się że wyłączając ssanie, na pewno je wyłączasz a nie włączasz.

Z moją kosą (NAC) jest tak zabawnie, że pierwsze odpalenie ma być na ssaniu, potem je wyłączyć i już odpalić bez - i śmiga.
Napisano

W mojej kosie był podobny problem, a przyczyną był lekko sparciały przewód paliwowy, przez które dostawało się dodatkowe powietrze. Może u Ciebie też gdzieś bierze lewe powietrze.

Napisano

Z moją kosą (NAC) jest tak zabawnie, że pierwsze odpalenie ma być na ssaniu, potem je wyłączyć i już odpalić bez - i śmiga.

Patrz Pan, w mojej też ;]

Napisano
  • Autor

u mnie jest tak

zimną odpalać na pełnym ssaniu, powinna zagadać i zdechnąć

przełączyć na półssanie i odpalać - jak odpali od razu przełączyć na bieg jałowy i dać jej się zagrzać...

no i robię tak i - na ssaniu nie zagada, na półssaniu oraz na biegu jałowym zagada i zaraz gaśnie - tyle że trzeba ze 3-4 razy szarpnąć....

Napisano

Ale to jest chyba normalne. Ja mam Husqvarne i tam sie wlasnie tak odpala. Na zimno daje ssanie i szarpie az zagada. Zazwyczaj po 2sek gasnie, wtedy wylaczam ssanie i odpalam juz normalnie.

A jak jest ciepla to wlaczam i wylaczam ssanie i dopiero rozruch.

Napisano

W instrukcji do NAC piszą, jeśli dobrze pamiętam, by przy kolejnej próbie odpalenia zmniejszyć ssanie.

U mnie każą całkowicie zamknąć.

Napisano

U mnie każą całkowicie zamknąć.

Tak też i u mnie - na ssaniu nie idzie odpalić.
  • 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

pilarka oddana na reklamację - wróciła - gwarant Agroma jest w upadłości i nie przyjął sprzętu na gwarancję - nie chce mi się kopać z koniem, odebrałem sprzęt.....pogrzebałem i - okazuje się że jest to bliźniak ze Stihl M170 - wsjo to samo, aż się zdziwiłem i dałem ją do serwisu - potwierdzili - stihl w plastikach Agromy, od uszczelki przez simmeringi po obudowę - wszystko stihl....

jutro rozkręcam gaźnik i zabieram się do czyszczenia gaźnika i wymiany membran- zobaczymy na efekty -na dzień dzisiejszy jest tak ustawiona że wysokie obroty są skręcone bo falowała na wysokich obrotach _14rmp_

Napisano

pilarka oddana na reklamację - wróciła - gwarant Agroma jest w upadłości i nie przyjął sprzętu na gwarancję - nie chce mi się kopać z koniem, odebrałem sprzęt.....pogrzebałem i - okazuje się że jest to bliźniak ze Stihl M170 - wsjo to samo, aż się zdziwiłem i dałem ją do serwisu - potwierdzili - stihl w plastikach Agromy, od uszczelki przez simmeringi po obudowę - wszystko stihl....

jutro rozkręcam gaźnik i zabieram się do czyszczenia gaźnika i wymiany membran- zobaczymy na efekty -na dzień dzisiejszy jest tak ustawiona że wysokie obroty są skręcone bo falowała na wysokich obrotach _14rmp_

Jest sobie fabryka sprzętu. Nazwy nie znasz, bo to nazwa branżowa, jak Foxconn w sprzęcie elektronicznym.

Przyszła do nich dobra marka i poprosiła o pilarkę. Zaprojektowali i produkują. Mają bardzo dobra kontrolę jakości. Maja 50% sprzętu najwyższej jakości, który trafia do zamawiającego, 30% średniego i 20% szrotu.

Ale nic się nie marnuje - każdy egzemplarz znajduje nabywcę.

Napisano
  • Autor

Temat można zakończyć...gaźnik rozkręcony i wrzucony do myjki ultradźwiękowej na 10min. Membrany w porządku....po wymyciu poskrecalem..ustawiłem fabrycznie dysze na 1 obrót i pilarka śmiga aż miło....można zazdrościć sprawnego sprzętu za 100zl

Napisano

Temat można zakończyć...gaźnik rozkręcony i wrzucony do myjki ultradźwiękowej na 10min. Membrany w porządku....po wymyciu poskrecalem..ustawiłem fabrycznie dysze na 1 obrót i pilarka śmiga aż miło....można zazdrościć sprawnego sprzętu za 100zl

Też tak lubię robić ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.