Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o koło dojazdowe

Featured Replies

Napisano

Czy kolo z oponą jak na zdjeciu nadaje się do uzytku:

af92ac0f3f182746b63a6d355f5760ab.jpg

?

Napisano

Że niby tak wyglancowana? :hmm:

Napisano
  • Autor

Że niby tak wyglancowana? :hmm:

Takie wgniecenie jakby..

018f847c52392bfdf199296e7d29b263.jpg

Napisano

Do użytku w sensie wożenia w bagażniku- jak najbardziej. Do jeżdżenia - może z kilkadziesiąt km wytrzyma... Wyraźnie widać że coś z nią nie tak.

Napisano

Takie wgniecenie jakby..

Może najzwyczajniej w świecie coś leżało na niej. Napompuj i zobaczysz za dzień-dwa czy odkształcenie będzie, jeśli tak jest uszkodzona wewnątrz, natomiast obstawiam, że to efekt leżenia, tak jak auto na kapciu postoi i też po napompowaniu pierwszych kilkadziesiąt metrów nie jest idealnie.

Napisano
  • Autor

Może najzwyczajniej w świecie coś leżało na niej. Napompuj i zobaczysz za dzień-dwa czy odkształcenie będzie, jeśli tak jest uszkodzona wewnątrz, natomiast obstawiam, że to efekt leżenia, tak jak auto na kapciu postoi i też po napompowaniu pierwszych kilkadziesiąt metrów nie jest idealnie.

Jest zalozona i napompowana na 40psi. Tez mi sie wydaje ze czyms byla przygnieciona... Narazie odksztalcenie nie znika..
Napisano

To wgłębienie jest najpewniej w miejscu łączenia kordu na zakładkę; defekt opony fabryczny i wyłącznie estetyczny

Napisano
  • Autor

To wgłębienie jest najpewniej w miejscu łączenia kordu na zakładkę; defekt opony fabryczny i wyłącznie estetyczny

Potrzebuje wiedziec na 100%. Mozna to jakos sprawdzić?
Napisano

Zdjąć z felgi i zobaczyc od środka, bo może wyszedł balon od wewnątrz

Edytowane przez sebaM25

Napisano

Tylko weź mi to narysuj: jak może wyjść balon od wewnątrz przy panującym tam nadciśnieniu?   :nie_wiem:

Napisano

A jak to sobie wyobrażasz? Przecież w "przestrzeni roboczej" będzie zawsze wyższe lub co najmniej takie samo ciśnienie jak w tym teoretycznym bąblu

Napisano

Nie będę rysował, tylko zdjęcie pokażę jak znajdę. Balon z powietrzem od wewnątrz, już przy zdjętej oponie z felgi.

Może powietrze się dostać, między warstwy gumy, np. przy uszkodzonym kordzie.

Jakbym sam tak nie miał i nie widział na własne oczy, to też bym myślał że nie jest to możliwe i nie wymyślał dziwnych teorii na forum.

Edytowane przez sebaM25

Napisano

Nie będę rysował, tylko zdjęcie pokażę jak znajdę. Balon z powietrzem od wewnątrz, już przy zdjętej oponie z felgi.

Może powietrze się dostać, między warstwy gumy, np. przy uszkodzonym kordzie.

Jakbym sam tak nie miał i nie widział na własne oczy, to też bym myślał że nie jest to możliwe i nie wymyślał dziwnych teorii na forum.

Ale to w nie napompowanej oponie tylko po spuszczeniu powietrza. A problematyczna opona ma wklęśnięcie po napompowaniu

Napisano

jakby było wybulenie na zewnątrz, to się można martwić.

Jeśli natomiast jest wklęsłe, to na 99,9% wada fabryczna (i to taka, ktora nawet nie kwalifikuje opony do wymiany)

Kiedyś kupiłem komplet bodajże kleeberów i 2 z nich miały takie wgłebienia.

Reklamacji nie uznano i powiedzieli ze tak może sie zdarzac bo taka jest technologia produkcji.

Z kołami później nic złego sie nie działo.

Edytowane przez nunu7

Napisano

Mialem kiedys takie 2 opony na kupionym aucie, chcialem zmieniac na nowe, ale wulkanizator mnie wysmial, zjezdzilem je do konca (za to identyczna opona, ale bez tego wgniecenia wystrzelila mi w trasie).

Napisano

Ale to w nie napompowanej oponie tylko po spuszczeniu powietrza. A problematyczna opona ma wklęśnięcie po napompowaniu

No w nienapompowanej i zdjętej z felgi.

Inaczej to nie wiem jak sprawdzić co jest w środku, chyba bym musiał napompować z wsadzoną do środka kamerą i latarką.

Tak czy inaczej, wartoby zrzucić tą oponę i zobaczyć jak wygląda od środka.

Mi to wygląda na osłabiony kord i pewnie od środka nic nie będzie, no ale nie zdejmie z felgi to się nie dowie.

U mnie (w oponie ciężarowej) też podobnie było na zewnątrz, a w środku tak:

post-138892-0-23953400-1479672568_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.