Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co począć jak okazało się że klubowicz to oszust i złodziej

Featured Replies

Napisano

jak w temacie frown.gif chudzi to o osobnika Yanusz, który w dziale ogłoszenia wystawiał rózne elementy do astry w tym silnik szyberdachu. Po uzgodnieniu szczegułów dotyczacych wysyłki i zapłaty oraz wpłacie pieniędzy na konto kontakt zaczał się rwac crazy.gif po tygodniu jeszcze napisał ze wysłał, ale na pytanie o numer paczki już odpowiedzi nie dostałem tak jak na kolejny pytania i prośbę zwrotu pieniędzy, które próbuje sobie przywłaszczyć angryfire.gif . Rozumiem jak by nie miał dostępu do internetu lub coś innego się stało, ale on loguje się przynajmniej raz dziennie irked.gif. Na komisariacie powiedzieli mi żebym poczekał 2 tyg. a jak nic się niezmieni to przyjmą zawiadomienie bo może nie tylko mnie wyrolował furious.gif

Napisano

Zglos sprawe na policje to raz dwa go znajda nawet po aipi komputera a jak nie aipi to masz jego nr kata bankowego a w banku maja wszystkie dane tobie nie podadza ale policji jak najbardziej.Moze jak przeczyta posta to sie odezwie.Alez wstyd panie YANUSZ takie swinstwo.A jak ciebie ktos tak by wyrolowal fajnie by bylo?co?

Napisano

> jak w temacie chudzi to o osobnika Yanusz, który w dziale

> ogłoszenia wystawiał rózne elementy do astry w tym silnik

> szyberdachu. Po uzgodnieniu szczegułów dotyczacych wysyłki i

> zapłaty oraz wpłacie pieniędzy na konto kontakt zaczał się rwac

> po tygodniu jeszcze napisał ze wysłał, ale na pytanie o numer

> paczki już odpowiedzi nie dostałem tak jak na kolejny pytania i

> prośbę zwrotu pieniędzy, które próbuje sobie przywłaszczyć .

> Rozumiem jak by nie miał dostępu do internetu lub coś innego się

> stało, ale on loguje się przynajmniej raz dziennie . Na

> komisariacie powiedzieli mi żebym poczekał 2 tyg. a jak nic się

> niezmieni to przyjmą zawiadomienie bo może nie tylko mnie

> wyrolował

...mnie tesh wyrolował jeden kącikowicz z forum mercedesa - MiSiaK frown.gif Na umówione spotkanie przysłał kolege. Pieniędzy nie brałem bo o 10pln głupio mi sie upominać - ale kolega sam Misiak do dziś dzień sie nie odezwał i nawet sie nic nie zainteresował - od 10pln ani ja nie zbiednieje ,ani on sie nie wzbogaci ,ale to świadczy o braku honoru i wstydu frown.gif ...

Napisano

> wyrolował

Witam, ja mam podobna sytuacje z tym samym userem, kupiłem listwe lakierowana na klape, kase wpłaciłem 24.04 na podane konto - od tego momentu cisza - na priv tez nie odpowiada. Czekam jeszcze z nadzieja ze paczka przyjdzie ale jak widze co raz mniejsza.... moze ktos jeszcze ma podobne kłopoty.

P.S.

Moze ktos z astrowiczów jest z Olsztyna i wybrałby sie na rozpoznanie do goscia? Adres na priv moge podac /ciekawe czy podał prawdziwy/ bo w sumie 80 zeta to troche piwa czy benzynki jest...

Napisano
  • Autor

> Witam, ja mam podobna sytuacje z tym samym userem, kupiłem listwe

> lakierowana na klape, kase wpłaciłem 24.04 na podane konto - od

> tego momentu cisza - na priv tez nie odpowiada. Czekam jeszcze z

> nadzieja ze paczka przyjdzie ale jak widze co raz mniejsza....

> moze ktos jeszcze ma podobne kłopoty.

> P.S.

> Moze ktos z astrowiczów jest z Olsztyna i wybrałby sie na rozpoznanie

> do goscia? Adres na priv moge podac /ciekawe czy podał

> prawdziwy/ bo w sumie 80 zeta to troche piwa czy benzynki

> jest...

ehhh widze że nie tylko mnie ten oszust wyrolował frown.gif

Napisano

To mi się udało bo napinacze pasów miał przesłać za pobraniem, mineły ponad dwa tygodnie i ani paczki ani kontaktu ze strony Yanusz'a

Namawiał na przelew bo niby taniej dla mnie, cwany lis czerwona.gifklnie.gif

Napisano

> Czy ta aukcja nie jest jego ??? klik klik Taka fotka byla chyba w

> dziale z ogloszeniami ???

Oo, na 100% nawet pytałem o te sprężynki ale sobie odpuściłem

Uff zolta.gif

Napisano

Witam,

Tak na początek to jak dorwe tego za*******nego skurw****la to mu nogi z d **y powyrywam ( angryfire.gif) - to na marginesie.

Oto dlaczego tak napisałem:

Jakiś miesiąc temu poszukiwałem reflektora do mojej astruni, konkretnie Carello, no i właśnie pech chciał, że trafiłem na tego delikwenta o nicku Yanusz.

Wysłałem posta z zapytaniem czy może posiada owy reflektor (przecież tyle rzeczy wystawiał na naszym kąciku) - eureka - ma do sprzedania spineyes.gif Piszę do gościa czy możemy załatwić transakcje poprzez allegro a on na to że niema konta.

No dobra, myślę ( i tu był mój fatalny błąd), wpłacę kasę na jego konto i niech wysyła.

Należe już jakiś czas do Szanownego grona Autokącikowiczów, wszystko super, ładnie, pięknie, każdy w miare możliwości pomaga sobie, obszerne posty, w dodatku z manualami i fotami, więc czemu nie wysłać gościowi kasy przelewem.

No i zrobiłem przelew na podane wcześniej konto ( zakupiłem u niego prawy reflektor Carello + 2 silniczki do sterowania) na sumę 130 zł.

Potem to już jak z bańki - potwierdził otrzymanie kasy, i napisał, że wysłał Pocztą Polską priorytetem.

Minęło pare dni, żadnej przesyłki, więc pisze posta a on na to że wysłał i może Poczta nawaliła.

No to ja mu na to, żeby sprawdził i ich pogonił.

Potem niebyło żadnych odpowiedzi, prawie przez 1 tydzień po czym napisał że był na długim weekandzie w Niemczech i że będzie sprawdzał gdzie jest przeysyłka.

Od tamtej pory minęło już ze 3 dni i dalej nic.

Miałem już podobny wątek zakładać a widze że nie jestem sam.

Panowie co z tym delikwentem począć??

Zgłosić sprawe na policję?? ale żeby się nieokazało że mała szkoda społeczna????

Zwracam się do Szanownych Adminów o pomoc w tej sprawie.

To chyba tyle narazie.

Dzięki i pozdrawiam.

Napisano

> wyrolował

Na początek usunąć go z autkokacika - wstyd i hańba. Administratorów proszę o szybką reakcję

Napisano
  • Autor

ja tego tak nie zostawie w poniedziałek zgłaszam na policji crazy.gif gno**wi nie popuszczę angryfire.gif

Napisano

Słusznie.

Ja również zgłoszę ten fakt na Policję.

Tylko jedna kwestia:

Co będzie potrzebne przy zgłaszaniu tego na Policji??

Pierwszy raz trafiłem na takiego typa.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dane jakie mi ta kanalia podała:

wyedytowano by nie pojawiały się kolejne głosy ze podaję dane złodzieja a tak nie wolno faint.gif

50102055581111133475900042

Napisano

>dane jakie mi ta kanalia podała:

pad.gif

A wiesz o tym, że podając czyjeś dane na publicznym forum sam podpadłeś pod paragraf?

Ustawa o ochronie danych osobowych sie kłania. Niezależnie od tego co koleś zawinił nie masz prawa podawania jego danych w tym miejscu nono.gif

Napisano

> Ja również zgłoszę ten fakt na Policję.

i bardzo dobrze

trzeba tepic takie prymitywne zachowania a innych przestrzegac

szczerze powiem, ze sam mialem chec cos zakupic od tego angryfire.gif PANA

Napisano

Ja od kolegi yanusza zakupiłem lampkę z halogenami. Do lampki miałem dostać jeszcze dwie inne części ale niestety nadal czekam na ich nadesłanie. Tak się składa że posiadam adres kolegi i mam nadzieję go odwiedzić całkiem przypadkiem. Lampkę dostałem bo było jakieś zamieszanie po pewnym czasaie ale na te czesci i kontakt nadal oczekuje, więc nie zajmuje w tej chwili żadnego stanowiska w sprawei apeluje tylko do kolegi Yanusza o rozsadek i chęć współpracy z innymi kacikowiczami a jężeli praca nie ozwala na dokonczxenie transakcji lub sa inne przyczyny niech da znac a nie ukrywa sie jak jakis tchórz pozdrawiam i życze bezkonfliktowego rozwiazania problemów.

Napisano

1. KAŻDY oszukany powinien zgłosić sprawę na Policję. Przy większej ilości zgłoszeń na pewno coś z delikwentem zrobią.

2. Proponuję zgłosić też administratorom Allegro każdą aukcję, która wydaje się być tego gościa (chcociaż w tym wypadku nie wiem czy oni coś z tym zrobią).

Napisano

> Panowie co z tym delikwentem począć??

> Zgłosić sprawe na policję?? ale żeby się nieokazało że mała szkoda

> społeczna????

> Zwracam się do Szanownych Adminów o pomoc w tej sprawie.

Nie moga sie zaslaniac niska szkodliwoscia czynu. Jesli ktos wydymał Cie nawet na 10 zł to maja obowiazek sie tym zajac. Inna bajka jak to robia i z jakim efektem

sick.gif

Napisano

> Nie moga sie zaslaniac niska szkodliwoscia czynu. Jesli ktos wydymał

> Cie nawet na 10 zł to maja obowiazek sie tym zajac. Inna bajka

> jak to robia i z jakim efektem

==============================

Zresztą ,tutaj nie chodzi o te 10 zł czy inną kwotę , tylko o zasady .Dlatego jestem za tym ,aby tępić oszustów możliwymi sposobami.

Napisano

> Nie moga sie zaslaniac niska szkodliwoscia czynu. Jesli ktos wydymał

> Cie nawet na 10 zł to maja obowiazek sie tym zajac. Inna bajka

> jak to robia i z jakim efektem

Heh... no to mnie wyprzedziliscie z tym watkiem...

Kupilem u niego teleskopy maski przedniej do Omegi... kase wplacilem... odziwo sadzac po waszych wypowiedzich teleskopy do mnie dotaryly... ale niestety nie kompletne... bez kulkowych przegubow... ktore jak Twierdzi Yanusz nie sa w komplecie... ale niezbyt mi to pasuje...

W kazdym razie od momenty kiedy zwrucielm mu uwage i poprosilem o doslanie, to cisza....!!!!!!!!! Chociaz twierdzil ze dosle...

Cos mi ten Pan nie bardzo pasuje na jednego z nas... ale pamietajmy... ze ip sie zmieniaja i nick'i tez.... wiec nie bedzie wiadomo kiedy pojawi sie znow... (to tak ot slinka.gif )

Napisano

> A wiesz o tym, że podając czyjeś dane na publicznym forum sam

> podpadłeś pod paragraf?

> Ustawa o ochronie danych osobowych sie kłania. Niezależnie od tego co

> koleś zawinił nie masz prawa podawania jego danych w tym miejscu

Masz .....jesli osoba prowadzi proceder pzrestepczy prawnie zabroniony , to w formie ostrzezenia dane takowe mogą byc podane , ale mylic sie też moge

Sam nick w tym wypadku to za mało , mozna go w kazdej chwili zmienic , danych osobowych ...nie

Napisano

Witam,

nie będę bronił oszusta, bo to byłoby niepoważne. Ale z "ręką na sercu" muszę się przyznać, że kupiłem coś u tego kącikowcza - transakcja odbyła się bez najmniejszych problemów. Wpłaciłem forsę na konto, towar dostałem za 2 dni.

hmm...może zostałem "wybrańcem" dobrej transakcji?

Oszustów należy tępić, śmiało zgłaszaj na Policję, im więcej zgłoszeń tym lepiej, czyt. tym bardziej się do sprawy Policja przyłoży.

Pozdrawiam

cANDg

Napisano
  • Autor

aukcje podane wcześnie należą do naszego złodzieja

konto zostało prześwietlone przez pracownika allegro. koleś myślał że będzie cfany i zarajastruje konto na sąsiadkę zeby.GIF ale adres dał ten sam zeby.GIF kretyn

numer telefonu z danych aukcji 604256843

Napisano

witam ja równiez mialem ta "Przyjemność" prowadzic transakcje z owym osobnikiem , dnia piątego kwietnia wysłałem mu pieniądze za element licznika i do dnia dzisiejszego cisza mialem zamiar zacząc temat o podobnej treści ale kolega mnie uprzedził waytogo.gif

pozdrawiam

Napisano

> A wiesz o tym, że podając czyjeś dane na publicznym forum sam

> podpadłeś pod paragraf?

> Ustawa o ochronie danych osobowych sie kłania. Niezależnie od tego co

> koleś zawinił nie masz prawa podawania jego danych w tym miejscu

nic z tego. ustawa wyraznie podaje kogo obowiazuje jej przestrzeganie (art.3 pkt1):

Ustawę stosuje się do organów państwowych, organów samorządu terytorialnego oraz do państwowych i komunalnych jednostek organizacyjnych.

2. Ustawę stosuje się również do:

1) podmiotów niepublicznych realizujących zadania publiczne,

2) osób fizycznych i osób prawnych oraz jednostek organizacyjnych niebędących osobami prawnymi, jeżeli przetwarzają dane osobowe w związku z działalnością zarobkową, zawodową lub dla realizacji celów statutowych

- które mają siedzibę albo miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, albo w państwie trzecim, o ile przetwarzają dane osobowe przy wykorzystaniu środków technicznych znajdujących się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

a art.3a pkt1 mowi ze:

Ustawy nie stosuje się do:

1) osób fizycznych, które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych,

2) podmiotów mających siedzibę lub miejsce zamieszkania w państwie trzecim, wykorzystujących środki techniczne znajdujące się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej wyłącznie do przekazywania danych.

2. Ustawy, z wyjątkiem przepisów art. 14-19 i art. 36 ust. 1, nie stosuje się również do prasowej działalności dziennikarskiej w rozumieniu ustawy z dnia 26 stycznia 1984 r. - Prawo prasowe (Dz. U. Nr 5, poz. 24, z późn. zm.) oraz do działalności literackiej lub artystycznej, chyba że wolność wyrażania swoich poglądów i rozpowszechniania informacji istotnie narusza prawa i wolności osoby, której dane dotyczą.

Napisano

Witam,

Widzę, że nie jestem pierwszy. Też czekam na uszczelkę drzwi przednich od „kolegi” Yanusza. angryfire.gif Kasę wpłaciłem 7 kwietnia i czekam. Jak się upomniałem, że nic nie otrzymałem to dostałem odpowiedź, że paczka leżała u niego na poczcie nie wysłana bo okazało się że ważyła więcej niż wyniosła opłata. Dzisiaj posłałem ostatniego emila i czekam ostatnie 7dni na zwrot kasy. Nie mam żadnych namiarów na tego gościa prócz maila i Nicka z AK. Jeżeli ktoś dysponuje adresem, może tel. to proszę na priv. W tym roku będę spędzał wakacje na mazurach.

Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Kupuję trochę na allegro, na AK też od innych kolegów parę rzeczy kupiłem i nigdy nie było problemów. Jestem w szoku i nie wiem co o tym myśleć.

p.s. odezwał się wczoraj mailowo, że wyjechał na długi weekend i że przesyłkę dostanę dzisiaj ...hmmm

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nasz złodziej loguje się czesto na swoje konto na allegro mad.gif mam nadzieje ze policja szybko załatwi tego gnojka irked.gif na forum też sie pojawił już po napisaniu tego tematu ale nie raczył odpisac

Napisano

> nasz złodziej loguje się czesto na swoje konto na allegro mam

> nadzieje ze policja szybko załatwi tego gnojka na forum też

> sie pojawił już po napisaniu tego tematu ale nie raczył odpisac

Witam

W kwietniu mialem od niego kupic opony 4 micheliny w bdb stanie i tanio. dziwne wydalo mi sie tlumaczenie dlaczego je sprzedaje, przy okazji targowania ceny.

Stwierdzil, ze pracuje w firmie w ktorej dostal nowe do testow,

wiec te chce sprzedac.

Kupilem uzywane na miejscu u wulkanizatora.

Napisano

> Witam

> W kwietniu mialem od niego kupic opony 4 micheliny w bdb stanie i

> tanio. dziwne wydalo mi sie tlumaczenie dlaczego je sprzedaje,

> przy okazji targowania ceny.

> Stwierdzil, ze pracuje w firmie w ktorej dostal nowe do testow,

> wiec te chce sprzedac.

> Kupilem uzywane na miejscu u wulkanizatora.

Pamiętam tę "ofertę" sprzedaży opon na giełdzie.

Ja niestety tak jak przypuszczałem nic dostałem żadnej przesyłki.

Czy ktoś może ma jakieś namiary na tego gościa bo mam zamiar wybrać się na Policję, poproszę na priv. pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jak by ktoś chciał dane oszusta to proszę na priva to wszystko podam zlosnik.gif

Napisano

Nie wiem, na czym staneło, ale...

1. kiedyś robiłem z nim tranzakcję i wszytko było OK (sprzedaż na gębę a kasa poszła wcześniej)

2. forum, przynajmniej u mnie od około miesiąca działało ta że.... NIEDZIAŁAŁO -w związku z wymianą serwera -myślę że tu leży problem

Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

Napisano

Już raz kiedyś zostałem wydymany na allegro na ok. 500zł także współczuje wszystki oszukanym - wiem jakie jak sie teraz czujecie. Moja sprawa trafiła na Policję, oszukanych było wielu, ale gościu wszystko zaplanował. Wyrobił sobie opinie sprzedając pieczątki za 3-5zł uzyskał 100 pozytywów. Fałszyszywy dowód, konto na fałszywe dane. Sprawa umorzona frown.gif

Napisano

Wniosek w sprawie formalnej na Ak - moze warto podwiesić?

Szanowni "oszukani" (ładniej brzmi niz ojeb...ni) przez Yanusz - jesli ktos zgłaszał taki fakt na policje - prosze o manual ewentualnie wskazówki - jak, gdzie , komu, co i w jakiej formie dostarczyc na policje. Ja najchetniej pojechałbym do tej jego Olsz..ówki angryfire.gif i zkapiszonował mu twarz... (tylko k..wa ta cena paliwa frown.gif ) ale to moja prywatna opinia. Kto przeszedł droge prawna prosze niech poinstruje JAK dokonac zgłoszenia o popełnieniu przestepstwa i jakie "fanty" przygotowac i do kogo z TYM sie zgłosic.

THX za uwage ostatnia prywatna wstawka - wyrwać chwasta.

Napisano

> Moze ktos z astrowiczów jest z Olsztyna i wybrałby sie na rozpoznanie

> do goscia? Adres na priv moge podac /ciekawe czy podał

> prawdziwy/

blush.gifblush.gifblush.gifblush.gifblush.gifblush.gifblush.gifshocked.gifshocked.gifshocked.gif

Napisano

. Ja najchetniej pojechałbym do tej jego

> Olsz..ówki

?

Napisano

Koledzy

chyba winowajce ruszylo sumienie bo dzis listonosz przyslal mi paczke a stalo sie do kilka dni po napisaniu posta . choc czekalem na nia od 6 kwietnia . choc i tak moim zdaniem nie powinno do takiej sytuacji dojsc

pozdrawiam

Napisano

> Koledzy

> chyba winowajce ruszylo sumienie bo dzis listonosz przyslal mi

> paczke a stalo sie do kilka dni po napisaniu posta . choc

> czekalem na nia od 6 kwietnia . choc i tak moim zdaniem nie

> powinno do takiej sytuacji dojsc

> pozdrawiam

nie sumienie ale strach przed psiarskimi IMO

Napisano
  • Autor

ano potwierdzam chyba się przestraszył albo ktoś do niego pojechał i mu 893goodvibes.gif dziś doszła przesyłka z silniczkiem (od opla ale niestety nie pod mój model szyberka) wysłane w tym tygodniu.

Napisano

> ano potwierdzam chyba się przestraszył albo ktoś do niego pojechał i

> mu dziś doszła przesyłka z silniczkiem (od opla ale niestety

> nie pod mój model szyberka) wysłane w tym tygodniu.

Ostatnio nie logowałem się na kącik, bo zanim bym to zrobił to bym zasnął. Dopiero dzisiaj zobaczyłem ten wątek. Też miałem styczność z tym panem. Gdzieś w lutym dałem ogłodzenie na giełdzie, że poszukuję obudowy lewego lusterka do swojej astry i dostałem priva od tego pana, że ma i może mi sprzedać. Podobno za pierwszym razem źle napisał adres i miał wysyłać jeszcze raz, ale jakoś do dzisiaj nic do mnie nie doszło i kolega się nie odezwał. Nie pisałem o sprawie wcześniej na forum (może źle zrobiłem), gdyż w zasadzie nic nie straciłem, bo miałem zapłacić przy odbiorze. W każdym razie dość długo idzie do mnie ta przesyłka blush.gif

Napisano

Chyba gościowi pali się grunt pod nogami bo wczoraj dostałem przesyłkę za którą zapłaciłem prawie 2 miesiące temu. Z tego co widzę nie jestem jedyny. W tym roku będę spędzał tydzień na mazurach na łódce i chciałem go odwiedzić. Więc chyba mu się upiekło. Zdania jednak o tym gościu nie zmienię. no.gif

Napisano

> . Ja najchetniej pojechałbym do tej jego

> ?

tyna.

Teraz moze byc?? grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.