Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

coś do odstraszania gryzoni atakujących instalację mojego auta

Featured Replies

Napisano
Witam

po ostatniej wizycie u mechanika okazało się, że... jakieś gryzonie zaczęły podjadć mi instancje pod maską skody :(

Szukam czegoś skutecznego do odstraszania potencjalnych konsumentów mojego samochodu.

jakaś elektronika emitująca fale???

jakaś chemia i odstraszające zapachy???

może ktoś coś doradzić?

Bedę wdzięczny za sprawdzone sposoby :)

Napisano

@

odkąd własny kundel leje mi na koło żadne obce stwory nic nie żrą. Co ciekawe za płotem jest zaraz parking strzeżony i co jakiś czas ktoś ma podgryzione. Nawet widziałem jak to bydlę przemykało od strony parkingu :no:

Napisano
  • Autor

Niestety nie mam zwierzaka :( 

zatem to odpada  :( 

Napisano

Bylo wiele razy na ten temat, w moim przypadku spisują sie kostki wc domestosa zawieszone w koszyczkach

Napisano

Bylo wiele razy na ten temat, w moim przypadku spisują sie kostki wc domestosa zawieszone w koszyczkach

Potwierdzam mam kostke pod maską od czasu gdy kuna przegryzła kable przy wtyczce do wtryskiwaczy.Póki co odpukać temat gryzoni pod maską sie zakończył.

Napisano

Nic mi ostatnio nie zżarło auta, ale nie tak dawno znalazłem na kielichu amortyzatora nadgryzioną wysuszoną kajzerkę...

Napisano
  • Autor

Potwierdzam mam kostke pod maską od czasu gdy kuna przegryzła kable przy wtyczce do wtryskiwaczy.Póki co odpukać temat gryzoni pod maską sie zakończył.

A na jakich kablach można kostkę wc wieszać?

Nie jest zbyt ciężka, ale nie chcę czegoś ważnego obluzować...urwać.

Chyba też wysoko nie warto wieszać, w końcu to też może niej chemia kapać i wyżerać coś niżej pod maską :( 

Napisano

Kostka do wc załatwia sprawę. Nie wieszać na kablach ale gdzieś w komorze silnika. Wystarczy.

Napisano

instrukcja ;] , kupić kostkę wc z koszyczkiem np. zapach morski oby nie zapach leśny co by nie i zwabiać zwierza ;l, kostkę wyjmujemy z foli (ja za pierwszym razem ją też lekko zmoczyłem) i wkładamy do koszyczka, natomiast koszyczek gdzieś zaczepiamy, ja na ten przykład zaczepiłem na przewodzie wychodzącym z pompy hamulcowej a druga kostkę zamocowałem po drugiej stronie komory silnikowej (strona pasażera), kostki wiszą już tak ze 2 lata i nadal capią jak wysiadam z auta po jeździe  :phi: 

Napisano

A na jakich kablach można kostkę wc wieszać?

Nie jest zbyt ciężka, ale nie chcę czegoś ważnego obluzować...urwać.

Chyba też wysoko nie warto wieszać, w końcu to też może niej chemia kapać i wyżerać coś niżej pod maską :(

Obojętnie gdzie pod maska ja powiesisz.Ważne żeby Ci nie poleciała podczas jazdy gdzieś w pasek od alternatora jakby sie urwała lub odczepiła.Sama kostka na tyle intensywny ma zapach że odstrasza gryzonie bardzo skutecznie.

Napisano

sq

Niestety nie mam zwierzaka :(

zatem to odpada   :(

No nie mów, że z Ciebie nie jest dziki zwierz. Może spróbuj  naśladować go   ;]

Edytowane przez Marek.s

Napisano

Przerabiałem kostki WC, było ok na tydzień dwa. Odkąd założyłem odstraszacz mam spokój. Odstraszacz emitujący zmienne dźwięki o różnej częstotliwości.  Jak chcesz namiary pisz na priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.