Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamera samochodowa

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu kamerki samochodowej FHD do 200 pln.

Która z poniższych będzie lepsza:

1. XBLITZ CLASSIC

2. GS8000L

3. Blaupunkt BP 2.0

4. PHANTOM DVR G80

A może coś innego?

Pozdrawiam

Napisano

Nie kupuj .GS8000L  , mam i szału nie ma.U chinola  masz po 85zł

.

Napisano

Mam blaupunkt 2.0. Na plus bardzo dlugi kabel i rozmiary. Nagrywanie bardzo w porządku. Od czasu jak kupiłem to nie wiem ze mam kamerkę. Jest na stale wpieta w zapalniczkę, kable pochowane a kamerka za lusterkiem niewidoczna

Napisano

Ma ktoś doświadczenie z takim wynalazkiem????

Nie mam, ale to jest nakładka na lusterko, więc po zamontowaniu w aucie musi to wyglądać co najmniej dziwnie. Już lepiej poszukać zamiennika lusterka z wbudowaną kamerką.

Napisano
  • Autor

A mio mivue 600? Albo coś tak do 300zł?

XBLITZ BLACK BIRD albo Navitel R600

Edytowane przez skrzatekMK

Napisano

A mio mivue 600? Albo coś tak do 300zł?

XBLITZ BLACK BIRD albo Navitel R600

Sam szukam kamery, ale widze ze za 200 to raczej nie nawojuje, a szczególnie jak chce miec zapis prędkości - pewnie obowiązkowe GPS.

Napisano

chce miec zapis prędkości - pewnie obowiązkowe GPS.

Niekoniecznie: wystarczy, by kamerka filmowała prędkościomierz Twojego bolidu...   :hehe:

Napisano

Navitel R600

nie jest zła, IMVHO w tej cenie (250-300) ciężko o lepszą i bardziej kompaktową kamerkę.

Testuje sam od kilku dni, co prawda jeszcze nie zamontowana na fabrycznym uchwycie, ale jakość nagrania z nocy i z nieoświetlonych dróg jest całkiem dobra.

Napisano
  • Autor

ewnie obowiązkowe GPS

Mnie na GPS-ie nie zależy.

nie jest zła, IMVHO w tej cenie (250-300) ciężko o lepszą i bardziej kompaktową kamerkę

I w tej cenie to najbardziej skłaniam się ku niej.

Ważne aby nie cięło i było dobrze widać tablice rej.

Napisano

Niekoniecznie: wystarczy, by kamerka filmowała prędkościomierz Twojego bolidu...   :hehe:

Ty wiesz co poszukam czy mam takie miejsce. ;)

Napisano

Ważne aby nie cięło i było dobrze widać tablice rej.

nic nie tnie, zresztą czemu miałoby ciąć, tam siedzi novatek 96650, czyli to samo co w polecanym ogólnie G1W, do tego matryca sony.

Z czytelnością tablic to jak wszędzie, w dzień nawet na brzegach kadru nie ma problemów, w nocy zależy od kontrastowości sceny.

Napisano

nic nie tnie, zresztą czemu miałoby ciąć, tam siedzi novatek 96650, czyli to samo co w polecanym ogólnie G1W, do tego matryca sony.

Z czytelnością tablic to jak wszędzie, w dzień nawet na brzegach kadru nie ma problemów, w nocy zależy od kontrastowości sceny.

Piotrek ona jest klejona do szyby???? Jak wygląda jej mocowanie?

Napisano

Z tego co podają to na taśmę dwustronną.

mnie bardziej interesuje szybkość montażu / demontażu.

Napisano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu kamerki samochodowej FHD do 200 pln.

Która z poniższych będzie lepsza:

1. XBLITZ CLASSIC

2. GS8000L

3. Blaupunkt BP 2.0

4. PHANTOM DVR G80

A może coś innego?

Pozdrawiam

Ten blaupunkt był w biedronkach na wyprz za 99pln

Napisano

Z tego co podają to na taśmę dwustronną.

No ale patent klejenia też chyba nie jest najszczęśliwszy pytanie czy jest jakaś alternatywa montażu :(

Napisano

tak jest klejona, ale przez to całe mocowanie jest mniejsze, kamera mniej ''wisi'' i nie rzuca się tak w oczy jak na przyssawce.

kamera jest mocowana w uchwycie, a uchwyt na stopce klejonej, zasilanie idzie do uchwytu (co też jest imho lepszym rozwiązaniem).

Co do demontażu, kamerkę można wysunąć z uchwytu bardzo szybko, sam uchwyt z szyby też można zdjąć ze stopki.

No ale patent klejenia też chyba nie jest najszczęśliwszy pytanie czy jest jakaś alternatywa montażu :(

nie ma, tzn idealnie by było jakby dało się dokupić np dodatkową stopkę klejoną do szyby, wtedy całą kamerkę dałoby się przekładać między samochodami.

Napisano

tak jest klejona, ale przez to całe mocowanie jest mniejsze, kamera mniej ''wisi'' i nie rzuca się tak w oczy jak na przyssawce.

kamera jest mocowana w uchwycie, a uchwyt na stopce klejonej, zasilanie idzie do uchwytu (co też jest imho lepszym rozwiązaniem).

Co do demontażu, kamerkę można wysunąć z uchwytu bardzo szybko, sam uchwyt z szyby też można zdjąć ze stopki.

nie ma, tzn idealnie by było jakby dało się dokupić np dodatkową stopkę klejoną do szyby, wtedy całą kamerkę dałoby się przekładać między samochodami.

Pojeździj z tym trochę jeszcze bo naprawdę jestem ciekawy opinii. Zastanawiam się jeszcze jak w razie "W" odkleić ten uchwyt od szyby

Napisano

Pojeździj z tym trochę jeszcze bo naprawdę jestem ciekawy opinii. Zastanawiam się jeszcze jak w razie "W" odkleić ten uchwyt od szyby

nie wiem, ale w zestawie jest druga taśma ;)

Napisano

nie wiem, ale w zestawie jest druga taśma ;)

Czyli wygląda że demontaż żyletką przewidziany?

Napisano

Czyli wygląda że demontaż żyletką przewidziany?

albo jakąś żyłką, generalnie da się na pewno. Nie ma takiej taśmy, której się nie da odkleić ;)

Napisano

A czy kilka foto ale takich twoich mozna prosić jak to wyglada z bliska juz wklejone ?

Edytowane przez AxiT

Napisano

Daruj sobie "do 200 PLN". Szkoda kasy. Potem w razie czegoś będziesz żałował, że nie dołożyłeś 200 do czegoś znacznie lepszego.

Viofo A119 albo nowsza A119S:

W wersji z GPS: 119 - 100 USD, 119S - 120 USD. 

Bez konkurencji w cenie 400-500zł. 

W komplecie: GPS jako podstawka (zasilanie wpinamy w podstawkę przyklejoną do szyby, kamerkę można od niej odpinać), dodatkowa podstawka, żyłka do odklejania od szyby, dłuuuugi i krótki kabel, mocowania na kabel (małe uchwyciki z taśmą dwustronną) itp. 

Nie patrz tak do końca na to "co tam siedzi" - procesor/matryca, bo to jeszcze zależy jak producent tego użył i jak to połączył. Np. starsza wersja Viofo A119 ma niby starszy typ matrycy, ale celowo - żadna inna kamerka w cenie do 800zł nie łapie tak dobrze i wyraźnie tablic rejestracyjnych np. pojazdów jadących z naprzeciwka na autostradzie przy prędkości 2x120km/h. Tylko trzeba ustawić na 60FPS. Nie paptrz w ogóle na rozdzielczość kamerki, to tak się ma do jakości obrazu jak "ilość megapikseli" w aparatach. 

Edytowane przez teg

Napisano

A czy kilka foto ale takich twoich mozna prosić jak to wyglada z bliska juz wklejone ?

jasne, nawet jakieś surowe wycinki mogę na chmurę wrzucić :ok: ale to za jakiś czas bo narazie jeździ złapana w uchwycie.

@@teg viofo jest świetne, A118C też było fajne, ale niestety nie jest u nas dostępne, a awaryjność tego typu zabawek jest spora. Ja wolę coś, za działanie czego 2.lata odpowiada sprzedawca ;)

Napisano

jasne, nawet jakieś surowe wycinki mogę na chmurę wrzucić :ok: ale to za jakiś czas bo narazie jeździ złapana w uchwycie.

To daj znac jak jakies fotki bedziesz mial.

Napisano

Znalazłem coś alternatywnego dla Navitel R600. Wygląda bardzo podobnie. Bebechy chyba identyczne. I jest na przyssawkę. Blackview G55: http://allegro.pl/kamera-rejestrator-blackview-g55-novatek-96650-i6016823996.html

Opinie?

YT testy pokazują ze tak źle nie jest.

https://www.youtube.com/watch?v=u2jwZ0PBZ9w

https://www.youtube.com/watch?v=OfSfhQL1lck

Napisano
  • Autor

YT testy pokazują ze tak źle nie jest.

No też to widziałem. A mocowanie ma lepsze niż w Navitel R600. Pytanie czy się nie zawiesza podczas pracy itd itp.

Napisano

No też to widziałem. A mocowanie ma lepsze niż w Navitel R600. Pytanie czy się nie zawiesza podczas pracy itd itp.

Zawsze można kupić oba przykleić do samochodu odpalić i sprawdzić w ciągu powiedzmy 24 godzin. A ten który nie spełni naszych oczekiwań moze zostac odesłany w ciagu 14 dni - na co pozwala zapis prawny. Problem w tym ze jeden jest klejony na stałe. :hmm:

Edytowane przez AxiT

Napisano

a awaryjność tego typu zabawek jest spora.

Awaryjność Viofo jest dużo niższa niż np. Xblitza

Napisano

Zastanawiam się jeszcze jak w razie "W" odkleić ten uchwyt od szyby

bez problemu da sie oderwac palcami, pozniej troche przetrzec szybe alkoholem i nie ma śladu

Napisano

bez problemu da sie oderwac palcami i nie ma śladu

I w tym "i nie ma śladu" jest problem, bo nie ma śladu po taśmie dwustronnie klejącej i sprzedający wyśle Cię na najbliższe drzewo, bo "towar jest zdekompletowany i nosi ślady użytkowania". Co mu zrobisz?   :hehe:

Edytowane przez romano11

Napisano

I w tym "i nie ma śladu" jest problem, bo nie ma śladu po taśmie dwustronnie klejącej i sprzedający wyśle Cię na najbliższe drzewo, bo "towar jest zdekompletowany i nosi ślady użytkowania". Co mu zrobisz?

masz prawo sprawdzić produkt w ramach normalnego zarządu rzeczą - czyli w sposób użytkowania typowy dla tego produktu.

Ergo masz prawo zdjąć folie ochronne z ekraniku, soczewki, masz prawo zamontować uchwyt do szyby na taśmie - skoro taki sposób montażu przewidział producent.

W zestawie jest druga taśma więc produkt po zwrocie nie jest bezużyteczny, zresztą taką taśmę można spokojnie dokupić i nakleić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.