Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla wybierających się na południe Polski...

Featured Replies

Napisano

> ... mała przestroga

> zostawiam to bez komenatrza...

Tia, niestety tak jest. Jak jechałam na weekend na zakopiance byl korek kilkunastokilometrowy. Na cb kazali jechac przez Mszanę Dolną. No to pojechaliśmy...i mocno nadwatliliśmy zawieszenie. Dziury w dziurach. Tragedia. A tak jest nie tylko na południu - drogi jak sito w całym kraju są niestety oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Tragedia. A tak jest nie tylko na południu -

> drogi jak sito w całym kraju są niestety

wiem wiem, tyle, że to są okolice Bielska - Białej i w rzeczywistość te drogi wyglądają dużo gorzej no.gif kamera nie oddaje wszystkiego...

Napisano

> Tragedia. A tak jest nie tylko na południu -

> wiem wiem, tyle, że to są okolice Bielska - Białej i w rzeczywistość

> te drogi wyglądają dużo gorzej kamera nie oddaje wszystkiego...

Wiesz, szczyt szczytow ostatnio widzialam w swojej okolicy. Rutynowe łatanie dziur i peknieć po zimie. Droga. Las, za lasem zakret, na ktorym asfalt wybity jest do granic mozliwosci - same dziury, nawet na poboczu bo kazdy poboczem je omija. W lesie dziurki ładnie zalane i przysypane kamyczkami, a zakręt...zostawili icon_eek.gif Jakies 1,5 metra od tych wyrw łatana była inna. Paranoja, partactwo i lenistwo czerwona.gif

Napisano
  • Autor

kiedyś, może dwa, trzy miesiące temu widziałem taką sytuację, jak na drodze nie głównej, tylko na jakiś pzredmieściach jechała wielka ciężarówka wolnym tempem a obok niej szło kilku facetów. po paru minutach jak się zbliżyli trochę w moją stronę zauważyłem ich karkołomne działania, otóż ów panowie zasypywali dziury powstałe po zimie...ziemią i kamyczkami a następnie rozprowadzali to miotełką by równomiernie się rozłożyło i zakryło dziure icon_eek.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif nie trzeba dodawać, że po paru dniach nie było śladu po "łatach" w dziurach, gdyż całość zostałą wypłukana przez deszcz lub rozjechana przez auta

Napisano

> ... mała przestroga

Na Mazurach też były takie obrazki i też mam film zlosnik.gif W sumie dobrze (z tym filmem), bo drogę już naprawiono (kompleksowo - wymiana nawierzchni). Mowa o drodze Giżycko (a w zasadzie Kąp) - Wydminy. A co do południa - około lutego br jechałem po samochód w okolice Bolesławca - tam też było zatrzęsienie dziur i to baaardzo głębokich icon_eek.gif Nie wiem jakim cudem udało się nic nie urwać...

Napisano

> kiedyś, może dwa, trzy miesiące temu widziałem taką sytuację, jak na

> drodze nie głównej, tylko na jakiś pzredmieściach jechała wielka

> ciężarówka wolnym tempem a obok niej szło kilku facetów. po

> paru minutach jak się zbliżyli trochę w moją stronę zauważyłem

> ich karkołomne działania, otóż ów panowie zasypywali dziury

> powstałe po zimie...ziemią i kamyczkami a następnie

> rozprowadzali to miotełką by równomiernie się rozłożyło i

> zakryło dziure nie trzeba dodawać, że po paru dniach nie

> było śladu po "łatach" w dziurach, gdyż całość zostałą wypłukana

> przez deszcz lub rozjechana przez auta

Tu gdzie pracuje - osoby z moich okolic zapewne bardzo dobrze znaja ulice Julianowską w Piasecznie - dziury w nawierzchni były latane w tym roku na oko juz z 5 razy. W ich miejscu powstaja nowe, coraz głebsze i wieksze.

Napisano

ten film to pikuś, w majowy weekend jechałem 10 kilometrowym odcinkiem od Polanicy Zdrój do Wambierzyc. Prędkość 10 km/h, slalom. W rezultacie po przyjeździe do domu musiałem usunąć jakąś blaszaną osłonę z pod rury tłumika, która poprostu od rdzy na jej łączeniach i trzęsiawek zaczęła niemiłosiernie rezonować na wolnych obrotach. Masakra !!!

Napisano

Niestety tak to wygląda, byłem tam kilka tygodni temu. Odcinek drogi między zaporą na Tresnej, a Międzybrodziem Żywieckim pokazany w ostatniej częsci filmu jest to droga objazdowa, ale jest to jedyna możliwośc przejazdu, ponieważ za zaporą zrobiło się pod koniec zeszłego roku osuwisko. Niewiele lepiej wygląda droga w samym Międzybrodziu Żywieckim w kierunku góry Żar. Przed wjazdem na most na Sole postawili niedawno znaki drogowe - UWAGA MOST W REMONCIE, choć będąc tam kilka dni nie widziałem, aby ktoś coś tam robił.

Jeśli nawet te drogi zostaną połatane, to po kolejnej zimie będzie tak samo, jeśli nie gorzej.

Napisano

> Jeśli nawet te drogi zostaną połatane, to po kolejnej zimie będzie

> tak samo, jeśli nie gorzej.

Ale tam nie ma juz co latac...

Napisano

> Ale tam nie ma juz co latac...

Nasi drogowcy, to sprytne fachury, na pewno to połatają. Wątpię, żeby zrobili kapitalny remont nawierzchni na wszystkich tego rodzaju drogach w tej okolicy. Wiadomo, że głównym problemem jest brak kasy. Pokazane na filmie drogi nie są jedynymi drogami z takimi dziurami w tym rejonie, większośc nawierzchni tak wygląda.

Napisano
  • Autor

> ten film to pikuś, w majowy weekend jechałem 10 kilometrowym

> odcinkiem od Polanicy Zdrój do Wambierzyc. Prędkość 10 km/h,

> slalom. W rezultacie po przyjeździe do domu musiałem usunąć

> jakąś blaszaną osłonę z pod rury tłumika, która poprostu od rdzy

> na jej łączeniach i trzęsiawek zaczęła niemiłosiernie rezonować

> na wolnych obrotach. Masakra !!!

ja właśnie wczoraj wywaliłem felgę która nie wytrzymała bliskiego kontaktu z dziura sciana.gifsciana.gif poza tym dzięki temu musiałem wymieniać przednie zawieszenie a poprawy na drogach przynajmniej tych lokalnych w ogóle nie widać... no.gif

Napisano
  • Autor

> Niestety tak to wygląda, byłem tam kilka tygodni temu. Odcinek drogi

> między zaporą na Tresnej, a Międzybrodziem Żywieckim pokazany w

> ostatniej częsci filmu jest to droga objazdowa, ale jest to

> jedyna możliwośc przejazdu, ponieważ za zaporą zrobiło się pod

> koniec zeszłego roku osuwisko. Niewiele lepiej wygląda droga w

> samym Międzybrodziu Żywieckim w kierunku góry Żar. Przed wjazdem

> na most na Sole postawili niedawno znaki drogowe - UWAGA MOST W

> REMONCIE, choć będąc tam kilka dni nie widziałem, aby ktoś coś

> tam robił.

przejeżdżałem tamtędy w zimie i powiem Ci, że porobiły się tam takie kratery jak doszła jeszcze warstwa sniegu, że przejechać tamten odcinek graniczyło z cudem icon_eek.gif a znaki o remoncie postawiono chyba żeby zamydlić oczy ludzi, którzy tamtędy muszą jeździć no.gif

Napisano

> Ale tam nie ma juz co latac...

Mieszkam w Suchej i muszę powiedzieć, że większość drogi przez Suchą ma nową nawierzchnię....a pierwsza część filmu to droga przez Budzów i zembrzyce obecnie w trakcie łatania....

pozdrawiam

Bogdan

Napisano

> Tragedia. A tak jest nie tylko na południu -

> wiem wiem, tyle, że to są okolice Bielska - Białej i w rzeczywistość

> te drogi wyglądają dużo gorzej kamera nie oddaje wszystkiego...

Jakie to szczęście...jutro jadę do Bielska. Ehhh znam ten ból - człowieka krew zalewa bo auto cierpi a nijak dziur ominąć się nie da frown.gif

Napisano

> ... mała przestroga

Byłoby to nawet śmieszne gdyby nie fakt że to...nasza codzienność oslabiony.gif

Napisano

> ... mała przestroga

hardcore... icon_eek.gif a fragment "dla pełnoletnich" to już prawdziwa masakra pad.gif

Napisano

> Niestety tak to wygląda, byłem tam kilka tygodni temu. Odcinek drogi

> między zaporą na Tresnej, a Międzybrodziem Żywieckim pokazany w

> ostatniej częsci filmu jest to droga objazdowa, ale jest to

> jedyna możliwośc przejazdu, ponieważ za zaporą zrobiło się pod

> koniec zeszłego roku osuwisko. Niewiele lepiej wygląda droga w

> samym Międzybrodziu Żywieckim w kierunku góry Żar. Przed wjazdem

> na most na Sole postawili niedawno znaki drogowe - UWAGA MOST W

> REMONCIE, choć będąc tam kilka dni nie widziałem, aby ktoś coś

> tam robił.

mam domek w miedzybrodziu. i tez mnei rozsmieszyl znak

most w remoncie zlosnik.gif

bo nic sie tam nie dzieje 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> hardcore... a fragment "dla pełnoletnich" to już prawdziwa masakra

przez mostek który niby jest w remoncie przejeżdżaliśmy trzema autami rajdowymi, bo akurat jechaliśmy na trening w okolicę. to była masakra, pół biedy jak masz terenówkę, ale tam sobie nie radzą auta z normalnym zawieszeniem a co dopiero obniżane rajdowe icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mieszkam w Suchej i muszę powiedzieć, że większość drogi przez Suchą

Na początku kwietnia miałem wątpliwą przyjemność jechać trasą Jordanów-Sucha-Maków oraz Białka-Zawoja. Masakra. Ale to co było w Osielcu to już porażka. Mam nadzieję ze jest juz troche lepiej.

Napisano
świetna reżyseria, itd waytogo.gif wstyd tylko, że to na zachodnim serwerze leży... oslabiony.gif
Napisano

Niestety muszę potwierdzic ten okrutny widok, w nie najlepszym stanie jest dwupasmówka wyjazdowa z BB na Szczyrk, poprostu tragedia, a Policja czesze tam nonstop!

Napisano

> ... mała przestroga

Tu naprawdę niema co komentować. Tkiej drogi to już dawno nie widziałem. yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.