Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co na podłogę?

Featured Replies

Napisano

Taki dylemat na niedaleką przyszłość...

Co położyć na podłogę w sypialni i pokoju dziennym z aneksem?

Naturalne drewno (miękkie i wymaga "obsługi" co jakiś czas) czy jakieś panele (mniej kłopotliwe,też mają wady)??

A może panele winylowe?

Ma ktoś takie, może powiedzieć coś więcej?

Ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
51 minut temu, luccass napisał:

Masz ogrzewanie podłogowe?

Tapatalked

Podłogowe tylko w łazience będzie... Moze jeszcze przedpokój... 

Napisano
11 minut temu, umberto napisał:

Jakis budzet masz? Ile chcialbys wydac max na m2 podlogi? Nie masz ogrzewania w podlodze, wiec wlasciwie mozesz rozwazyc wszystko :) Jesli lubisz drewno, to nikt Cie pewnie nie przekona do sztucznych materialow. Jesli lubisz miec w 100% bezobslugowy material to panele (ale z tych lepszych). Winyl tez wydaje sie byc niezlym rozwiazaniem, ale jakos dziwnie drogi jest... 

Napisano
7 godzin temu, umberto napisał:

Taki dylemat na niedaleką przyszłość...

Co położyć na podłogę w sypialni i pokoju dziennym z aneksem?

Naturalne drewno (miękkie i wymaga "obsługi" co jakiś czas) czy jakieś panele (mniej kłopotliwe,też mają wady)??

A może panele winylowe?

Ma ktoś takie, może powiedzieć coś więcej?

Pozdrawiam

To bardzo skomplikowane pytanie i za mało danych.

U siebie wydzieliłem dwie strefy: salon z jadalnia o ograniczonym ruchu dzieci :phi: z lepszą/droższą podłogą oraz sypialnie, które miały być tańsze i funkcjonalne. W salonie położyłem olejowaną deskę warstwowa, w sypialniach grube panele 12mm o dużych wymiarach i dobrym podkładzie.

Z paneli jestem bardzo zadowolony, bardzo trudno odróżnić je od desek. Wszyscy myślą, że są przyklejone. Mimo masy zabawek, foteli na kółkach zero śladów używania. Prezentują się dobrze.

Podłoga olejowana w salonie oczywiście wygląda dobrze, ale to sporo wyrzeczeń i pracy. Miejscami po 3 latach widać uszkodzenia i przetarcia. Drugi raz na olej bym się nie zdecydował :(.

Interesowałem się podłogami winylowymi ale doszedłem do wniosku, że nie warto. Lepiej kupić dobre panele.

Napisano
7 godzin temu, umberto napisał:

To zrób podłogówkę oraz kafelki.

jak grzeje, to są mile ciepłe, jak drewno, a w lato - mile chłodne, ale nie zimne.

Napisano

Panele winylowe są fajne ale wyjątkowo: "zimne".

W salonie miałem deski merbau lakierowane fabrycznie lakierem utwardzane UV i po 12 latach wciąż były prawie jak nowe. Tylko tam gdzie sam uszkodziłem (wystającym gwoździem) była widoczna rysa.

Zwykłe panele AC4 w sypialni sprawdzały się. Były stosunkowo ciepłe w dotyku i przez 12 lat nie zarejestrowałem żadnego zużycia.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, rwIcIk napisał:

A takie troche grubsze niż 7 mm i trwardsze niż AC3 ;)

Teraz mam od 1,5 roku marketowe AC4 8 mm i zauważyłem, że są miejsca z mikro ubytkami. Raczej nic tam nie spadło... 

Napisano

U mnie były niemarketowe Classen-y.

Napisano
2 godziny temu, umberto napisał:

Teraz mam od 1,5 roku marketowe AC4 8 mm i zauważyłem, że są miejsca z mikro ubytkami. Raczej nic tam nie spadło... 

To poszukaj dobrych, tzn niemarketowych, grubszych, gdzie pod produktem podpisuje się firma zajmująca się tym od lat - wtedy mozna zaufać klasie ścieralności.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, luccass napisał:

Takie od około 50zl/m2 w górę :)

Tapatalked

Takie właśnie kupiłem... Marka wlasna Leroy a... 

Napisano
Takie właśnie kupiłem... Marka wlasna Leroy a... 

Od innych dostales też poradę aby nie kupować w marketach i wybrac rozpoznawalnego producenta. Zbierz to w całość i powinno być dobrze :)

Tapatalked

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, luccass napisał:

Takie od około 50zl/m2 w górę :)

Tapatalked

Krono Original mają w ofercie nawet poniżej 50 zł/m2

Dobre będą? :)

Quick-step?

Balterio?

Classen?

Egger?

A może jeszcze coś innego?

Napisano
9 minut temu, umberto napisał:

Krono Original mają w ofercie nawet poniżej 50 zł/m2

Dobre będą? :)

Quick-step?

Balterio?

Classen?

Egger?

A może jeszcze coś innego?

U siebie mam poddasze w Kronopol Aurum cos za okolo 45zl/m2, przyziemie mam w Kronopol Platinium (cos kolo 65zl/m2? tu musialbym sprawdzic). Te drozsze na podlodze wygladaja jak drewno, az sam bylem w szkoku. Te tansze sie bardziej blyszcza i nie sa az tak mile dla oka i dotyku. Jesli chodzi o wytrzymalosc to niewiele poki co moge powiedziec, ale nie spodziewam sie drastycznej roznicy ;)  

Napisano
55 minut temu, luccass napisał:

U siebie mam poddasze w Kronopol Aurum cos za okolo 45zl/m2, przyziemie mam w Kronopol Platinium (cos kolo 65zl/m2? tu musialbym sprawdzic). Te drozsze na podlodze wygladaja jak drewno, az sam bylem w szkoku. Te tansze sie bardziej blyszcza i nie sa az tak mile dla oka i dotyku. Jesli chodzi o wytrzymalosc to niewiele poki co moge powiedziec, ale nie spodziewam sie drastycznej roznicy ;)  

U mnie Krono Platinium leżą prawie 3 lata bez żadnych problemów, wygladają super. Płaciłem 55zł brutto (w tym darmowe ułożenie). Markety omijałem bo były droższe.

Napisano
2 minuty temu, sherif napisał:

U mnie Krono Platinium leżą prawie 3 lata bez żadnych problemów, wygladają super. Płaciłem 55zł brutto (w tym darmowe ułożenie). Markety omijałem bo były droższe.

Chciales napisac 'darmowe ulozenie', czy placiles 8% VAT? :)

Napisano
Godzinę temu, luccass napisał:

Chciales napisac 'darmowe ulozenie', czy placiles 8% VAT? :)

To cena brutto z ułożeniem z metra (8%). Jedyny warunek to musiałem ich tandetny podkład za 2zł/m kupić, przydał się przy malowaniu :phi:

Napisano
Dnia 21.02.2017 o 15:41, umberto napisał:

koleżanka chwaliła swoje bambusowe podłogi :hmm: ale w sumie to nic o tym kompletnie nie słyszałem, w tym o cenach czegoś takiego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.