Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne ogłoszenie... Nowy Fiat, ale jednak nie taki nowy?

Featured Replies

Napisano

Oglądałem z ciekawości auta nowe ze stocku i auta używane, ale sprzedawane od komisów dealerskich...

I trafiałem na coś takiego...
Nowa Brava, ale z 2013? (można kupić Bravę nową mimo, że jej dawno już nie ma ofercie) 

Kurczaki.. z ogłoszenia wynika, że auto jest kompletnie nowe, "zerowy przebieg", ale z 2013.

Na stronie dealer oo w tym linku, są też inne auta np. punto z 2013 bez przebiegu i co w tym najgorsze - te auta kosztują tyle co nowe z obecnego rocznika, czyli 2016 lub 2017.... (poza Bravą, której już nie ma w ofercie fiata)

Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co tu chodzi?

Czy  ja czegoś nie kumam, nie widzę?

Dealer chce tyle co za auto z danego rocznika, mało tego te auta stoją już dobre 3 lata...?! 

Może ktoś rozwinąć temat aut, które zostają dealerowi...? co oni z tym robią jak nie sprzedadzą? Dużo można urwać na aucie, które stoi na placu i jest z ubiegłego roku? Warto w takie auta się bawić?

Edytowane przez Muzyk007

Napisano

... czytając wątek już myślałem że wypuścili następce Bravy ... to nie jest "Nowa Brava" ... to Nowe Bravo

Może dealer miał jakieś problemy prawne i auta były "zablokowane" do sprzedaży ... można dopytać na miejscu.

Napisano
  • Autor
Teraz, Azbest napisał:

... czytając wątek już myślałem że wypuścili następce Bravy ... to nie jest "Nowa Brava" ... to Nowe Bravo

Może dealer miał jakieś problemy prawne i auta były "zablokowane" do sprzedaży ... można dopytać na miejscu.

Myślisz, że powie prawdę? 

Napisano
2 minuty temu, Muzyk007 napisał:

... spróbować warto ... może się okazać że jednak nie nowe, a używane, albo ktoś źle datę wpisał w ogłoszeniu ... to tylko ogłoszenie, które może nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością. Rozumiem że nie widziałeś tych samochodów i bazujesz obecnie tylko na tych "niepotwierdzonych" ogłoszeniach?

Napisano
6 minut temu, Muzyk007 napisał:

Za max 10kPLN wiecej mozesz miec nowe Tipo...

Wiec nie wiem jaki jest sens w ogole sobie zawracac tym glowe?

Edytowane przez Maciej__

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

... tylko że nie wiem, czy bym wybrał Tipo w zestawieniu z Bravo ... jakoś Bravo wydaje mi się pod każdym względem lepsze.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Maciej__ napisał:

o kupnie aut z 2013 to nawet nie myślę.... Bardziej mnie ciekawi jak to jest, że mamy 2017r a dealer handluje autami nowymi z 2013r..... chcąc normalne pieniądze. 
Utknął w jakieś czasoprzestrzennej pętli? :klaun:

Tipo już stoi na placach, więc w zasadzie z placu tyż można wziąć. Wtedy chyba jest od ręki...

6 minut temu, Azbest napisał:

... tylko że nie wiem, czy bym wybrał Tipo w zestawieniu z Bravo ... jakoś Bravo wydaje mi się pod każdym względem lepsze.

ale ja bym nie dał za stojące dobre 3lata Bravo 56 000PLN, kiedy mogę kupić TIPO z 2016 czy nawet 2017r za 56 000PLN, gdzie będzie lepiej doposażone...

Chyba, że kupić używane Bravo... które już trochę pojeździło i jest tańsze.

Przy Bravo to tylko to T i skrzynia M32 jakoś mnie..... zniechęca.

Aczkolwiek na nowe auta patrzyłem z ciekawości... Bardziej interere mnie używka. Z tymże Bravo.... no mam lepsze modele innych marek na myśli jeśli chodzi o używkę.

Edytowane przez Muzyk007

Napisano
35 minut temu, Muzyk007 napisał:

Chyba, że kupić używane Bravo... które już trochę pojeździło i jest tańsze.

Przy Bravo to tylko to T i skrzynia M32 jakoś mnie..... zniechęca.

a co masz za problem z T?

Po 2010 czy 2011 m32 wycofali

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bielaPL napisał:

a co masz za problem z T?

Po 2010 czy 2011 m32 wycofali

Turbo.... Choć jakoś nie słyszałem żeby się sypały, ale jakoś.... nie jestem przekonany do Turbodoładowanych jednostek. Ale nie jeździłem i nie uzytkowałem.... więc nie znam się,

Ryzyko istnieje zwłaszcza kupując używkę...

Można w jakiś szybki sposób sprawdzić jaka skrzynia siedzi? albo inaczej - jak poznać M32?

generalnie Na myśli mam takie auta jak H. CIVIC 8 lub Auris w benzynach.... więc te jednostki silnikowe raczej będą sporo lepsze niż jakiekolwiek T nawet Fiata

Napisano
Godzinę temu, Muzyk007 napisał:

Może ktoś rozwinąć temat aut, które zostają dealerowi...? co oni z tym robią jak nie sprzedadzą?

Może zalezy na tym aby teraz mieć w papierach że sie nie dalo sprzedać potem zaś  zaproponowac super rabat temu komu trzeba...

Edytowane przez delco

Napisano
2 minuty temu, Muzyk007 napisał:

Turbo.... Choć jakoś nie słyszałem żeby się sypały, ale jakoś.... nie jestem przekonany do Turbodoładowanych jednostek. Ale nie jeździłem i nie uzytkowałem.... więc nie znam się,

Ryzyko istnieje zwłaszcza kupując używkę...

Można w jakiś szybki sposób sprawdzić jaka skrzynia siedzi? albo inaczej - jak poznać M32?

generalnie Na myśli mam takie auta jak H. CIVIC 8 lub Auris w benzynach.... więc te jednostki silnikowe raczej będą sporo lepsze niż jakiekolwiek T nawet Fiata

bez przesady ... zwykły, niewysilony benzynowy silnik ze zwykłym T będzie pewnie tak samo bezawaryjny jak NA. Nie sądzę że taki hondowski 1.8 jest jakoś wybitnie lepszy niż 1.4Tjet - tym bardziej że te tjety są sprawdzone w boju ... co to jest 120KM z pojemności 1400 ... nic.

Napisano
Godzinę temu, Muzyk007 napisał:

Oglądałem z ciekawości auta nowe ze stocku i auta używane, ale sprzedawane od komisów dealerskich...

I trafiałem na coś takiego...
Nowa Brava, ale z 2013? (można kupić Bravę nową mimo, że jej dawno już nie ma ofercie) 

Kurczaki.. z ogłoszenia wynika, że auto jest kompletnie nowe, "zerowy przebieg", ale z 2013.

Na stronie dealer oo w tym linku, są też inne auta np. punto z 2013 bez przebiegu i co w tym najgorsze - te auta kosztują tyle co nowe z obecnego rocznika, czyli 2016 lub 2017.... (poza Bravą, której już nie ma w ofercie fiata)

Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co tu chodzi?

Czy  ja czegoś nie kumam, nie widzę?

Dealer chce tyle co za auto z danego rocznika, mało tego te auta stoją już dobre 3 lata...?! 

Może ktoś rozwinąć temat aut, które zostają dealerowi...? co oni z tym robią jak nie sprzedadzą? Dużo można urwać na aucie, które stoi na placu i jest z ubiegłego roku? Warto w takie auta się bawić?

Skąd wiesz, że to są bieżace ogloszenia a nie jakieś wymarłe wiszące na tym portalu? Poza tym chyba akurat ten dealer ma własną stronę z tym co ma na placu :hmm:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, bartekm napisał:

Skąd wiesz, że to są bieżace ogloszenia a nie jakieś wymarłe wiszące na tym portalu? Poza tym chyba akurat ten dealer ma własną stronę z tym co ma na placu :hmm:

brak daty.

dlaczego nie wygasło?

klikając w link jeden zostałem odesłany do strony z ogłoszeniem....

Coś jest nie tak?

Napisano

najprawdopodobniej w ciągu kilku minut wyjaśniłoby się wszystko -ale nie za pośrednictwem AK, ale telefonu ;]

Napisano
50 minut temu, Muzyk007 napisał:

brak daty.

dlaczego nie wygasło?

klikając w link jeden zostałem odesłany do strony z ogłoszeniem....

Coś jest nie tak?

Sądzę, że tak. Strona Euromobilu tak jak pisałem pokazuje auta dostępne od ręki http://www.euromobil.com.pl/p/dostepne-od-reki

Jak dla mnie to jakieś zaburzenia czasoprzestrzeni. Fiat ma podstronę stock i tam z grubsza widać co gdzie jest. Czasem trafiają się nowe dwulatki, ale o nowych czterolatkach nie słyszałem ;)

Napisano
2 godziny temu, bartekm napisał:

Są. W ogłoszeniu mamy...

odliczenia 60% podatku VAT, jednakże nie więcej niż 6000,00 zł

A takie zasady odliczeń były do 31.03.2014...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.