Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] zmywarka na co zwracać uwagę przy zakupie

Featured Replies

Napisano

Ja to mam w Electrolux serii ESLxxxxxx. Ale wiele innych firm też ma taki wskaźnik - np. Bosch (zapytaj [mention=129639]mar00ha_[/mention] czy jego model nie ma).

Moja nie ma wyświetlanego zegara. Tylko czerwone światełko. Już nie pamiętam dokładnie jak to było, ale chyba nie było modelu Bosch z zegarkiem na podłodze i koszykiem na sztućce. Albo nie od ręki. A potrzebowałem szybko.

mar00ha

Wysłane z iPhone 7 Plus za pomocą Tapatalk
Napisano

Czerwone światełko też mam i mało przydatne. Przecież słychać jak zmywarka pracuje, więc światełko jest redundantne. Zegarek z pozostałym czasem byłby dużo lepszy...

Napisano
2 godziny temu, DamianB napisał:

Czerwone światełko też mam i mało przydatne. Przecież słychać jak zmywarka pracuje, więc światełko jest redundantne. Zegarek z pozostałym czasem byłby dużo lepszy...

ale jak suszy pod koniec to juz jest cicha

co do tabletek sprobuj ludwik:

i-ludwik-all-in-one-kapsulki-do-zmywarek

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎07 o 21:18, DamianB napisał:

Słychać jak kręcą się śmigła. Suszenia nie słuchać.

Napisano
1 minutę temu, Liwek napisał:

Słychać jak kręcą się śmigła. Suszenia nie słuchać.

Prawda. Ale przez to, że wyświetla tylko kropkę, a nie pozostały czas, to i tak zapamiętuję przy starcie ile będzie +/- trwać program ;]

Napisano
  • Autor

Jaką opinie ma sprzęt Boscha. Do tej pory jakoś sprzęt tej marki obchodziłem jakoś szerokim łukiem, ale pzry zakupie zmywarki jakoś najbardziej ciągnie mnie w ich stronę. 

Chyba kupie coś takiego. Używa ktoś?

http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy-o-szerokosci-60-cm/SMV58L60EU.html?source=search#tab1

Napisano

Mam Boscha od sześciu lat. Nie mam zastrzeżeń. Naczynia domywa. Jedyny mankament to brak wyświetlacza ale się przyzwyczaiłem. Zero usterek, jedynie teraz wymieniłem uszczelkę dolną drzwi (koszt ok. 100 PLN, filmik jak wymienić dostępny na stronie sklepu). Jeśli, tfu tfu, padnie następna też będzie tego samego producenta i z wyświetlaczem :)

Edytowane przez balus

Napisano
20 godzin temu, leatz napisał:

Jaką opinie ma sprzęt Boscha. Do tej pory jakoś sprzęt tej marki obchodziłem jakoś szerokim łukiem, ale pzry zakupie zmywarki jakoś najbardziej ciągnie mnie w ich stronę. 

Chyba kupie coś takiego. Używa ktoś?

http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy-o-szerokosci-60-cm/SMV58L60EU.html?source=search#tab1

Mama ma Boscha, wujek też , co prawda modele 45 cm, ale nie narzekają, urządzenia działają cicho, myją dobrze, póki co nic się nie psuje (mamy sprzęt ma 3 lata, wujka rok).

Też stoję przed dylematem Ikea czy Bosch :)

Za ikeą przemawia fakt, że mam już kupione od nich meble.

Napisano

Czy ktoś mi może powiedzieć , czy jest ekonomiczny sens zakupu zmywarki dla 2 osób, raczej niezbyt dużo gotujących??

Oczywiście pomijam aspekt "wygody" :)

Pozdr

Napisano
5 minut temu, umberto napisał:

Czy ktoś mi może powiedzieć , czy jest ekonomiczny sens zakupu zmywarki dla 2 osób, raczej niezbyt dużo gotujących??

Oczywiście.

Kupujesz wtedy 45 cm.

Wrzucając wszytko do zmywarki zapełnisz ją, jak nie co dzień, to co drugi :ok:

Napisano
19 godzin temu, umberto napisał:

Pozdr

Ekonomiczny ?  Nie.

Napisano
2 minuty temu, Roswell napisał:

Ekonomiczny ?  Nie.

Tak właśnie myślałem... ;)

Napisano
Godzinę temu, Roswell napisał:

Ekonomiczny ?  Nie.

Zależy od cen mediów i źródła ciepła C.W.U. oraz wyceny własnego czasu. Nawet bez tego ostatniego jest pewnie szansa na zwrot kosztów po kilkunastu latach ;]

Napisano
Dnia 18.03.2017 o 18:01, umberto napisał:

Pozdr

A znajomych zapraszacie? Cokolwiek gotujecie? Żeby był chociaż garnek, kilka talerzy i kubków po kawie.

Napisano
Dnia 18.03.2017 o 18:01, umberto napisał:

Pozdr

Na tej samej zasadzie można by pytać czy pralka dla jednej osoby się opłaca? ;)

Jeśli zużycie ogranicza się do dwóch kubków i dwóch talerzy w ciągu dnia, to nie ma sensu, ale jeśli jest już coś więcej, to sens jest. Jeśli nie myje się natychmiast po użyciu, to

brak leżących cały dzień naczyń i bałaganu w kuchni, na pewno wygoda, a wody i prądu zużyje mniej, niż przy myciu choćby kilku szklanek pod bieżącą wodą.

Moja mama ma zmywarkę 45cm na 1 osobę :)

Jak my czy brat z żoną jesteśmy w weekend, to obiad, jakaś kawa, może kolacja i talerzy, sztućców, szklanek się nazbiera. W tygodniu - też czasem się zmywarkę puści.

Wujek z ciotką - mają identyczną na dwie osoby - ale codziennie jedzą w domu, więc bez problemu się nazbiera.

Można pomyśleć o takiej nablatowej (jak kuchenka mikrofalowa), ale cenowo nie są jakoś dużo tańsze, a zajmują cenne miejsce na blacie.

Napisano
Dnia 7.03.2017 o 23:39, PawelWaw napisał:

ale jak suszy pod koniec to juz jest cicha

co do tabletek sprobuj ludwik:

Używam tzn zużyłem bo już się prawie skończył nie tabletki ale żel ludwik  i jest ok.

Napisano
Dnia 2/28/2017 o 10:16, leatz napisał:

Kupujemy zmywarkę na co zwrócić uwagę, jakie funkcje są przydatne.

Żeby była cicha (mam w tej chwili Beko z deklarowanym 46 dB i jej najzwyczajniej nie słyszę, nawet jak stoję bardzo blisko) i szybki program.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.