Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 3 17'

Featured Replies

Napisano
21 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Ten Focus 1.6 tdci na 5 biegu przy 2000 rpm ma około 100 km/h, na 4 biegu ok. 85. Taka jazda na drodze krajowej jest normalna i żeby wyprzedzić, trzeba wbić trójkę, obroty wskoczą w okolice 2500 rpm i w połowie wyprzedzania zmieniamy bieg na wyższy, bo się zakres kończy. Ot cudowny diesel, przecież tam można skrzyni biegów nie używać  ;l . Dla mnie to nie jest silnik.

Kaczorek widzę kompletnie nie złapałeś żaluzji ;-)

Napisano
  • Autor

Byłem, jeździłem i......

Kompletnie mnie nie porwało. Albo tego nie czuć albo coś ze mną nie tak.

Jeździło przyzwoicie, ale w każdym zakresie obrotów niemalże identycznie. Może i jest szybka, ale  zakresie, którego używa się w codziennej jeździe porusza się podobnie jak nowy Sportage 1.6/131hp

Liczyłem na więcej, ale niestety auto chyba odpadło z wyścigu. To tylko moja subiektywna opinia na podstawie półgodzinnej jazdy testowej. 

Niestety nie wpasowałem się w to auto. Powrót C4 do domu sprawił mi więcej przyjemności 😁

Napisano
6 minut temu, Mobil1 napisał:

Byłem, jeździłem i......

Jeździło przyzwoicie, ale w każdym zakresie obrotów niemalże identycznie. Może i jest szybka, ale  zakresie, którego używa się w codziennej jeździe porusza się podobnie jak nowy Sportage 1.6/131hp

Liczyłem na więcej, ale niestety auto chyba odpadło z wyścigu. To tylko moja subiektywna opinia na podstawie półgodzinnej jazdy testowej. 

Niestety nie wpasowałem się w to auto. Powrót C4 do domu sprawił mi więcej przyjemności 😁

To bylo do przewidzenia...

Przesiadka z turbodiesla na wolnossace noPB zazwyczaj tak wyglada ;]

Mimo, ze jak postawic te auta na kresce, to objedzie diesla bez problem ;)

Trzeba troche czasu zeby sie przestawic...

Napisano
Byłem, jeździłem i......

Kompletnie mnie nie porwało.

No o tym pisałem. Mazda jedzie, ale jak się kręci obroty. Inaczej dupohamownia mówi że auto zamula.

mar00ha

Wysłane z iPhone 7 Plus za pomocą Tapatalk
Napisano

1 godzinę temu, Mobil1 napisał:

Byłem, jeździłem i......

ok każdy ma inne odczucia :oki:

Napisano
3 godziny temu, mar00ha_ napisał:

No o tym pisałem. Mazda jedzie, ale jak się kręci obroty. Inaczej dupohamownia mówi że auto zamula.

mar00ha

widocznie ja cisnę jak  myślę, że nie cisnę ;]

Edytowane przez Marcin79

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał:

widocznie ja cisnę jak jak myślę, że nie cisnę ;]

Przesiadlem się do Mazdy 6 z wolnossącym silnikiem 2.5l 192KM z Golfa 1.4T 160KM. Zanim "nauczylem się" jeździć wolnossakiem tez uwazalem ze zamula.

mar00ha

Napisano

mar00ha

Jak każde wolności auto z silnikiem benzynowym.

Ps. Też jeździłem cx3 z tym małym silniczek 120hp i to nie jedzie....

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 20.03.2017 o 10:52, Maciej__ napisał:

Ja sie przesiadlem z 2.0 NA 180KM na 1,4T 140KM i w normalnej jezdzie ten drugi silnik jest przyjemniejszy, cichszy i dodatkowo pali ok 2 litry mniej...

Gdybym mial do wybory kolejne 2.0 NA to i tak bym pewnie kupil turbo.

Po prostu widac ze nie jezdzisz dynamicznie albo tylko tak Ci sie wydaje. Zacznij naprawde cisnac to turbo to zobaczysz "spalanie 2 litry mniej" ;l

Napisano
Teraz, A_Kras napisał:

Po prostu widac ze nie jezdzisz dynamicznie albo tylko tak Ci sie wydaje. Zacznij naprawde cisnac to turbo to zobaczysz "spalanie 2 litry mniej" ;l

Porowonuje do mojej codziennej jazdy, czyli 8km w 25-30 min do pracy, ewentualnie 140-150km/h na tempomacie po autostradzie.

Tak wyglada obecnie 95% mojego przebiegu...

Napisano

Do takiej jazdy wiadomo ze turbo lepsze, w tych wlasnie warunkach downsizing naprawde dziala. W wielu innych w ogole nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.