Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka pralka ??

Featured Replies

Napisano

Musze kupic "franie" w zasadzie na placu boju zostaly 2 modele:

Amica - http://allegro.pl/pralka-amica-tawe6123lslds-wymienialne-lozyska-i6756589059.html , silnik bezszczotkowy, wymienne lozyska bebna

Samsung - http://allegro.pl/pralka-samsung-ww60j4263lw-eco-bubble-a-6kg-led-i6662318689.html , ecobubble , niezle opinie

Pralka dla jednej osoby, wymagania A+++, 45cm glebokosci, sensowne programy, niezbyt glosnia.

Co polecacie ?

Ktos ma wspomniane modele i moze podzielic sie spostrzezeniami.

Napisano

kup taką gdzie dostępne są części zamienne i wymienne są łożyska bębna bez rozcinania go :sciana:

Napisano
11 godzin temu, szyman napisał:

kup taką gdzie dostępne są części zamienne i wymienne są łożyska bębna bez rozcinania go :sciana:

+ do tego czy szczotki do silnika są dostępne i wymienialne

Od siebie dodam, że używam 2 pralki BSH: 1/ BOSCH rocznik 2001 (!) 2/ SIEMENS rocznik 2007

1/ miała wymieniane: grzałkę (13lat), szczotki silnika (15 lat) i moduł elektroniczny (moja wina, bo go zalałem wodą a prąd zrobił resztę)

2/ miała wymieniane: szczotki silnika (8 lat - niby szybko, ale wirowanie jest na 1400 obrotów i pralka pracuje 5-10x w tygodniu), fartuch (wina ładującego pranie - przytrzaśnięta drzwiami odzież "odgryzła" kawałek fartucha przy drzwiczkach)

Obydwie pralki nie były tanie w momencie zakupu, ale cena nie była zaporowa. W tym czasie co mam to nr 2 znajomi mają już trzecią Amice. 

Napisano
11 godzin temu, szyman napisał:

Pytanie czy bedzie mu sie chcialo bawic w jakiekolwiek naprawy...

Ja wole kupic tania pralke I zalozyc ze za max 5 lat wymiana na nowa ;]

Poki co taki system dosc dobrze sie sprawdza :ok:

Napisano
51 minut temu, Maciej__ napisał:

Pytanie czy bedzie mu sie chcialo bawic w jakiekolwiek naprawy...

Ja wole kupic tania pralke I zalozyc ze za max 5 lat wymiana na nowa ;]

Poki co taki system dosc dobrze sie sprawdza :ok:

przy nieopłacalnej naprawie masz rację. Ale jak padają łożyska w bębnie za 50zł (zestaw z uszczelniaczem). to  warto naprawić. Chyba że producent nie przewidział wymiany  :ogien: tylko cały bęben. 

Napisano
1 minutę temu, szyman napisał:

przy nieopłacalnej naprawie masz rację. Ale jak padają łożyska w bębnie za 50zł (zestaw z uszczelniaczem). to  warto naprawić. Chyba że producent nie przewidział wymiany  :ogien: tylko cały bęben. 

Jak ktos umie samemu podlubac lub ma zaufanego fachowca to pewnie :ok:

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Jak ktos umie samemu podlubac lub ma zaufanego fachowca to pewnie :ok:

Mi łożyska padły po 4 latach pech chciał że indesit nie przewidział wymiany łożyska ale dzięki youtube poradziłem sobie z tematem :hehe:

A wydawać kolejne 1200-1500zł na pralkę wolę przeznaczyć na dzieciaki. 

Napisano
14 godzin temu, qwiatek napisał:

Amica - http://allegro.pl/pralka-amica-tawe6123lslds-wymienialne-lozyska-i6756589059.html , silnik bezszczotkowy, wymienne lozyska bebna

Sprawdź temat tych łożysk, bo ostatnio Amica oficjalnie wyróżnia swoje modele, które mają wymienne łożyska podając tę informację jako atrakcyjną funkcję :skromny:

Tymczasem w podlinkowanym modelu na stronie Amica nie podają tej informacji. Z pralek 45cm informację o wymiennych łożyskach ma model EMAWP8143LSLDW (jakieś 200zł drożej od tego powyżej): KLIK

Napisano
  • Autor

Dzieki za pomoc, zamowilem Amice zobaczymy ile popracuje. 

Napisano
39 minut temu, qwiatek napisał:

Dzieki za pomoc, zamowilem Amice zobaczymy ile popracuje. 

Tyle ile ma gwarancji...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.