Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe z klima za jak najmniej

Featured Replies

Napisano

Związku ze zmianami w moim życiu, a jednak dobrocią serca ;) chce kupić auto nowe najtańsze możliwe byle klime miało. Z tego co widziałem to w granicy 42tys do kupienia są polo lub clio. Auto ma zmieścić 2 foteliki i użytkowane w mieście na trasie 5km

czy coś innego warto jeszcze rozważać? Widziałem jeszcze tipo a reszta to maluchy a już takiego nie chce kupowac

Napisano

Wydaje mi sie ze TIPO bedzie zdecydowanie bardziej praktycznie ze sporym kufrem... widze na otomoto ze golas (ale z klima) jest do wyrwania za 42 tez...

Na otomoto widze tez Dacie logan z klima za 34600... moze to ciekawa opcja (o ile nie jestes antyfanem Dacii)?

Edytowane przez jaceq

Napisano
  • Autor

Dacie 

14 godzin temu, jaceq napisał:

Wydaje mi sie ze TIPO bedzie zdecydowanie bardziej praktycznie ze sporym kufrem... widze na otomoto ze golas (ale z klima) jest do wyrwania za 42 tez...

Na otomoto widze tez Dacie logan z klima za 34600... moze to ciekawa opcja (o ile nie jestes antyfanem Dacii)?

Dacia to tragedia wyglada jak ciosana, tipo za 42k ma dużo na wyposażeniu ale sam nie wiem 

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, czachabrava napisał:

C-elysee

Dlaczego? 

Napisano
Godzinę temu, arogal01 napisał:

Dacia to tragedia wyglada jak ciosana, tipo za 42k ma dużo na wyposażeniu ale sam nie wiem 

Gdybym zobaczył jedno lub drugie to w pierwszej chwili nie zauważyłbym różnicy. Stylistycznie są bardzo zbliżone.

Pewnie masz wryty w pamięć obraz pierwszego Logana?

Napisano

no  a pisał  że byle jakie  aby tylko klima była a teraz wybrzydza 

A uwagę to zwróć na 2 rzeczy :

1. żeby był  isofix jak chcesz dzieci wozić 

2. rodzaj czynnika chłodniczego w klime,  żeby był  R134a a nie R12345yf 

Reszta to tak naprawdę tylko Twój gust

Napisano

A który nowy samochód ma jeszcze R134a w klimie?

Napisano
4 godziny temu, arogal01 napisał:

Dlaczego? 

Twoje wymagania są dosyć ogólne i  wspomniałeś o Tipo więc kolega Ci pewnie podsunął inną koncepcję konkurencyjnego auta do rozważenia. Jak za tą kasę jest w nim dużo miejsca, możliwość wyboru wolnossącego silnik 1,6 115 km, który w razie potrzeby obsłuży trasy na krajówkach, w styczniu pod względem cena-wyposażenie wypadał lepiej niż Tipo. Moim zdaniem jednak jeśli faktycznie auto ma być tylko na miasto i 2 foteliki to nawet bym nie patrzył na Tipo i C-Elysée. W małym mieście jeszcze ujdą, ale w dużym gabaryty denerwują przy manewrowaniu na ciasnych parkingach. Jako auta uniwersalne (trasa+miasto) dopiero pokazują swoje zalety (biorąc pod uwagę oczywiście cenę).

Napisano
42 minuty temu, Orochimaru napisał:

A który nowy samochód ma jeszcze R134a w klimie?

nie wiem,  dlatego napisałem, żeby  sprawdził 

Napisano

Suzuki celerio

Napisano

to celerio jest zaskakująco przestronne - i piszę to poważnie, mając 130 kg wagi i 180 cm wzrostu wygodnie mi się siedziało za kierownicą,  a i zmieściłem się sam za sobą z tyłu...szok

Napisano

Jak dla byłej żony to może być Dacia ;)

A poważnie to Tipo wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Pytanie jakiej wielkościo to auto chcesz, bo może warto spojrzeć na jakieś małe Suzuki ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
3 minuty temu, bergerac napisał:

A poważnie to Tipo wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Pytanie jakiej wielkościo to auto chcesz, bo może warto spojrzeć na jakieś małe Suzuki ?

Właśnie, za te 42k, które tu się przewija to można pewnie już do Baleno startować. Nienajlepiej antykorozyjnie zabezpieczone, ale przy pomysłach powyżej to i przyspieszenien ma nienajgorsze i pali malutko. Bagażnik też ma znośny,  nawet z tyłu jest sporo miejsca :)

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Joki napisał:

Gdybym zobaczył jedno lub drugie to w pierwszej chwili nie zauważyłbym różnicy. Stylistycznie są bardzo zbliżone.

Pewnie masz wryty w pamięć obraz pierwszego Logana?

Nie mam ostatnio szukałem auta do firmy i przeglądałem najnowsze Dacie 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Citric napisał:

Twoje wymagania są dosyć ogólne i  wspomniałeś o Tipo więc kolega Ci pewnie podsunął inną koncepcję konkurencyjnego auta do rozważenia. Jak za tą kasę jest w nim dużo miejsca, możliwość wyboru wolnossącego silnik 1,6 115 km, który w razie potrzeby obsłuży trasy na krajówkach, w styczniu pod względem cena-wyposażenie wypadał lepiej niż Tipo. Moim zdaniem jednak jeśli faktycznie auto ma być tylko na miasto i 2 foteliki to nawet bym nie patrzył na Tipo i C-Elysée. W małym mieście jeszcze ujdą, ale w dużym gabaryty denerwują przy manewrowaniu na ciasnych parkingach. Jako auta uniwersalne (trasa+miasto) dopiero pokazują swoje zalety (biorąc pod uwagę oczywiście cenę).

Wrocław wiec duże miasto natomiast trasy w jednym rejonie

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, 62545tomasz napisał:

to celerio jest zaskakująco przestronne - i piszę to poważnie, mając 130 kg wagi i 180 cm wzrostu wygodnie mi się siedziało za kierownicą,  a i zmieściłem się sam za sobą z tyłu...szok

A co to jest ? Mniejsze od swifta

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, bergerac napisał:

Jeszcze chwile aktualnej ale czas zabawek się skończył, auto pójdzie w leasing natomiast jak będzie dalej jak jest to i to zlikwiduje wiec biorę pod uwagę tez to ile będzie to warte za chwile w razie czego. Ktoś sensownie wspomniał ze tipo może być duże do miasta stad mój pomysł na clio / polo / corsa / fiesta pytanie czy któryś z nich będzie "lepszy" w wersji bida to pewnie wszystkie są słabe, będzie przepaść po przejściu ze sportsvana w grubej wersji 😂

Napisano
29 minut temu, arogal01 napisał:

Jeszcze chwile aktualnej ale czas zabawek się skończył, auto pójdzie w leasing natomiast jak będzie dalej jak jest to i to zlikwiduje wiec biorę pod uwagę tez to ile będzie to warte za chwile w razie czego. Ktoś sensownie wspomniał ze tipo może być duże do miasta stad mój pomysł na clio / polo / corsa / fiesta pytanie czy któryś z nich będzie "lepszy" w wersji bida to pewnie wszystkie są słabe, będzie przepaść po przejściu ze sportsvana w grubej wersji 😂

to wybierz coś co będzie trzymało wartość, dobrze się odsprzeda i ma dobre finansowanie. Czyli w kolejności: polo, corsa, fiesta, clio.

Napisano
9 godzin temu, arogal01 napisał:

A co to jest ? Mniejsze od swifta

To skrzyżowanie Splasha z Alto. W Polsce zastąpił oba w/w.

Napisano

Jeszcze chwile aktualnej ale czas zabawek się skończył, auto pójdzie w leasing natomiast jak będzie dalej jak jest to i to zlikwiduje wiec biorę pod uwagę tez to ile będzie to warte za chwile w razie czego. Ktoś sensownie wspomniał ze tipo może być duże do miasta stad mój pomysł na clio / polo / corsa / fiesta pytanie czy któryś z nich będzie "lepszy" w wersji bida to pewnie wszystkie są słabe, będzie przepaść po przejściu ze sportsvana w grubej wersji [emoji23]

Skoro sytuacja jest dynamiczna to moze warto rozwazyc jakis najem długoterminowy?
Napisano

fiesty corsy baleno - wszystko w tej cenie znajdziesz, co tam się podoba z wyglądu to brać

inna alternatywa

fiat Qubo

Napisano
5 minut temu, bielaPL napisał:

fiesty corsy baleno - wszystko w tej cenie znajdziesz, co tam się podoba z wyglądu to brać

inna alternatywa

fiat Qubo

Tylko jeszcze dodam, że Baleron w tej cenie będzie udawał dynamikę, a Corsa i Fiesta nie będzie mieć czym udawać z silnikami w porywach do 80KM i nadwagą do Baleno ze 200kg, a spalanie większym o 2l ;] Dodatkowo Fiesta jest masakrycznie mała w šrodku ;]

Napisano
2 minuty temu, bartekm napisał:

Tylko jeszcze dodam, że Baleron w tej cenie będzie udawał dynamikę, a Corsa i Fiesta nie będzie mieć czym udawać z silnikami w porywach do 80KM i nadwagą do Baleno ze 200kg, a spalanie większym o 2l ;] Dodatkowo Fiesta jest masakrycznie mała w šrodku ;]

Bez przesady, maluch udawał dynamikę, matizem (17s do 100) jeździło się już normalnie po mieście, jako wozidło dla dzieci nic mocniejszego nie potrzeba

Napisano
Teraz, bielaPL napisał:

Bez przesady, maluch udawał dynamikę, matizem (17s do 100) jeździło się już normalnie po mieście, jako wozidło dla dzieci nic mocniejszego nie potrzeba

Moim skromym zdaniem nic nie wkurza w długofalowym użytkowaniu auta jak za słaby silnik. ;] weź pod uwagę, że takie 1.0 bez T oznacza osiągi jak właśnie w Matizie. Oczywiście, że da się tym jeździć, ale jak za tę samą kasę można mieć coś szybszego to czemu nie. Niestety podlansowywamy przeze mnie tu Baleron też ma niefajne przypadłości ;]

Napisano
2 minuty temu, bartekm napisał:

Moim skromym zdaniem nic nie wkurza w długofalowym użytkowaniu auta jak za słaby silnik. ;] weź pod uwagę, że takie 1.0 bez T oznacza osiągi jak właśnie w Matizie. Oczywiście, że da się tym jeździć, ale jak za tę samą kasę można mieć coś szybszego to czemu nie. Niestety podlansowywamy przeze mnie tu Baleron też ma niefajne przypadłości ;]

Zazwyczaj dla moto zakręconych tak. Ale takie kobitki tak się tym nie jarają, moja była zadowolona z peugeota 107(68KM, równocześnie użytkując Bravo 1.4 120KM), kwestia podejścia do auta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.