Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cykanie przekaźnika? przy przyśpieszaniu/hamowaniu 1.9 jtd

Featured Replies

Napisano

Bry :)
Od jakiegoś czasu słyszę takie jakby cykanie przekaźnika ze skrzynki bezpieczników w sytuacji gdy np jadę i nacisnę hamulec oraz później gdy nacisnę pedał gazu.
Ktoś się spotkał z takim czymś ? jakiś negatywnych skutków chyba nie ma z tego powodu, ale mnie to intryguje :D
Pozdrawiam :)

Napisano

Przebiegu na liczniku podczas pykania nie przybywa .

Edytowane przez TADA

Napisano
  • Autor

Nie zauważyłem związku z przebiegiem, cyknięcie jest tylko gdy nacisnę hamulec i puszczę a następnie dodam gazu i tyle.

Napisano

Może i grzałki PTC - sam tak miałem u siebie, ale póki co mamy jeszcze lato, więc nie wydaje mi się to prawdopodobne. W celu weryfikacji można wyjąć bezpiecznik F73, który znajduje się na akumulatorze. 

Napisano
  • Autor

Grzałke mam i wiem kiedy załącza, pobór taki że aż przygasa climatronic, a poza tym za ciepło na razie na to :P
Jak będę miał chwilę to to posprawdzam jeszcze, ale bardziej niż z pod maski to mi się wydaje że to z okolicy bezpieczników pod kierownicą.

• 4 tygodnie później...
Napisano

U mnie też coś cyka, ale tylko przy ostrym przyspieszaniu. Tzn. im mocniej przyspieszam tym głośniej cyka. Wydaje mi się, że cykanie dochodzi z okolic wskaźników.

Co to może być?

Napisano

A może bardziej z okolic skrzynki bezpieczników i przekaźników po lewej stronie pod kierownicą? Ja miałem w zeszłym roku irytujące cykania gdzieś z okolic tunelu środkowego. Wyłączenie grzałek PTC przez MES w niczym nie pomogło. Dopiero wyjęcie bezpiecznika F73 od grzałek załatwiło temat. W moim przypadku wydaje mi się, że to kwestia niedomagań i tak słabego jak na moje wyposażenie alternatora (90A), który przez włoską niefrasobliwość lub oszczędności do mojego auta zamontowano. W rocznikach wcześniejszych do wersji z grzałkami PTC montowano altki o amperażu przynajmniej 120A. Od drugiej połowy 2006 roku 105A. 

Napisano

Tylko teraz nie używam ogrzewania. W zimie tego nie było.

Ja mam 2004 r.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 3.10.2017 o 18:24, marek_lbn napisał:

U mnie też coś cyka, ale tylko przy ostrym przyspieszaniu. Tzn. im mocniej przyspieszam tym głośniej cyka. Wydaje mi się, że cykanie dochodzi z okolic wskaźników.

Co to może być?

Przerabiałam to. Do wymiany cewki lub przewód przepalony w ich okolicy. Dobija licznik jeszcze kilometrów?

Napisano

Wymieniłem przewód od IC do silnika, bo był pęknięty i ciśnienie uchodziło.

Cykanie na razie ustąpiło. Tylko nie wiem jaki związek z dziurawym przewodem miało cykanie z okolic wskaźników???

Napisano
Dnia 16.10.2017 o 11:37, HARDTECHNO napisał:

kolezanko on ma jtd :D gdzie tam cewka?

Napisałam o swoim przypadku, ale fakt nie zwróciłam czym jeździ Kolega ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.