Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Benelli TRK 502

Featured Replies

Napisano

Takie cudo stworzyli włosi

bsm_635_19786m_1_8121880_45.jpg

I to za jedyne 22500zł z ABS. Mariaż włosko chiński ale suma sumarum wyszedł ciekawy i bardzo rozsądny motocykl. Same pochlebne opinie:

Wygląd super, cena boska, nie oszczędzali zbytnio np. na oponach (pirelli), sprzęt pełnogabarytowy i wygodny. Do krajoznawczego turlania ideał. Romet ADV 400 może się schować...

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał:

I to za jedyne 22500zł z ABS. Mariaż włosko chiński ale suma sumarum wyszedł ciekawy i bardzo rozsądny motocykl. Same pochlebne opinie:

Wygląd super, cena boska, nie oszczędzali zbytnio np. na oponach (pirelli), sprzęt pełnogabarytowy i wygodny. Do krajoznawczego turlania ideał. Romet ADV 400 może się schować...

Bardzo ciekawa maszyna :oki:

W testach  powtarza się opinia o niezbyt udanym przednim hamulcu - długi skok klamki ( za mały tłoczek pompy ?).

Przydałaby się też jakaś wersja z mocniejszym silnikiem, na autostradowe prędkości  ( tutaj widzę, ze chcieli załapać się na A2).

Edytowane przez dymny

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał:

bsm_635_19786m_1_8121880_45.jpg

ale się benelli stoczyło... szkoda. kiedyś coś znaczyli.

no ale widac za mało miejsca na tyle włoskich marek na rynku. Dukat ma silną pozycję. Guzzi też dość charakterystyczne. Agusta i Aprilla jakos sobie radzą.

Cagiva i Benelli widać nie mają już miejsca... 

Napisano

Fajne fajne kurka fajne!! :oki:

Pojemność w sam raz dla mnie. :ok:

Typ moto bardzo uniwersalny, znów jak dla mnie znalazł. :ok:

Cena w sam raz dla mnie tyle że o 10 lat za późno. :]

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, jimbo22 napisał:

ale się benelli stoczyło... szkoda. kiedyś coś znaczyli.

no ale widac za mało miejsca na tyle włoskich marek na rynku. Dukat ma silną pozycję. Guzzi też dość charakterystyczne. Agusta i Aprilla jakos sobie radzą.

Cagiva i Benelli widać nie mają już miejsca... 

no ze swoich wydumek jak widać nie pociągnęli, ale takim czymś idealnie zapełnili rynkową nisze, może jak się odbiją to potem znów będą mogli pójść w większą ekstrawagancje 

Napisano
35 minut temu, bielaPL napisał:

no ze swoich wydumek jak widać nie pociągnęli, ale takim czymś idealnie zapełnili rynkową nisze, może jak się odbiją to potem znów będą mogli pójść w większą ekstrawagancje 

Ciekawe czy Benelli będzie w stanie konkurować z droższą o 5000zl Hondą CB500X.

Honda jednak troszkę mniejsza i lżejsza (-20kg), silnik podobnej mocy, ale spalanie niższe.

c4.jpg

Napisano
25 minut temu, dymny napisał:

Ciekawe czy Benelli będzie w stanie konkurować z droższą o 5000zl Hondą CB500X.

Honda jednak troszkę mniejsza i lżejsza (-20kg), silnik podobnej mocy, ale spalanie niższe.

c4.jpg

5000 to jednak duża różnica i myślę że Benelli stanie się popularniejszy właśnie za jej sprawą.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Cinek napisał:

5000 to jednak duża różnica i myślę że Benelli stanie się popularniejszy właśnie za jej sprawą.

właśnie ta cena jest super, na wyprzedażach rocznika będzie jeszcze lepiej... poza tym gabaryty i świetny wygląd

Napisano

powiem Ci, że mnie zainspirowałeś do odwiedzenia salonu

a widzieliście Benelli Leoncino?

to też fajnie wygląda, a sugerowana cena 4500 EUR tez jest zachęcająca

Edytowane przez marycha

Napisano
  • Autor
36 minut temu, marycha napisał:

powiem Ci, że mnie zainspirowałeś do odwiedzenia salonu

a widzieliście Benelli Leoncino?

to też fajnie wygląda, a sugerowana cena 4500 EUR tez jest zachęcająca

w PL na razie nie widziałem żeby sprzedawali

Napisano

wiesz TRK tez się dopiero pojawił

a może by tak sobie dwa sprzęty zapodać ;)

Napisano
3 godziny temu, Cinek napisał:

pytanie czy gdziekolwiek poza włochami? bo sory, ale poza Dukatami i Guzzi, to ludzie boją się włoszczyzny (znajomy sprzedawał ostatnio Aprillę).

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, jimbo22 napisał:

pytanie czy gdziekolwiek poza włochami? bo sory, ale poza Dukatami i Guzzi, to ludzie boją się włoszczyzny (znajomy sprzedawał ostatnio Aprillę).

używek się boją bo egzotyka, ale skoro nówki chińskie się rozkręciły i ludzie bulą za nie po 10 tys lub więcej to myślę że jak ktoś wie o tym modelu i szuka czegoś podobnego to zaryzykuje. Na pewno nie będzie to Honda, silnik chiński itd, ale konstrukcja jest prosta więc mam nadzieję, że za mocno go nie spierdzielili pod względem awaryjności i sprzęt będzie dawał radę

Tylko trochę więcej reklamy potrzeba. 

Napisano

wg recenzji to ciężki (tyle co duży gs) i mało mocy, do tego słabe hamulce i beznadziejny ABS. ja tam jednak wolę za te same pieniądze używkę sprawdzonych producentów ;) 

Napisano
  • Autor

Ideał to nie jest, moc jest odpowiednia na ten silnik i A2. Hample pewnie łatwo można zmodyfikować (narzekali na długi skok klamki). Do cb500x trzeba chyba z 5tys dorzucić. To taka alternatywa między chińczykiem a japońcem.

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, FrugOs napisał:

Wygląda zacnie, ale ulik87 może mieć racje co do mocy :ok: 

nie no, za dużo byście chcieli w tej cenie 22 tys :)

Napisano

Cena jako za nowe moto jest super :ok: 

Tylko to już jest troszkę jak z autem. Jeden kupi nówkę za 55 kpln, drugi wyda to samo na mocniejszą lub/i lepiej wyposażoną używkę (niekoniecznie paśnika w TDI ;]) :ok: 

Napisano
3 godziny temu, FrugOs napisał:

Cena jako za nowe moto jest super :ok: 

Tylko to już jest troszkę jak z autem. Jeden kupi nówkę za 55 kpln, drugi wyda to samo na mocniejszą lub/i lepiej wyposażoną używkę (niekoniecznie paśnika w TDI ;]) :ok: 

nie wiem jak to będzie w Polsce bo chyba jeszcze tych motocykli tak naprawdę nie ma i nie wiem czy te ceny naprawdę będą się tak kształtować, ale dla przykładu tracera 700 rocznik 2017 z przebiegiem 700 mil można wyrwać za 5,5k GBP i tyle samo kosztuje taki nowy benelli. nie zastanawiałbym się chwili, nawet mimo że ten "włoch" wygląda bardzo fajnie. z drugiej strony,  kiedy sam niedawno stawałem przed takim wyborem, to wolałem dopłacić jeszcze tysiaka i wziąć dwuletniego tracera 900 ;l jest więc dokładnie tak jak piszesz. jeden pójdzie w tatę, MG czy inną dacię z salonu, drugi weźmie używanego paśnika :D 

Edytowane przez ulik87

Napisano
  • Autor
47 minut temu, ulik87 napisał:

nie wiem jak to będzie w Polsce bo chyba jeszcze tych motocykli tak naprawdę nie ma i nie wiem czy te ceny naprawdę będą się tak kształtować, ale dla przykładu tracera 700 rocznik 2017 z przebiegiem 700 mil można wyrwać za 5,5k GBP i tyle samo kosztuje taki nowy benelli. nie zastanawiałbym się chwili, nawet mimo że ten "włoch" wygląda bardzo fajnie. z drugiej strony,  kiedy sam niedawno stawałem przed takim wyborem, to wolałem dopłacić jeszcze tysiaka i wziąć dwuletniego tracera 900 ;l jest więc dokładnie tak jak piszesz. jeden pójdzie w tatę, MG czy inną dacię z salonu, drugi weźmie używanego paśnika :D 

nowy tracer prawie 35

http://allegro.pl/yamaha-tracer-700-mt-07-nowy-gwarancja-2-lata-i6964353477.html

przebieg 6400 za 31 klocków

http://allegro.pl/motocykl-yamaha-tracer-700-abs-f-vat-salon-polska-i6950703005.html

nówka benek 22,5 dostępny od ręki

https://www.otomoto.pl/oferta/benelli-tre-trk-502-abs-dostepne-od-reki-nie-dl-versys-ncx-cb500x-ID6yZlfn.html

Napisano

przyznaję, że to bardzo dobra oferta (ma fabryczne gmole i stelaże pod kufry monokey!). szczególnie jeśli ktoś szuka akurat czegoś uniwersalnego na start. poczekamy i zobaczymy jakie będą opinie użytkowników po roku-dwóch.

Napisano
11 godzin temu, FrugOs napisał:

Wygląda zacnie, ale ulik87 może mieć racje co do mocy :ok: 

To jest 500-ka! CB500X ma tyle samo mocy. Gdzieś czytałem że chcą do tego moto wsadzić 600-kę! I to bedzie już coś!

Napisano
3 godziny temu, 1Marek1 napisał:

To jest 500-ka! CB500X ma tyle samo mocy. Gdzieś czytałem że chcą do tego moto wsadzić 600-kę! I to bedzie już coś!

co z tego, że CB500X ma tyle samo mocy, skoro TRK jest od niej niemal 40kg cięższy ;)

swoją drogą, zastanawia mnie, skąd te różnice w cenach. w PL benelii vs tracer 700 to 23k vs ponad 30k, w UK benelli kosztuje 5,5k GBP (to sporo drożej niż w PL) a tracer 700 5,5-6k GBP (to znowu wyraźnie mniej niż w PL). różnica w cenie trk do cb500x wynosi w UK 100 funtów na korzyść benelli, też nijak się to ma do różnic w cenach w PL :nie_wiem:

czyli na wyspach tańsze moto wychodzą drogo, a droższe wychodzą taniej :hehe:

jeśli go rzeczywiście troszkę dopracują, może jakaś kuracja odchudzająca albo trochę więcej mocy, a cena pozostanie bez zmian i nie okaże się serwisową miną, to naprawdę będzie kusząca propozycja. cena czyni cuda.

z ciekawości na pewno przejadę się tym wynalazkiem, jak tylko nadarzy się okazja.

Edytowane przez ulik87

Napisano
37 minut temu, tomirek napisał:

Czyli taki GS dla ubogich? ;);] 

Bardziej Multistrada. ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.