Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odkurzacz centralny - ktoś NIE jest zadowolony?

Featured Replies

Napisano

czy ktoś z państwa nie jest zadowolony z odurzania centralnego i po latach stwierdza, że szkoda kasy i zachodu na taką instalację?

a może znacie kogoś?

niedługo będzie u mnie sso, więc mam jeszcze czas na ewentualne ruchy w tym temacie...

Napisano

Pytanie czy ma to sens ekonomiczny w dobie wszelkich iRobote i iLife :) Ja od czasu przesiadki na tą technologię wiele rzadziej sięgam po klasyczny odkurzacz a domyślam się że instalacja centralna tania nie jest a nadal musisz zasuwać z rurą ;)

Napisano
1 godzinę temu, exor napisał:

czy ktoś z państwa nie jest zadowolony z odurzania centralnego i po latach stwierdza, że szkoda kasy i zachodu na taką instalację?

a może znacie kogoś?

niedługo będzie u mnie sso, więc mam jeszcze czas na ewentualne ruchy w tym temacie...

Znam dwie może nie niezadowolone, ale średnio zadowolone osoby.

1. Centrala w pomieszczeniu gospodarczym w bryle domu  - zrobiony centralny odkurzacz żeby było cicho, a słychać i to bardzo, poza tym rekuperator mu wariuje jak nagle dostaje wyrzut powietrza rzędu kilkuset m3/h

2. Zainstalowany jakiś dość wysoki model Beam, a częściej w użyciu nieduży Zelmer - do szybkiego niedużego odkurzania łatwiej go wyjąć niż zasuwać z 9-cio metrową rurą, niektórych rzeczy nie można odkurzać "centralnym".

Powiem tak - rury możesz położyć - to nieduży koszt, jak to mówią "to jeść nie woła", a nad samym urządzeniem spokojnie się zastanowić

Napisano

Orurowanie zrobiłem rok temu.

Jedn. centralną kupiłem dwa tygodnie temu.

Krótki czas użytkowania więc niewiele można powiedzieć o plusach i minusach.

Rure skróciłem z 9m na jakieś 4m i jest o niebo wygodniej.

Napisano
13 godzin temu, Planck napisał:

Pytanie czy ma to sens ekonomiczny w dobie wszelkich iRobote i iLife :) Ja od czasu przesiadki na tą technologię wiele rzadziej sięgam po klasyczny odkurzacz a domyślam się że instalacja centralna tania nie jest a nadal musisz zasuwać z rurą ;)

Mam Roombę i odkurzacz centralny. To dwie różne rzeczy. Roombę będe sprzedawał, bo stoi nieużywana od 3 lat, w duzym domu jest bezużyteczna. Schodów nie odkurzy, kanapy, czy krzeseł też, między pietrami nie przeskoczy .. Przy odkurzaczu centralnym jest kilkanaście minut i nie trzeba potem nic czyści jak zabawa z Roombą.

Napisano
13 godzin temu, exor napisał:

a może znacie kogoś?

Kładź rury i potem będziesz się zastanawiał.

Ja znam tylko zadowolonych użytkowników ;), dla mnie to jedna z zalet mieszkania w domu.

Napisano
13 godzin temu, exor napisał:

może znacie kogoś?

Znam wielu niezadowolonych. Wszystkich łączy fakt, że nie mają centralnego odkurzacza.

;)

Napisano

Posiadam odkurzacz centralny i należę do grona zadowolonych, szczególnie rozwiązania typu automatyczna szufelka są bardzo przydatne (wiatrołap i kuchnia). Widziałem, że są teraz dostępne szufelki pod blaty szafek w kuchni i IMHO to super rozwiązanie. Ja odkurzacz zamontowałem po 6 latach od wprowadzenia się do domu, oczywiście rury już miałem położone przed etapem wylewek.

Napisano
Godzinę temu, skodan napisał:

Posiadam odkurzacz centralny i należę do grona zadowolonych, szczególnie rozwiązania typu automatyczna szufelka są bardzo przydatne (wiatrołap i kuchnia). Widziałem, że są teraz dostępne szufelki pod blaty szafek w kuchni i IMHO to super rozwiązanie. Ja odkurzacz zamontowałem po 6 latach od wprowadzenia się do domu, oczywiście rury już miałem położone przed etapem wylewek.

Do kuchni to się teraz wstawia Vrooma:

Vroom3.jpg

Bardzo wygodne rozwiązanie, nie trzeba nic zamiatać, wyciągasz tylko wąż i zasysasz z blatu czy podłogi, potem wąż się sam chowa do kasetki. Montuje się to w szafce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.