Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektor - anglik czy europa?

Featured Replies

Napisano

Patrząc na oznaczenia to ta lampa to europa czy anglik? Accord VII polift, prawa strona.

IMG_20171016_152359.jpg

Napisano

dwie strzałki w prawo do świateł mijania i drogowych mogą wskazywać na ruch lewostronny.

najpewniej podlaczyć napięcie pod zarowke i skierować światło na np. ścianę, ale pewnie lampa do sprzedania na portalu aukcyjnym i nikt tego nie zrobi.

Napisano
  • Autor

To moja lampa i świeci jak anglik. Mam drugą lampę niby europę i ma takie same oznaczenia jak ta. Lampa lewa ma wszystkie strzałki w prawo.

Napisano
34 minuty temu, s38 napisał:

To moja lampa i świeci jak anglik. Mam drugą lampę niby europę i ma takie same oznaczenia jak ta. Lampa lewa ma wszystkie strzałki w prawo.

Dla mnie to obie są do ruchu lewostronnego. 

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, futrzak napisał:

Dla mnie to obie są do ruchu lewostronnego. 

Nie. Byłem na stacji diagnostycznej i lewa jest ok.

Napisano
11 minut temu, s38 napisał:

Ja tam nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem. Nie wiem jak świeci. Sprawdź numer katalogowy  reflektora,.

Napisano
14 godzin temu, s38 napisał:

Ale wiesz że nie ważne jest jak świeci tylko co mówi homologacja na lampie? Może wkład jest ok, ale szkło jest z RHD?

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, AstraC napisał:

Ale wiesz że nie ważne jest jak świeci tylko co mówi homologacja na lampie? Może wkład jest ok, ale szkło jest z RHD?

Lewa ma oznaczenia takie jak w innych accordach eu i swieci ok. Prawa tez ma oznaczenia jak w innych ale swieci zle. Sladow rozklejania nie widze.

Napisano

Tam jest E3? E3 to Włochy.

Napisano
6 minut temu, jimbo22 napisał:

Tam jest E3? E3 to Włochy.

A co to ma do rzeczy? To tylko informacja o tym, w jakim kraju wydano homologację. Czyżby w Polsce można było jeździć tylko na reflektorach  E20?

Napisano
5 godzin temu, s38 napisał:

Lewa ma oznaczenia takie jak w innych accordach eu i swieci ok. Prawa tez ma oznaczenia jak w innych ale swieci zle. Sladow rozklejania nie widze.

To jest soczewka? Omega B miała przełącznik do mijania (wajcha dostępna przez miejsce do wymiany żarówki długich jak pamiętam) żeby można było przełączyć na UK jak się jedzie (a tak dokładnie to robiło symetryczne lampy z niej), może tutaj jest coś analogicznego?

Napisano
12 godzin temu, futrzak napisał:

A co to ma do rzeczy? To tylko informacja o tym, w jakim kraju wydano homologację.

no. do tego dotyczy tylko klosza (byc moze, lub nie)  i? z dużym prawdopodobieństwem zatem to nie jest lampa na UK, bo stanley nie produkuje we włochach - czyli zapewne jest to cywilizowana lampa, nie angielska.

i jesli swieci odwrotnie - ktos mogl kombinować z samą lampą, i np. zamontować cam klosz.

Czyżby w Polsce można było jeździć tylko na reflektorach  E20?

nie. na każdej homologacji można. nawet bez... a czemu pytasz?

Edytowane przez jimbo22

Napisano
1 minutę temu, jimbo22 napisał:

no. do tego dotyczy tylko klosza (byc moze, lub nie)  i? z dużym prawdopodobieństwem zatem to nie jest lampa na UK, bo stanley nie produkuje we włochach - czyli zapewne jest to cywilizowana lampa, nie angielska.

i jesli swieci odwrotnie - ktos mogl kombinować z samą lampą, i np. zamontować cam klosz.

nie. na każdej homologacji można. nawet bez... a czemu pytasz?

Jemu chyba chodziło o to że homologacja E11 teoretycznie nie oznacza że lampa jest RHD, i na odwrót - że z innych krajów nie oznacza że jest LHD, natomiast np. VB mająca lampę RHD miała homologację E11 na lampie, mimo że marka niemiecka i lampa LHD miała chyba E1 albo E3.

Napisano
  • Autor

Zamontowałem tą drugą lampę i świeci poprawnie - jak europa. Oznaczenia na kloszu i na różnych miejscach z tyłu lampy są te same. Teraz widzę, że ktoś tę starą rozklejał, więc może jest obudowa z europy a środek z anglika. Podobno różnica jest tylko w przesłonie soczewki. Teraz się rozchorowałem ale jak się wykuruję to wyjmę soczewkę z tego starego reflektora i sprawdzę jaka tam jest przesłona.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.