Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hybryda na dojazdy do pracy

Featured Replies

Napisano
Dnia 25.10.2017 o 00:56, grogi napisał:

Siedziałeś? Jechałeś? Bo papierowe osiągi może i nie wyglądają zachęcająco, ale w rzeczywistości jest bardzo fajnie... Baaardzo niewiele samochodów wytrzyma test na światłach. To auto z zatrzymania przyśpiesza jak najszybsze hot-hatche - jest ograniczone tylko i wyłącznie trakcją. 

Zasięg, przy takiej mizernej sieci ładowarek CHAdeMO jaka jest w Polsce, może być faktycznie problemem.

Wygląda nie tyle lepiej, co bardziej konserwatywnie. Ta generacje celuje już nie do early-adotpers, ale do przeciętnego zjadacza chleba. Wygląda jak nieco większa Micra. A że koni przybyło - naturalna konsekwencja większych baterii. Silnik jest dokładnie taki sam jak w poprzedniej generacji. Jednak przyśpieszenie 0-50 jest praktycznie takie samo jak wcześniej, bo ograniczenia są gdzie indziej. 

Jakie niedogodności? Przecież to normalny samochód - wlewasz benzynę i jedziesz... 

Ja z trzyletniej przygody z Priusem jestem bardzo zadowolony i dwa lata później wciąż żałuję, że go sprzedałem. 

Najszybsze hh mowisz 🤔http://www.zeperfs.com/en/duel6938-6750.htm

z tego co sprawdzilem to nawet z klasycznym 1.9tdi ma problem

Napisano
Wg dowodu 480kg, po FL wg samar.pl 505kg
A w specyfikacji:

Masa własna (min-max) 1310-1465
Dopiszczalna masa całkowita pojazdu (min-max) 1815-1865
Napisano
12 minut temu, atlantic napisał:

Najszybsze hh mowisz 🤔http://www.zeperfs.com/en/duel6938-6750.htm

z tego co sprawdzilem to nawet z klasycznym 1.9tdi ma problem

Moje przekonania zostały w tym wątku zmiażdżone... Jednak w dalszym ciągu wolę jeździć takim elektrykiem.

Napisano
  • Autor

A co powiecie na Kia Optima kombi?

1,7 CRDi ma chyba dobre opinie? Co to za automaty tam wkładali? Jeszcze parę lat gwarancji niby jest, ciekawe co obejmuje.

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-optima-salon-polska-1-wlasciciel-6-lat-gwarancji-ID6zcpg5.html#64103f20fd

Napisano
3 minuty temu, Kysior napisał:

A co powiecie na Kia Optima kombi?

1,7 CRDi ma chyba dobre opinie? Co to za automaty tam wkładali? Jeszcze parę lat gwarancji niby jest, ciekawe co obejmuje.

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-optima-salon-polska-1-wlasciciel-6-lat-gwarancji-ID6zcpg5.html#64103f20fd

Mam taki zestaw w Tucsonie.

141 KM szału nie robi, ale jedzie w miarę dynamicznie. Skrzynia też sobie radzi - to 7 biegiowy dwusprzęgłowy automat :ok:

Napisano
  • Autor

ja nie potrzebuję super osiągów.

A jak z trwałością skrzyni?

Napisano
1 minutę temu, Kysior napisał:

ja nie potrzebuję super osiągów.

A jak z trwałością skrzyni?

Z tego co czytam, nie widzę złych opinii ani o skrzyni, ani o silniku.

Sprawdź Hyundaia. :ok:

Napisano
  • Autor

Co jest odpowiednikiem Optimy?

Napisano
  • Autor

Kurcze, myślałem,że to odpowiednik Ceeda :D

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Kysior napisał:

Kurcze, myślałem,że to odpowiednik Ceeda :D

Tak poczytałem, i I40 też fajny, ale od Optumy krótszy (8cm), rozstaw osi mniejszy (3cm), bagażnik porównywalny (I40 ma większy o 1l). To sa technologiczne bliźniaki, czy różne modele?

Napisano
Kurcze, nie wiem, zastanawiam się czy w ogóle zmieniać.

Budżet - powiedzmy 60 tys. netto. Założenia są takie:
komfort
automat
kombi
w miarę bezawaryjne / niedrogie w eksploatacji
chętnie wielkości mojego Citroena C5 X7 (tzn. ja mógłbym mieć kompakta kombi, ale żona woli większe jako rodzinne - a niech ma... [emoji6] )

Jak to będzie 60 tys. netto to leasing na pięć lat, czyli na jakieś 100 - 120 kkm, więc dobrze byłoby, gdyby auto miało mniej niż 100 kkm przebiegu.

EDIT: jakby było warto, to mógłbym rozważyć zwiększenie budżetu, ale nie bardzo chcę wywalać za dużo kasy na samochód, mam inne priorytety [emoji4]
Bierz Opla Astre 1.4T z Lpg :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Trochę mi to LPG nie pasuje z funkcjonalnością bagażnika. A mojej żonie z psychą, że to niższej klasy, niż C5. Ale też fajna opcja. Astra mi się bardzo widzi, ale ja mam 40 lat, nie chce mi się tracić czasu i nerwów na kłótnie z żoną, mogę jej ustąpić, to tylko samochód.

Ten PUG też mi się podoba:

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-508-ID6zetR9.html#4ebec94f07

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.