Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie moto

Featured Replies

Napisano

HI

Kończy mi się OC

PZU przysłało kalkulacje na sprzęta 3paki (z NN bez AC i Ass żadnego)

Z ciekawośi jak zawsze krótki research i Link 4  80plnów za OC......(warunki na NNW mają kiepskie więc nie biorę od nich pod uwagę). Czyli średnio wychodzi mi OC w Linku 3x taniej...

Gdzie jest haczyk?

?

Napisano

Nigdzie, po prostu PZU jest drogie.

Napisano

PZU to złodziejska firma odpusc sobie ja juz kilkanaście lat tem dałem sobie spokój z PZU Jedynie co u nich ubezpieczełaem jeszcze 3 lata temu to przyczepke bo mieli najtaniej. po co przepłacac skoro i tak z OC korzysta ten komu zrobisz szkode

Napisano
16 godzin temu, bolekatepl napisał:

PZU to złodziejska firma odpusc sobie ja juz kilkanaście lat tem dałem sobie spokój z PZU Jedynie co u nich ubezpieczełaem jeszcze 3 lata temu to przyczepke bo mieli najtaniej. po co przepłacac skoro i tak z OC korzysta ten komu zrobisz szkode

mi zawsze wychodzi najtaniej moto w PZU :) od lat... u każdego multiagenta.

Link 4 unikam, bo to firma bazująca na procesach opartych o otwarty kant i odmowę... wiem ze OC to w nosie w sumie, nie moj problem jak będzie dzwon... ale dla zasady :)

Napisano
17 godzin temu, bolekatepl napisał:

PZU jeszcze jakies 2 lata temu miało nieporównywalnie nizsze OC na motocykle.

Teraz różnie bywa, aczkolwiek ja u nich dalej mam najtaniej. ;]

Napisano
3 godziny temu, jimbo22 napisał:

mi zawsze wychodzi najtaniej moto w PZU :) od lat... u każdego multiagenta.

Link 4 unikam, bo to firma bazująca na procesach opartych o otwarty kant i odmowę

Tylko, ze od 3 lat Link 4 wchodzi w skład grupy PZU:)

Napisano
13 minut temu, volf6 napisał:

Tylko, ze od 3 lat Link 4 wchodzi w skład grupy PZU:)

nie ma znaczenia. target marki się nie zmienił od czasu jak weszli (przyjmijmy ze wejscie do PL to początek ich działalności). ogłoszenia zawsze nastawione na robienie w wała małym druczkiem (bo ludzie OWU nie czytają) a sam profil likwidacji szkód również nastawiony na naciąganie.

ja wiem ze "wszyscy" tak robią, ale nie aż tak ostentacyjnie :)

Napisano
1 godzinę temu, tomirek napisał:

Przy ostatniej polisie OC Allianz wyliczył mi ponad 700 zeta (dotychczas było zawsze koło 160) :panic: W PZU za to samo zapłaciłem 150. 

U mnie podobnie- PZU 150 zł. Dla porównania Hestia chciała 180 zł.

Napisano

Zniżki, kod pocztowy, pesel właściciela-wszystko do kupy i kilka innych drobniejszych spraw na to wpływa, wystarczy, że np. w danym kodzie pocztowym było sporo dzwonów motocyklowych i już składka poszybuje. Link może mieć inne algorytmy. Przykład z wczoraj co prawda na samochodzie (wartość ok 1,5-2 tys),  kierowca w ciągu 3 l miał 3 szkody. OC na pojazd najtańsze 1200, w PZU ok 1700, Link 3500, Hestia 8400-co wcale nie oznacza, że dla innego kierowcy, z innym peselem nie wyjdzie inaczej.

Napisano
52 minuty temu, AkuQ napisał:

Zniżki, kod pocztowy, pesel właściciela-wszystko do kupy i kilka innych drobniejszych spraw na to wpływa, wystarczy, że np. w danym kodzie pocztowym było sporo dzwonów motocyklowych i już składka poszybuje. Link może mieć inne algorytmy. Przykład z wczoraj co prawda na samochodzie (wartość ok 1,5-2 tys),  kierowca w ciągu 3 l miał 3 szkody. OC na pojazd najtańsze 1200, w PZU ok 1700, Link 3500, Hestia 8400-co wcale nie oznacza, że dla innego kierowcy, z innym peselem nie wyjdzie inaczej.

Poza tym nie pisaliśmy o jakiej pojemnosci to moto było. A OC liczy się od pojemności.

Napisano
19 godzin temu, 1Marek1 napisał:

Poza tym nie pisaliśmy o jakiej pojemnosci to moto było. A OC liczy się od pojemności.

ktoś liczy OC od pojemności jeszcze w motocyklu? czy masz na mysli podział 125 i więcej? 

Napisano
1 godzinę temu, jimbo22 napisał:

ktoś liczy OC od pojemności jeszcze w motocyklu? czy masz na mysli podział 125 i więcej? 

A to mnie zaskoczyłeś....;l  Nie przypuszczałem że przy motocyklach nie podaje się pojemności silnika. Mnie pytano o rodzaj motocykla i była tam podana w ich tabelach pojemność.

Napisano
2 minuty temu, 1Marek1 napisał:

A to mnie zaskoczyłeś....;l  Nie przypuszczałem że przy motocyklach nie podaje się pojemności silnika. Mnie pytano o rodzaj motocykla i była tam podana w ich tabelach pojemność.

nie no "podaje się" bo oni muszą odszukać model i wpisać go (jeśli nie znajdą - przepisują z DR)... ale żeby stawki różnicować w oparciu o pojemność motocykla to się nie spotkałem.

Napisano
12 minut temu, jimbo22 napisał:

nie no "podaje się" bo oni muszą odszukać model i wpisać go (jeśli nie znajdą - przepisują z DR)... ale żeby stawki różnicować w oparciu o pojemność motocykla to się nie spotkałem.

Teraz to już chyba nawet nie ma rozróżnienia 125 i wyżej, tylko motorowery - motocykle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.