Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z lacetti przy niskich temperaturach

Featured Replies

Napisano

Witam od pewnego czasu mam problem z autem mianowicie od momentu kiedy obniżyły się temperatury, po nocy gdy uruchomię auto, po odpaleniu przez chwilę chodzi dobrze, później nie chodzi na jeden albo na dwa cylindry w aucie wymienione przewody świece i cewka byłem w ASO w łódźi ( problem z falowaniem obrotów i wypadajacego zapłonu) na falowanie obrotów wskazał egr, gościu nie stwierdził wypadania zaplonow mimo że mówiłem mu ze dzieje się rano na zimnym.. W auto wsadzilem już 600 zł i zero poprawy co byście poradzili dalej zrobić [emoji848] niby mogę wymieniać dalej jakieś czujniki itp ale nie ukrywam że zaoszczędzeniu kosztów i nie wymieniać pół auta w ciemno, dodatkowo jak rano nie chodzi na przykładowo jednym cylindrze to jak zdejme i założę przewód od świec to na 3 sekundy jakby chodzi ten cylinder, ja już nie mam pomysłu może wy? [emoji856]

Napisano

Jest forum chevroleta na autokąciku. ;)

Co do tematu, można zaślepić EGR żeby wykluczyć czy to jego wina a nie pakować się w ciemno w zakup nowego. Trzeba by się przyjrzeć wiązce elektrycznej bo ona jak najbardziej może powodować prace nie na wszystkich garach. Miałem kiedyś taki problem w Lanosie. 

Napisano
  • Autor

Był zaslepiony a falowal dalej facet w ASO spojrzał jak na debila jak mu o tym powiedziałem, mógłby moderator przenieść temat?

Napisano

Nie wiem jak w "szewim", ale może czujnik położenia wału :hmm:

Napisano
  • Autor

1.4 2004 rok jest gaz, wypadanie zaplonow powstało nagle a problem z obrotami po czyszczeniu przepustnicy

Napisano

Może zapłony wypadają dlatego że przepustnica wariuje i zapodaje chwilowo niewłaściwe ilości powietrza. Na tym bym się skupił tym bardziej że masz błędy związane ze sterowaniem przepustnicą.

W jaki sposób ją czyściłeś?

Z ciekawości odpiął bym aku na godzinę.

Napisano
  • Autor

Aku było odpinane, no pierw bez wyjmowania popsikane środkiem do przepustnic i szmatką czysczone i odrazu pojawił się problem z falowaniem, a zapłony wypadaly przed akcja z przepustnica, i to też dopiero jak temperatury się opuściły jak zdejme i założę przewód( podczas wypadania zapłonu) to jak by chwilowo dobrze na 3 sekundy

Napisano
  • Autor

Przelaczylem auto na benzynę na kilka dni i było tak samo, przegonilem auto autostrada 5-6 tysięcy obrotów przez ok 20 min to jak by przez dwa dni było lepieij problem występuje przez jakieś 3 min od odpalenia

Napisano

Przepustnica była adaptowana po czyszczeniu ? 
w lacetti często MAP sensor pada, może Twój też już się "kończy" ? 

Napisano
  • Autor

Nie była adoptowana tzn byłem w ASO w łódźi na adaptacji to gościu powiedział że egr walniety robiłem adaptacje jakąś wlacz zapłon na ile wyłącz zgas odpal itp ale nie pomogło a co do map sensor to nie wiem czy padł w sumie już zainwestowalem 600 zł bez rezultatu, wiem że mógłbym kupić czujniki wałków nowa przepustnice map sensor ale to by było około 400 zł ( mówię o używanej przepustnicy) a święta oda wydatków mam aż nadto

Napisano

Wyjęta żarówka checka :totalszok: ?

To chyba auto było do sprzedaży przygotowane... :facepalm:

Falowane obrotów koledzy już opisali.

Wypadanie zapłonów może być spowodowane nagarem na grzybkach zaworów (dość powszechna usterka w pierwszych lacetti)

Sprawdzić ciśnienie sprężania na cylindrach zanim się zacznie dalej inwestować w całą elektrykę.

I przede wszystkim sprawdzać wszystko na benzynie, a nie na LPG.

Edytowane przez iwik

Napisano
  • Autor

Pomoże ktoś z kablem vag niby go przerobiłem ale chyba coś nie tak bo nie łączy się z Chevrolet Explorer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.