Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki hamulcowe

Featured Replies

Napisano

Abja miałem np. zestaw tarcze Delphi i klocki Motorcraft i było super.

Napisano

TRW polecam, teraz mam Textar - ok, ale piszczą przy hamowaniu...

Ciekawym przypadkiem były klocki Steinhof. Dość trwałe, nie piszczały i mało pyliły. Natomiast raz, zaraz po założeniu miałem sytuację, że się przegrzały i przestały hamować...

Napisano
Dnia 7.12.2017 o 19:11, wladmar napisał:

Coś nie mam do Ferodo zaufania, ale może to jednostkowy przypadek

Ja mam tak  tarczami Brembo (klocki Ferodo) - przez kwartał jest OK, potem biją 😛

Napisano

Textar - bardzo szybko się starły, około 25-27kkm (tarcze nacinane i nawiercane mikoda), teraz testuję tomex, póki co (kilka kkm), jest ok.

Napisano

ATE, Textar, TRW, Ferodo do normalnych samochodów są OK.

Aktualnie mam klocki Ferodo + tarcze ATE na przodzie i jest świetnie, dobrze hamuje, nie piszczy, po 5500 km tarcze bez najmniejszego rantu i gładkie jak lustro.

W poprzednim aucie tarcze ATE i klocki TRW po 60 kkm w świetnym stanie (połowa klocków, a rant niewielki), a samochód nieraz był karany i było mocno hamowane.

W obu przypadkach zero wibracji przy hamowaniu.

Nie polecam natomiast słynnej na forach Mikody - wyjątkowe dziadostwo, ale tanie więc ludzie chwalą... Natomiast nacinane Mikody to już całkowita patologia - po 25 kkm tarcze i klocki na śmietnik, a przy hamowaniu dźwięk jak świerszcze w Chorwacji.

Nie polecam też wyrobów RoadHouse.

Moim zadaniem największy problem hamulców to niepoprawny montaż, podróbki i PSJ.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Napisano
Godzinę temu, Spajdi napisał:

Nie polecam też wyrobów RoadHouse.

A ja polecam, przynajmniej jeśli chodzi o tarcze. Tanie, poprawnie wykonane, spełniają swoje zadanie. W dodatku lakierowane (oczywiście nie na powierzchni roboczej), więc dość długo zachowują estetykę.

Napisano

Ja kupiłem Brecka i jak na tą chwile wszystko ok :) przejechałem około 5tys i nic sie nie dzieje :) POLECAM

Napisano
A ja polecam, przynajmniej jeśli chodzi o tarcze. Tanie, poprawnie wykonane, spełniają swoje zadanie. W dodatku lakierowane (oczywiście nie na powierzchni roboczej), więc dość długo zachowują estetykę.

Jak długo na nich jeździsz? Moje po 3 latach i 20 kkm są strasznie pordzewiałe i rant duży - wyglądają beznadziejnie. Może zależy od rozmiaru, modelu.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.